Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ

Μετά τις ανανεώσεις, σειρά έχει η ανακοίνωση των μεταγραφών της γυναικείας μας ομάδας. Πέντε τον αριθμό, και συγκεκριμένα:

Ένα δικό μας παιδί θα φορέσει και πάλι τα κυανέρυθρα. Ο λόγος για τη Νίκη Ιωαννίδου, που αγωνίστηκε στα τμήματα υποδομής του Προφήτη, ενώ ήταν μέλος και της γυναικείας ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2017. Είναι 27 ετών, παίζει στις θέσεις 2-3, πέρυσι ήταν στον Πήγασο Κορυδαλλού, ενώ έχει αγωνιστεί επίσης σε Κυρίαρχους και Προοδευτική.

Η Βάσια Κατσούλη, μετά από πολλές πανελλήνιες επιτυχίες με τις κορασιδονεάνιδες του Κρόνου Αγ. Δημητρίου (ως αρχηγός της ομάδας), αλλά και την θητεία της πέρυσι στην U23 της Ελευθερίας Μοσχάτου, θα φορά πλέον τη φανέλα του Προφήτη. Είναι 17 ετών, αγωνίζεται ως περιφερειακή, ενώ ξεκίνησε το μπάσκετ στον Πήγασο Κορυδαλλού.

Η Ειρήνη Κατσούλη είναι δίδυμη αδερφή της Βάσιας και οι δυο τους μοιράζονται την ίδια μπασκετική πορεία (Πήγασος, Κρόνος, Ελευθερία). Είναι επίσης περιφερειακή και μάλιστα την προηγούμενη σεζόν έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις τις δύο φορές που βρεθήκαμε αντίπαλοι (26 πόντους στα Καμίνια και 20 στο Μοσχάτο).

Ακόμα μια αξιόπιστη σουτέρ στο ρόστερ του Προφήτη θα είναι η Άννα Κούκη. Είναι 28 ετών και τη γνωρίζουμε πολύ καλά ως αντίπαλο, έχοντας φορέσει στο παρελθόν τα χρώματα του Φάρου Κερατσινίου, του Μανδραϊκού, του Πήγασου Κορυδαλλού και του Παλαιού Φαλήρου.

Η Κατερίνα Μάλαμα ήταν ο μεγάλος μας πονοκέφαλος τις πέντε φορές που αναμετρηθήκαμε με τον Ατρόμητο την προηγούμενη σεζόν. Πλέον όμως το τρίποντό της θα είναι απειλή όχι για τον Προφήτη, αλλά για τους αντιπάλους του. Είναι 26 ετών και εκτός της ομάδας των Καμινίων, έχει αγωνιστεί επίσης σε Εσπερίδες, Ελληνικό, Δάφνη Αγ. Δημ., Φοίνικα Πειρ. και Παλ. Φάληρο.

Ο σύλλογος καλωσορίζει τις πέντε αθλήτριες στην οικογένεια του Προφήτη και τους εύχεται να έχουν υγεία και μια επιτυχημένη αγωνιστική χρονιά με τη φανέλα της ομάδας μας.

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

ΜΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΟΙ ΡΑΚΕΤΕΣ ΜΑΣ

Με στόχο να έχουν μια αξιοπρόσεκτη παρουσία στα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α. συγκροτήθηκαν οι ομάδες ανδρών και γυναικών που θα εκπροσωπήσουν τον Προφήτη την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Γ. Πετρόχειλος
Την ανδρική ομάδα θα την απαρτίζουν έμπειροι αθλητές με ιστορία στο άθλημα. Μπροστάρης ο εμβληματικός Γιώργος Πετρόχειλος και μαζί του ο Θωμάς Κουσιoρής (ο οποίος έχει το Νο1 κανάλι για το πινγκ-πονγκ στο youtube gre78.tv, ενώ θα βοηθήσει και χορηγικά τον σύλλογο), ο Κωνσταντίνος Χολής, ο Πέτρος Παναγόπουλος, ο Παναγιώτης Μανδαλιός και ο Κωνσταντίνος Κερίμης. Είναι ένα σύνολο που ασφαλώς μπορεί να πρωταγωνιστήσει.

