Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΧΑΛΚΗΔΩΝΑ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 1-2

Καλό καλοκαίρι για την ποδοσφαιρική ομάδα, που με τη νίκη της επί της Χαλκηδώνας με 2-1 στο "Π. Νικολαΐδης" καθάρισε τη μπουγάδα της παραμονής. Το σημαντικότερο όμως, δεν είναι αυτή καθεαυτή η νίκη, αλλά το πολύ καλό ποδόσφαιρο που απέδωσε μετά από καιρό ο Προφήτης, που είχε μια πραγματικά εξαιρετική παρουσία σήμερα. Ο κόουτς Καρυτινός παρέταξε την ομάδα με πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Κυριότερη ήταν η παρουσία των αδερφών Τσάδαρη στην αμυντική τετράδα. Του Χρήστου στα αριστερά και του Αντρέα ως στόπερ. Οι δίδυμοι δικαίωσαν τον προπονητή τους, όντας πολύ μαχητικοί και έχοντας αμφότεροι πολύ καλή απόδοση, με μοναδικό ψεγάδι το λάθος του Αντρέα στο γκολ της Χαλκηδώνας. Από το ξεκίνημα η ομάδα του λόφου ήταν εμφανώς πιο επιθετική, και έχασε κλασσικές ευκαιρίες με τον Λάππα δις (πλασέ στο 12' από κάθετη του Αλειφέρη πέρασε λίγο άουτ και σουτ μέσα από την μικρή περιοχή πάνω από τα δοκάρια, στο 19') και με τον Γεωργακάκο (σουτ στην κίνηση στο 16', άουτ), με την Χαλκηδώνα να απαντά με μια κεφαλιά άουτ του Τριανταφύλλου στο 24'.  Κόντρα στη ροή του ματς, η Χαλκηδώνα προηγήθηκε λίγο αργότερα, όταν από λάθος του Χ. Τσάδαρη, επωφελήθηκε ο Τριανταφύλλου, που νίκησε τον Γασπαρινάτο στο τετ-α-τετ. Μετά από το αρχικό σοκ, η ομάδα μας συνήλθε, και με την εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Λάππας εξιλεώθηκε για τις προηγούμενες ευκαιρίες, με ένα υπέροχο γυριστό από πλάγια δεξιά, που χτύπησε πρώτα στο δοκάρι του Πνευματικού, για να καταλήξει στα δίχτυα της Χαλκηδώνας. Ο Προφήτης συνέχισε να είναι πιο επιθετικός και στην επανάληψη, με την έναρξη της οποίας ο Λάππας έχασε άλλη μια ευκαιρία με κοντινό σουτ, για να πάρουμε προβάδισμα στο 57', με τον Μαχαίρα να κάνει υποδειγματικό κοντρόλ μέσα στην περιόχη, και να τελειώνει τη φάση πλασάροντας ιδανικά, για το 1-2. Στο 71' βγάλαμε πολύ όμορφη αντεπίθεση, όμως το δυνατό σουτ του Γεωργακάκου σταμάτησε στο δοκάρι, και τρία λεπτά μετά καρδιοχτυπήσαμε, αλλά ο Χ. Τσάδαρης, ως από μηχανής Θεός, έκοψε πάνω στη γραμμή το κοντινό σουτ του Ε. Πνευματικού. Ο κινητικός Μαχαίρας είχε άλλες δύο καλές στιγμές στο δίλεπτο 81'-82', πρώτα με ένα μακρινό σουτ και μετά με ένα αριστερό βολέ μέσα από την περιοχή, που κατέληξαν άουτ. Αυτές ήταν και οι τελευταίες αξιοσημείωτες φάσεις πριν το τελικό σφύριγμα του Μαντζουράνη. Επιτέλους είδαμε καλό ποδοσφαίρο, όμορφες συνεργασίες, την μπάλα κάτω αλλά και πάθος που έλειπε στα προηγούμενα παιχνίδια. Όλοι έπαιξαν καλά σήμερα, ένα μπράβο περισσότερο στους δίδυμους, πολύ ανεβασμένη η δεξιά πλευρά (Μητσάκος-Γεωργακάκος). Καλύτερη της Χαλκηδώνας οι Ρ. Πνευματικός και Τριανταφύλλου. Άριστη η διαιτησία του Μαντζουράνη. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...
ΧΑΛΚΗΔΩΝΑ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 1-2
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαντζουράνης (Τζιλίρης, Φαγκρίδας)
ΣΚΟΡΕΡ: 31' Τριανταφύλλου - 45+1' Λάππας, 57' Μαχαίρας
ΧΑΛΚΗΔΩΝΑ (Α. Πυρένης): Κ. Πνευματικός, Πατρίκαλος, Φωτιάδης, Χάιδος (20 λ.τ. Παπαδάκης), Ρ. Πνευματικός, Σαγιάκος, Μπιρλούδης (72' Γκαράς), Μαρούλης, Ε. Πνευματικός, Μυλωνάς, Τριανταφύλλου.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Α. Καρυτινός): Γασπαρινάτος, Μητσάκος, Χ. Τσάδαρης, Καλλινικίδης (64' Βισβίκης), Α. Τσάδαρης, Βέργος, Γεωργακάκος, Αλειφέρης, Λάππας, Μαχαίρας (81' Μπόσμος), Μανώλης (72' Αναστασόπουλος).