Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΡΩΤΕΑΣ Β. 48-47

Προφήτη μου, τι έκανες; Ένας Προφήτης βγαλμένος σήμερα σαν από παραμύθι, θριάμβευσε επί του Πρωτέα Βούλας στα Καμίνια, ύστερα ένα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Μια τεράστια νίκη, απέναντι σε μια ομάδα που αγνοούσε φέτος την ήττα, έχοντας 15-0 μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και μια θέση στο φάιναλ-φορ του κυπέλλου.
Άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για την ομάδα μας ο Αλέξης Τριανταφύλλου, που πέτυχε το νικητήριο καλάθι ακριβώς με την κόρνα. Το φινάλε ήταν δραματικό, με απίστευτες εναλλαγές σε προβάδισμα και συναισθήματα: 3:30 πριν το τέλος ο Προφήτης ήταν μπροστά 40-36, όμως η Βούλα στο σημείο αυτό έκανε το καλύτερο της σερί μέσα στο ματς, περνώντας 40-45 στο 1:30. Τότε ανέλαβε ο Τριανταφύλλου, που πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα από τον Σαράντη και τον "Μαλλιά", που μέχρι εκείνη την ώρα κρατούσαν όρθιο επιθετικά τον Προφήτη. Ο "Κασόνιας" πέτυχε δύο πολύ μεγάλα τρίποντα, που έφεραν ξανά τον Προφήτη μπροστά, και τον έκαναν να αγγίξει τη νίκη, όταν με 7" στο ρολόι, κέρδιζε 46-45 και είχε την μπάλα από το άουτ. Η επαναφορά όμως ήταν λάθος, και ο Γεώργαρος κέρδισε φάουλ, για να κάνει το 46-47, βάζοντας 2/2 βολές. Μετά το τάιμ-άουτ, και με υπόλοιπο 3,8", ο Προφήτης έπαιξε από το πλάι, η μπάλα αρχικά φάνηκε να χάνεται, όμως ο Μαλλιάς την πρόλαβε λίγο πριν βγει. Την έστειλε στα χέρια του Τριανταφύλλου, που με μικρό μπάσιμο πέτυχε το νικητήριο καλάθι, με τη μπάλα να αναπηδά πρώτα τρεις φορές στη στεφάνη! Ένα τόσο δραματικό φινάλε, αποκορύφωμα μιας τεράστιας σαραντάλεπτης προσπάθειας από τους παίκτες μας, που έδωσαν όλη τους τη ψυχή, ειδικά στην άμυνα. Ο Πρωτέας, μια πολύ ταλαντούχα και φύσει επιθετική ομάδα, μέχρι το 30' είχε σκοράρει μόλις 27 πόντους, καθώς εκτός από τη δική μας καλή αμυντική λειτουργία, ήταν φανερό πως αδυνατούσε να προσαρμοστεί στο πολύ κακό γήπεδο. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τα μακρινά σουτ που έψαχναν, δεν ήταν αρκετά όμως για να τους διατηρήσουν το αήττητο, καθώς όσο περνούσε η ώρα, οι δικοί μας πίστευαν όλο και περισσότερο στο θαύμα. Άριστη η διαιτησία των Ορφανού και Αντωνιάδη. Μπράβο σε όλους τους παίκτες και το προπονητικό τιμ, έκαναν όλους όσους βρέθηκαν σήμερα στα Καμίνια περήφανους γι' αυτήν την ομάδα!
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΡΩΤΕΑΣ Β. 48-47 (16-9, 20-18, 27-27, 48-47)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ορφανός, Αντωνιάδης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Κεραμειδάς): Τριανταφύλλου 11(3), Ευσταθίου 10, Πιστιόλης 4(1), Βουρνάς 4, Σαράντης 13(1), Κάτσικας 2, Καρανδρέας 2, Ντάσκας 2, Πατμανίδης.
ΠΡΩΤΕΑΣ Β. (Μ. Μανουσέλης): Καπώνης 1, Γεώργαρος 10, Τσελέκος, Αθηνιώτης 8(2), Κονδύλης 8, Βαρδαβάς 9, Θώδης 1, Γάργαλης, Πεφάνης 2, Πέτσας 8.