Β. Παναγοπούλου
Στις γυναίκες, παρέμειναν η Βάσια Παναγοπούλου, η Άννα Παγάνη και η Νίκη Αρχοντοπούλου, ενώ προστέθηκαν η Αθηνά Φάκαρου και η Αφροδίτη Μαρούλη. Όλες τους ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των νεανίδων και υπόσχονται ένα δυνατό σύνολο, με σκοπό πρώτα τα μπαράζ και στη συνέχεια, γιατί όχι, την άνοδο.

Στην τεχνική καθοδόγηση θα βρίσκονται ο Ξάνθος Παναγόπουλος και η Χριστίνα Αθανασοπούλου. Ευχόμαστε καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία στους αθλητές και τις αθλήτριές μας και ευόδωση των αγωνιστικών μας στόχων.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Προχωρά ο σχεδιασμός και της ποδοσφαιρικής μας ομάδας για τη νέα χρονιά που θα μας βρει και πάλι στην Β' Πειραιά. Ήδη αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν ανανεώσει τη συνεργασία τους με τον σύλλογο, ενώ υπάρχουν κι άλλοι που δεν θα συνεχίσουν στον Προφήτη.
Αναλυτικά, τα κυανέρυθρα θα συνεχίσουν να φοράνε οι Αλειφέρης, Γκλουχ Άγγ., Γκλουχ Αλ., Γραμματικός, Θεοφάνους, Λάζαρης, Λιάκος, Μασρί, Παντελάτος, Σάλπας, Τρικαμηνάς και Φράγκος.
Δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα μας οι Βαρβαρήγος, Γκέζο, Δαλέζιος, Εξακοΐδης, Κοκτσίδης, Κουιμτζής, Μελαχροινός, Μήλιος, Οξύνογλου Θ. Οξύνογλου Σ. Σταμπολής, Τσούτης, Φραγκούλης και Χάιδος, ενώ ο Βλάσης θα αναλάβει διοικητικό πόστο. Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά για την προσφορά τους στον σύλλογο και τους ευχόμαστε ότι καλύτερο για τη συνέχεια.
Υπάρχει ήδη συμφωνία με αρκετούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα ανακοινωθούν σύντομα, ενώ η προετοιμασία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του κόουτς Σκανάτοβιτς, αναμένεται να ξεκινήσει στις 21 Αυγούστου.
Στο τμήμα υπάρχει διάθεση η ομάδα να έχει καλύτερη πορεία από την περσινή και με την έλευση νέων προσώπων αλλά και την ανανεωμένη όρεξη των παλιών, πιστεύουμε πως θα παρουσιάσει -τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων- εικόνα αντάξια της δυναμικής του συλλόγου.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΧΑΪΔΟ
Από τους ποδοσφαιριστές που δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα, αναμφίβολα ο πιο δύσκολος αποχαιρετισμός είναι αυτός με τον Γιώργο Χάιδο. Ο Χάιδος ήρθε στον Προφήτη το 2019, αγωνίστηκε συνολικά σε 77 αγώνες με τη φανέλα του και αναδείχτηκε σε έναν από τους πιο ικανούς επιθετικούς στην ιστορία του συλλόγου, σκοράροντας συνολικά 57 φορές. Από αυτά τα 57 γκολ, πολλά ήταν τα σημαντικά, ένα όμως είναι αυτό που θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη μας: Η ισοφάριση στο μπαράζ με τον Πυθαγόρα, που έδωσε την άνοδο στον Προφήτη. Ο Γιώργος αποφάσισε να αλλάξει παραστάσεις και του ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία, όμως δε λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν, αφού πιστεύουμε πως τα ποδοσφαιρικά του βήματα θα τον φέρουν μια μέρα και πάλι στον λόφο.

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΣ


Χρόνια πολλά σε όλους για την σημερινή γιορτή του Αγίου μας. Ο λόφος τιμά μνήμη του Προφήτη Ηλία, του προστάτη της συνοικίας αλλά και της ομάδας μας. Ευχόμαστε ο Άγιος να χαρίζει υγεία σε όλους και να είναι πάντοτε οδηγός και συμπαραστάτης της ομάδας μας.

