Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ 49-60

Άλλη μια μουντή Παρασκευή για τον Προφήτη, που έχασε ένα ακόμα εντός έδρας παιχνίδι και παρέμεινε καθηλωμένος στις τελευταίες θέσεις, ισοβαθμώντας με άλλες τρεις ομάδες μετά τα χθεσινά αποτελέσματα.
Το επιθετικό πρόβλημα του πρώτου ημιχρόνου, με τα άθλια ποσοστά και τις κακές επιλογές, καταδίκασε τον Προφήτη, που βρέθηκε από την αρχή του αγώνα να κυνηγάει στο σκορ. Η ομάδα μας σκόραρε στην πρώτη της επίθεση, στο μοναδικό της όπως αποδείχτηκε προβάδισμα στο παιχνίδι, αλλά το επόμενο καλάθι ήρθε οκτώ λεπτά μετά, με το Ελληνικό να έχει ήδη πάρει διαφορά (2-10, που αργότερα έγινε 7-17 και 18-26 στο ημίχρονο). Με την έναρξη της επανάληψης πήγαμε στο 19-34 και μόνο τότε ο Προφήτης άρχισε να βρίσκει κάποια σουτ που τον ξεκόλλησαν επιθετικά. Προσπάθησε να μειώσει, έστω και αγκομαχώντας, φτάνοντας στους εννιά, στους οκτώ, στους επτά, όμως πάντα κάτι γινόταν και ποτέ δεν μπορούσε να πάει πιο κοντά. Πιο κρίσιμο σημείο ήταν όταν μειώσαμε 44-49 στο 36', και στην ακριβώς επόμενη άμυνά μας δεχτήκαμε τρίποντο, που ξαναπήγε αμέσως τη διαφορά στους οκτώ. Λίγο αργότερα (στα 2:30 πριν το τέλος) έγινε και το 44-54 και η πλάστιγγα έγειρε οριστικά.
Ο Προφήτης των χιλίων προβλημάτων (στην αποστολή ήταν μόλις πέντε άντρες και επτά έφηβοι) δεν είχε κάποιον παίκτη που να τραβήξει το σκοράρισμα και μαζί την υπόλοιπη ομάδα. Ίσως αν βάζαμε έστω τις βολές (5/16...), τα πράγματα να ήταν λίγο διαφορετικά. Συγκριτικά καλύτεροι ήταν πάντως οι Βουρνάς, Τριανταφύλλου, Μπαμπάκος, που είχαν μερικά καλά διαστήματα, όχι όμως σταθερότητα. Από την ομάδα του Στέφανου Νικολαΐδη, που παραμένει πάντα σε τροχιά ανόδου, μεγάλη εμφάνιση έκανε ο Ρούμελης, ενώ οι Κουτσαύτης (στο πρώτο ημίχρονο) και Μαγγωνάκης (στο δεύτερο) μας πλήγωσαν με τα μακρινά σουτ. Σωστή σε γενικές γραμμές η διαιτησία των Κοτσώνη και Νικηφορίδη.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ 49-60 (7-14, 18-26, 36-47, 49-60)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κοτσώνης, Νικηφορίδης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Γ. Κεφαλίδης): Μουστάκας 3(1), Ξετρίχης 9(3), Τριανταφύλλου 9(2), Βουρνάς 11, Μαυράκης 5, Μπαμπάκος 10, Μπούζας 2, Ντάσκας Τ., Μαρής.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ (Σ. Νικολαΐδης): Καρασούλος 6(1), Μαγγωνάκης 11(3), Κουτσαύτης 9(3), Ευστρατίου, Λεβαδίτης 2, Παπαμαρινόπουλος 7, Ρούμελης 21, Θεολογίτης 4, Ζαραϊδώνης.