Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΕΙΡΑΪΚΗ 3-3

Έσπασαν καρδιές σήμερα το απόγευμα στο ΣΕΦ, στο πολύ μεγάλο ντέρμπι της Β' Κατηγορίας μεταξύ Προφήτη Ηλία και Πειραϊκής. Με από μηχανής θεό τον Αλέξη Μπουρδήμο, που ισοφάρισε στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Προφήτης πήρε τον βαθμό, που ίσως αποδειχθεί χρυσάφι για τη συνέχεια.
Το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Μέχρι το 60' περίπου, η ομάδα του λόφου ήταν πολύ καλύτερη μέσα στο γήπεδο και προηγείτο με 2-1, ενώ θα μπορούσε να είχε σκοράρει και άλλα τέρματα, έχοντας τον πλήρη έλεγχο του κέντρου. Δεν καθάρισε όμως το ματς νωρίτερα, είτε γιατί στην τελική προσπάθεια ήμασταν άστοχοι, είτε γιατί ο επόπτης Κοντιζάς στο πρώτο ημίχρονο είχε πάθει... αγκύλωση και σταματούσε με απίθανα οφ-σάιντ τους κυνηγούς μας, όταν αυτοί έβγαιναν στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Στο 25' ο Ευγενείας βρήκε υπέροχα τον Μπουρδήμο στον κενό χώρο κι αυτός τελείωσε ιδανικά τη φάση, ανοίγοντας το σκορ. Όμως δύο λεπτά αργότερα ο Τσιάρας εκτέλεσε με γέμισμα ένα φάουλ λίγο μπροστά από τη σέντρα και πλάγια αριστερά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και πέρασε πάνω από άμυνα και Μεμπέλι για την ισοφάριση. Η εξέλιξη αυτή δεν πτόησε τον Προφήτη, που συνέχισε να επιτίθεται συνεχώς. Ο Αναστασόπουλος δεν πλάσαρε σωστά στο 39', στην σπουδαιότερη φάση μας στο υπόλοιπο του α' μέρους, όμως με την έναρξη της επανάληψης ο φορμαρισμένος Μαχαίρας έπιασε πολύ καλά το σουτ και μας ξαναέδωσε το προβάδισμα. Κι αφού για λίγη ώρα ακόμη συνεχίσαμε στους ίδιους ρυθμούς, σταδιακά άρχισε η αναίτια οπισθοχώρηση, και η Πειραϊκή μας έκλεισε στα καρέ μας.  Με κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας ο Χατζηλίας ισοφάρισε εκ νέου, για να έρθουν τα... εγκεφαλικά στο 88', όταν ο Τυχάλας έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και τελικά "κρέμασε" τον Μπεμπέλι. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Μπουρδήμος είχε χάσει σπουδαία ευκαιρία για να δώσει σε εμάς το προβάδισμα. Τελικά ο Αλέξης δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα: Στο 98', με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-3, και έστειλε τις καρδιές μας στη θέση τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ματς έληξε στο 105'(!), σε ένα ντέρμπι κορυφής που αποδείχθηκε πραγματική διαφήμιση για το πειραϊκό ποδόσφαιρο. Το τρίτο ημίχρονο του αγώνα ήταν κι αυτό γεμάτο, καθώς οι παίκτες και οι παράγοντες της Πειραϊκής "την έπεσαν" στον ρέφερι Παπανδριόπολο, επειδή υποστήριζαν πως κράτησε υπερβολικές καθυστερήσεις, που ήταν όμως δικαιολογημένες, γιατί στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου έγινε μια αναταραχή εκτός αγωνιστικού χώρου, που προκάλεσε τη διακοπή του αγώνα για αρκετά λεπτά. Ήταν το τελευταίο ματς του πρώτου γύρου, και ο Προφήτης βρίσκεται στις προνομιούχες θέσεις, δείχνοντας να έχει τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω φέτος...
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΕΙΡΑΪΚΗ 3-3
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπανδριόπουλος Α. (Κοντιζάς, Καρφής)
ΣΚΟΡΕΡ: 25', 98' Μπουρδήμος, 48' Μαχαίρας - 27' Τσιάρας, 71' Χατζηλίας, 88' Τυχάλας
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Γ. Καλαϊτζής): Μεμπέλι, Σπυρόπουλος, Σπυριδάκης, Βισβίκης, Καλλινικίδης, Βρουλιδάκης (22' λ.τ. Βέργος), Αναστασόπουλος (78' Σελίμης), Μαχαίρας, Ευγενείας, Μπουρδήμος, Γεωργακάκος (46' Τσάδαρης Α.).
ΠΕΙΡΑΪΚΗ (Π. Πλαφαδέλης): Βορρίσης, Καρβούνης, Οβαλίδης (60' Βακουφτσής), Τσουρούλας, Φατούρος, Κέντρα, Μητσάκος (69' Τσιόπουλος), Τριανταφυλλίδης (22' λ.τ. Οικονόμου), Τυχάλας, Τσιάρας, Χατζηλίας.