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟ ΡΟΣΤΕΡ Η ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ


Η επόμενη μέρα της ανδρικής ομάδας μπάσκετ, που θα τη βρει στη Β' Κατηγορία, δεν θα φέρει πολλές αλλαγές στο έμψυχο υλικό της ομάδας. Η ανανέωση των δύο προπονητών, Σάκη Γαζή και Απόστολου Σωμαράκη ασφαλώς και είναι αυτονόητη, ενώ οι δύο κόουτς θα έχουν υπό τις οδηγίες τους ουσιαστικά τους ίδιους αθλητές. Τη φανέλα του Προφήτη θα φοράνε και τη νέα χρονιά συνολικά δώδεκα παίκτες, οι Γιώργος Γαζής, Δημήτρης Γιαννάκος, Θωμάς Γρηγοράκος, Αλέξανδρος Κίκης, Κλέιβι Λάζια, Χρήστος Μπόθος, Αλέξανδρος Ξενικάκης, Χάρης Παπαστάμος, Γιάννης Πατέρας, Χάρης Σμυρνιώτης, Κώστας Τσιπίδης και Αλέξανδρος Τσουκάτος. Μοναδική απώλεια δηλαδή, πέραν του Σωτήρη Αντωνίου που ανέλαβε ήδη διοικητικό πόστο στο σύλλογο, είναι ο Τέλης Χρυσάκης που θα συνεχίσει στον Ηρακλή Δραπετσώνας. Ο αγάπημενος μας Τέλης ήταν από τους πιο παλιούς παίκτες της ομάδας και αποφάσισε να αλλάξει παραστάσεις μετά από μεγάλη προσφορά στον σύλλογο. Τον ευχαριστούμε πολύ για όλα και του ευχόμαστε κάθε καλό.
Η ομάδα, με όπλο την αγωνιστική συνοχή αλλά και το δέσιμο που υπάρχει μεταξύ των μελών της, θα μπει με αισιοδοξία στην επόμενη αγωνιστική χρονιά, επιδιώκοντας μια αξιοπρεπή παρουσία στην καινούργια, δύσκολη, κατηγορία.

Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ

Επτά αθλήτριες που αγωνίζονταν στον Προφήτη την χρονιά που μας πέρασε, θα συνεχίσουν να φορούν τα κυανέρυθρα. Ο λόγος για τις Άννα Κοσκινά, Εύα Μαυράκη, Κέλλυ Μαχλά, Μαριάννα Παπαμαρκάκη, Ολυμπία Πλώτα, Σπυριδούλα Σερέτη και Αφροδίτη Φούκου, οι οποίες ανανέωσαν τη συνεργασία τους με το σύλλογο.
Στον αντίποδα, αποχώρησαν οι Κωνσταντίνα Γραμματικού, Μαρία Θεοδώρου, Χρυσάνθη Νικολαΐδου, Λήδα Πολιτοπούλου και Αναστασία Τζινλή. Τις ευχαριστούμε για την προσφορά τους και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα τους.
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και οι μεταγραφικές μας κινήσεις, που θα ενισχύσουν το σύνολο του Πάτροκλου Χλιαουτάκη στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Α' Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α..

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

ΓΕΜΙΣΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ Ο ΛΟΦΟΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Για ακόμα μία φορά η αγωνιστική χρονιά έκλεισε με υπέροχο τρόπο, με την καθιερωμένη εκδήλωση του Ομίλου. Το ανοιχτό γηπεδάκι του λόφου, κατάμεστο και πάλι με περισσότερους από 300 ανθρώπους, γέμισε με χαμόγελα, κέφι, αλλά και συγκίνηση.

ΤΑ ΤΙΜΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Η τελετή ξεκίνησε με την βράβευση των παλαίμαχων αθλητών μας. Πολύ ιδιαίτερη η βράβευση του σπουδαίου Γιάννη Κουμπράκη, ποδοσφαιριστή μας τις δεκαετίες του '60 και του '70. Ο κύριος Γιάννης, ένας άνθρωπος που προσέφερε στον Προφήτη πάρα πολλά (αργότερα και από διοικητικό πόστο), παρέλαβε την πλακέτα του από τον εμβληματικό πρόεδρο Κώστα Βλάμη.


Ένας ακόμα ποδοσφαιριστής με μεγάλη προσφορά στον σύλλογο είναι ο Γιώργος Σιλιβίστρας. Ένας αθλητής που στάθηκε δίπλα στην ομάδα σε δύσκολες εποχές και άξιζει απόλυτα την αναγνώριση. Την βράβευση πραγματοποίησε ο έφορος μας, αλλά και παλιός αντίπαλος του Γιώργου στα γήπεδα, Θανάσης Λαμπρόπουλος.


