Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔ. 63-34

"Καπάρωσε" την τέταρτη θέση του πρωταθλήματος η ομάδα μπάσκετ, που στην προτελευταία αγωνιστική της χρονιάς, συνέτριψε με 63-34 τον Πειραϊκό στα Καμίνια, διατηρώντας παράλληλα κάποιες ελπίδες για είσοδο στην προνομιούχο τριάδα. Παίρνοντας ως δεδομένο ότι ο Προφήτης την τελευταία αγωνιστική θα κερδίσει τον ανίσχυρο Παννεαπολικό, με ήττα των Σουρμένων από τη Νέα Σμύρνη βγαίνουμε τρίτοι. Αρκεί να κερδίσει και η Καστέλλα τον Λέοντα, ώστε να προκύψει τριπλή ισοβαθμία, ή εμείς να κερδίσουμε με περίπου 30 πόντους, για να μετρήσει το γκολ-αβερέιτζ. Σενάριο δύσκολο αλλά όχι απίθανο, μιας και η Νέα Σμύρνη  θα "καίγεται" για τη νίκη, προκειμένου να διατηρήσει κάποιες αμυδρές ελπίδες παραμονής, πάντα σε συνάρτηση με το τι θα γίνει στη Γ' Εθνική. Είναι όμως πολύ πιθανό ακόμα και η τέταρτη θέση να δώσει την άνοδο, αν έχει υπόσταση κάποιο από τα πολλά σενάρια συγχωνεύσεων που ακούγονται το τελευταίο διάστημα. Στα του  χθεσινού αγώνα τώρα. Μετά το αρχικό 2-5, ο Προφήτης "έτρεξε" ένα μεγάλο σερί, έκανε το σκορ 19-5, και όλα έγιναν πολύ πιο απλά, ειδικά από τη στιγμή που η επίθεση του Πειραϊκού πελαγοδρομούσε, απόντος του δεύτερου σκόρερ της κατηγορίας, και κορυφαίου του παίκτη Γ. Κατσούρη, που είχε γαστρεντερίτιδα. Οι φιλοξενούμενοι σε καμία περίπτωση δεν απείλησαν, και δόθηκε η ευκαιρία στους παίκτες μας, και κυρίως στον τρελο-Αλέξη Μιχαλακάκο, να προσφέρουν και όμορφο θέαμα στους περίπου 150 μπασκετόφιλους που βρέθηκαν χθες στο κλειστό. Εκτός από τον ξανθομάλλη πλέι-μέικερ, πολύ καλοί ήταν και οι Κουκουβάκης-Κεραμειδάς, και ευχάριστη έκπληξη, κυρίως αμυντικά, ο Γεωργάκης. Σωστή η διαιτησία της Αρφαρά, με λάθη ο Σελίμης. Ο Πειραϊκος, δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη την παραμονή του, και δίνει "τελικό" με την ΕΑΝ στο τελευταίο παιχνίδι, με τον νικητή να αποφεύγει την 9η θέση, που μπορεί να κρύβει "νάρκη", ελέω Γ' Εθνικής. Μακάρι να τα καταφέρει, γιατί είναι μεγάλο και ιστορικό σωματείο, αλλά και γιατί αποτελείται από σωστούς ανθρώπους, όπως ο πολύ καλός κόουτς Πουτουλίδης. Όσο για τα δικά μας σενάρια, τα είπαμε, αν και ότι και να γίνει, η χρονιά θεωρείται ήδη πολύ επιτυχημένη. Περισσότερα όμως μετά το τέλος του πρωταθλήματος...
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ 63-34 (23-11, 35-22, 49-30, 63-34)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αρφαρά, Σελίμης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Συριανός 2, Νικόλτσος, Ευσταθίου 2, Τσιστράκης 2, Κεραμειδάς 12(2), Βουρνάς 8, Κουκουβάκης 18(1), Μιχαλακάκος 9, Πιστιόλης 4, Κάτσικας 2, Γεωργάκης 4, Σαχάς.
ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ (Χ. Πουτουλίδης): Βράκας 2, Νασκουδάκης 8, Βουρσούκης 2, Καραπαναγιώτης 2, Ζέγγος 6, Γεωργουδάκης, Χαρατσής 6, Δημητρόπουλος, Παραμερίτης 6(2), Τριμπόνιας, Κατσούρης Β. 2.