Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. 46-44

Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές ο Προφήτης σχημάτισε τη δική του αυτοδυναμία, καθώς επικρατώντας του Φοίνικα στο μεγάλο ντέρμπι πηγαίνει στη δεύτερη φάση μεταφέροντας το απόλυτο νικών και αυτόματα γίνεται φαβορί για το πλεονέκτημα έδρας την άνοιξη στα πλέι-οφ.
Ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι, που κρίθηκε κυριολεκτικά στην τελευταία φάση, μετά από ένα πολύ γεμάτο σαραντάλεπτο. Ο Προφήτης μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά (9-9), συνδύασε το γρήγορο μπάσκετ με σωστές επιλογές και δυνατή άμυνα κλείνοντας το δεκάλεπτο στο 18-10. Μέχρι το 27' η ομάδα του λόφου ήλεγχε απόλυτα το ρυθμό του αγώνα, κυρίως χάρη στην άμυνα της, που είχε δεχτεί ως τότε μόλις 22 πόντους, με το σκορ να είναι 35-22. Σε εκείνο το σημείο και χάρη στην Γκριτζά ήρθε η αντίδραση του Φοίνικα, που μέσα σε ένα τρίλεπτο και με σερί 11-0 μείωσε στο καλάθι, πηγαίνοντας στο 35-33, με το οποίο έκλεισε η τρίτη περίοδος. Στην κρίσιμη αυτή καμπή του αγώνα ο Προφήτης ακούμπησε στην Ευμορφοπούλου, που με προσωπικούς πόντους μας έδωσε και πάλι αέρα (42-33 στο 34'). Ο Φοίνικας όμως επανήλθε ξανά, φτάνοντας στο 45-44 είκοσι δεύτερα πριν το τέλος και έχοντας και την κατοχή. Εκεί η Βράκα έκανε βήματα, στα 8" η Ευμορφοπούλου είχε 1/2 βολές (46-44) και στην τελευταία επίθεσή του ο Φοίνικας επέλεξε να παίξει με πλάτη την Μουζάκη, η οποία όμως ακριβώς με την κόρνα ήταν άστοχη και δεν μπόρεσε να στείλει το ματς στην παράταση.
Η ομάδα μας βασίστηκε για μια ακόμη φορά στην άμυνά της και δικαιώθηκε. Αν εξαιρέσουμε το νεκρό διάστημα 27'-30', στα υπόλοιπα 37 λεπτά ο Προφήτης ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος στο δικό του μισό γήπεδο και έκλεισε καλά τα ατού της ομάδας του Αράπη. Ακόμα και όταν ο Φοίνικας πλησίασε, δεν χάθηκε η ηρεμία, και είναι χαρακτηριστικό του ματς πως ο Προφήτης ναι μεν πιέστηκε, δεν έχασε όμως σε καμιά στιγμή το προβάδισμα. Αν μιλούσαμε για διακριθείσες σήμερα μάλλον θα γινόμασταν άδικοι, γιατί όλες όσες έπαιξαν έδωσαν ότι μπορούσαν και ήταν μια νίκη στην οποία κορυφαίος παίκτης ήταν η ομάδα. Από το Φοίνικα άρεσαν περισσότερο οι Γκριτζά και Πούλη.
Με λάθη η διαιτησία των Παπαζαχαρία και Δελδήμου, που δεν ανταποκρίθηκαν σε ένα τόσο σημαντικό ματς. Ο Προφήτης φωνάζει για πολλά φάουλ που δεν πήρε (μέχρι το 30' είχαμε εκτελέσει μόλις δύο βολές) και για ακόμα περισσότερα που σφυρίχθηκαν εις βάρος του (όπως δύο ανύπαρκτα ακριβώς στο τέλος των δεκαλέπτων), ενώ ο Φοίνικας διαμαρτύρεται για τα βήματα που καταλογίστηκαν στη Βράκα στο τέλος.
Ο Προφήτης τώρα θα ξαναπαίξει σε είκοσι μέρες (ακολουθούν οι εκλογές και μετά το ρεπό μας), καθώς όμως η βαθμολογική κατάσταση στους δύο ομίλους είναι πια σχεδόν ξεκάθαρη, πρώτος αντίπαλος μας για τη δεύτερη φάση θα είναι ο Αστέρας Αγίου Δημητρίου, 8 Φεβρουαρίου στα Καμίνια.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. 46-44 (18-10, 29-19, 35-33, 46-44)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαζαχαρίας, Δελδήμος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Γ. Ρουμπελάκης): Βλάμη 8, Δροσωτάκη 2, Βροχίδου Σ. 2, Ευμορφοπούλου 18, Σπύρη, Ρουμπελάκη 12(3), Καρανάσιου, Χατζηνικολάου 2, Αμανατίδη, Ανυφαντάκη Ε. 2.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. (Κ. Αράπης): Γκριτζά 16(1), Λιβανού 2, Οικονομίδου, Φωτεινοπούλου, Μανουρά, Αρχοντάκη 2, Μουζάκη 7, Πούλη 10, Βράκα 7.