Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΣΟΥΡΜΕΝΑ 57-55

Απίστευτο ντεμαράζ κάνει η ομάδα μπάσκετ, που μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι κέρδισε 57-55 τα Σούρμενα στο εξ' αναβολής, πετυχαίνοντας την έβδομη νίκη στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές. Το παιχνίδι συνεχίστηκε από το 21-24, σημείο από όπου είχε διακοπεί πριν δέκα μέρες. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο ζεστοί, προηγήθηκαν γρήγορα με 22-30, για να φτάσουμε στο 25-30 του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος, μπήκε σε εφαρμογή η, γνωστή πια, επιθετική μας άμυνα, που μας έδωσε πολλές λύσεις και προηγηθήκαμε για πρώτη φορά 36-35 στο 26'. Από κει και πέρα το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο, για να φτάσουμε στο δραματικό φινάλε. 28 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Προφήτης προηγούνταν με 56-55 και είχε τη μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν φάουλ πάνω στον Πιστιόλη, που έβαλε την πρώτη βολή και έχασε τη δεύτερη. Ο Κεραμειδάς πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά έκανε λάθος πάσα και έτσι τα Σούρμενα είχαν μια ολόκληρη επίθεση για να ισοφαρίσουν ή ακόμα και να πάρουν τη νίκη. Στα 10" ο Βρυώνης σούταρε τρίποντο, αστόχησε, και στη διεκδίκηση του ριμπάουντ είχαμε τζάμπολ, με το βελάκι να δείχνει Σούρμενα. Με την αγωνία να έχει χτυπήσει κόκκινο, ο Σαράντου σούταρε για δύο από τη γωνία, αστόχησε και εκείνος, και μετά από πολλές μάχες η μπάλα έφτασε στα χέρια του Βρυώνη που ήταν έξω από τα 6,75. Ο τελευταίος σούταρε για τρεις στην εκπνοή, ευτυχώς όμως η μπάλα βρήκε σίδερο και οι καρδιές μας, που κόντευαν να σπάσουν, ξαναπήγαν στη θέση τους, για να πάρουν σειρά οι έξαλλοι πανηγυρισμοί. Γιατί η ομάδα, όχι μόνο εξασφάλισε πια την παραμονή της, αλλά υπό προϋποθέσεις, μπορεί να χτυπήσει ακόμη και την άνοδο! Ίσως θα ήταν άδικο να αναφερθούμε σε διακριθέντες, γιατί οι παίκτες μας ήταν πραγματικά παλληκάρια και έδωσαν και την ψυχή τους σήμερα, παίζοντας σε όλο το δεύτερο ημίχρονο την αποτελεσματική, αλλά και εξοντωτική για τους ίδιους πιεστική άμυνα που εφαρμόζει ο κόουτς Κάσσης. Θα ήταν όμως ακόμα πιο άδικο να μην κάνουμε ειδική αναφορά στον Αλέξη Πιστιόλη, που ήταν αυτός που έδωσε το κάτι παραπάνω, με κρίσιμα προσωπικά καλάθια και τρομερή ενέργεια. Ο ίδιος, παρότι ήρθε μόλις φέτος στην ομάδα, μας έχει πει πολλές φορές πόσο όμορφα νιώθει στον Προφήτη και πόσο "γουστάρει" την ομάδα. Και δε μένει στα λόγια, αλλά το δείχνει με το πάθος που βγάζει στο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι, είτε παίζει ένα λεπτό, είτε σαράντα. Σημαντικό επίσης στην εξέλιξη του αγώνα, το ότι βάλαμε τις βολές, που συνήθως είναι το "αγκάθι" μας. Όπως πάντως είπαν όλα τα παιδιά μετά το τέλος, σίγουρα ήταν ένα από αυτά τα παιχνίδια, που σου "μένουν", και για να ζεις τέτοιους αγώνες αξίζει να παίζεις μπάσκετ. Και για να το εξειδικεύσουμε: Να παίζεις μπάσκετ στον Προφήτη...
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΣΟΥΡΜΕΝΑ 57-55 (13-12, 25-30, 41-43, 57-55)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Στεργίου, Γεώργου
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Συριανός 2, Πιστιόλης 13, Νικόλτσος, Τσιστράκης 2, Κεραμειδάς 4, Βουρνάς 3, Κουκουβάκης 18(1), Μιχαλακάκος 8(2), Κάτσικας 7, Γεωργάκης.
ΣΟΥΡΜΕΝΑ (Κ. Μπαστούνης): Παύλου 3, Μαλτίδης 9, Βρυώνης 8(1), Γαλαράς 2, Ευστρατίου 4, Αυγερόπουλος 11, Κάρδαρης 6, Ρούμελης 8, Σαράντου 2, Καλόγνωμος.