Από το τμήμα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, επιλέχθηκε φέτος η Ειρήνη Βαφέα. Η Ειρήνη αγωνίστηκε για πάρα πολλά χρόνια στον Προφήτη και ήταν μέλος της ομάδας μας σε τρεις κατακτήσεις πανελληνίων πρωταθλημάτων (παγκορασίδες 1988, κορασίδες 1990, νεάνιδες 1993) ενώ είχε και πολλές επιτυχίες σε ατομικό επίπεδο. Την βράβευση έκανε η τότε προπονήτρια της και μεγάλη δόξα του ομίλου μας, η αγαπημένη Μαρία Λουκά.


Ο Γιώργος Ρουμπελάκης είναι μια πολύ σπουδαία προσωπικότητα του μπασκετικού Προφήτη, με πολυεπίπεδη προσφορά τόσο σαν αθλητής, όσο και σαν προπονητής. Το τμήμα αυτό του Προφήτη στηρίχθηκε και αναπτύχθηκε χάρη σε ανθρώπους σαν τον Γιώργο, που έχει αποδείξει έμπρακτα την αγάπη του για τον σύλλογο. Την βράβευση φυσικά πραγματοποίησε ο "μπασκετικός του πατέρας", Κώστας Βλάμης.


ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

Ξεχωριστό κομμάτι της εκδήλωσης είναι πάντα τα τμήματα που έφεραν αγωνιστικές επιτυχίες στον σύλλογο. 
Η τρίτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παγκορασίδων απετέλεσε μια ακόμα μεγάλη στιγμή για το τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Οι δύο αθλήτριες που έφεραν τη διάκριση, η Αλεξάνδρα Μαυρίδη και η Σοφία Φίλη καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους και παρέλαβαν τα κύπελλά τους από άλλη μία πολύ σπουδαία μορφή του αθλήματος, την Μαρία Μοίρου.


Η ανδρική ομάδα μπάσκετ επέστρεψε στην Β' Κατηγορία μετά από μια εξαιρετική χρονιά. Οι προπονητές και οι αθλητές δικαίωσαν απόλυτα τις προσδοκίες και σε μια ξεχωριστή κίνηση, έλαβαν τα αναμνηστικά τους από τους αθλητές των τμημάτων υποδομής της ομάδας.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΔΕΡΗ

Ένας προπονητής που παρήγαγε εξαιρετικό έργο, αλλά δυστυχώς λόγοι ανωτέρας βίας τον αναγκάζουν να μη συνεχίσει στον Προφήτη, είναι ο Γιάννης Σιδέρης. Ο κόουτς αποχαιρέτησε τον σύλλογο και τους αθλητές της εφηβικής ομάδας, οι οποίοι σε αναγνώριση της προσφοράς του, του έκαναν ως αναμνηστικό δώρο μια μπάλα με τις υπογραφές τους.


"ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΙΚΑΣ"

Όπως πάντα, η εκδήλωση συνέπεσε με τη λήξη του εσωτερικού τουρνουά μπάσκετ που διεξάγεται στη μνήμη του Παναγιώτη Γκίκα. Συνολικά δέκα ομάδες με περίπου 120 αθλητές και αθλήτριες έδωσαν μάχη για τα μετάλλια, με τον "Κρόνο" να κατακτά τον τίτλο του πρωταθλητή, τον "Δία" να βγαίνει δεύτερος και τον "Ποσειδώνα" τρίτος. Δόθηκαν αναμνηστικά σε όλους όσους συμμετείχαν.


ΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Αναπόσπαστο κομμάτι του τουρνουά και τα διαγωνιστικά παιχνίδια, στα οποία έγιναν μεγάλες μάχες. Νικητές ήταν:

Στις καλαθιές ο Δημήτρης Μόσχος

Στα μπασίματα ο Γιώργος Οικονόμου

Στις ελεύθερες βολές ο Άλεξ Σέχου

Στη δεξιοτεχνία ο Άρντο Χέτα

Στα δίποντα ο Ρέντι Σέχου

Στα ομαδικά σουτ η Σμαράγδα Γκίκα, ο Στέφανος Καραβάς και ο Κωνσταντίνος Σκανδάμης

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Και φέτος οι μαμάδες και οι μπαμπάδες είχαν τον δικό τους αγωνιστικό χρόνο και ευχαριστήθηκαν τη συμμετοχή τους στους αγώνες τους. MVP αναδείχθηκαν η Ρούλα Καλημέρη και ο Κώστας Τσαρδάκας.


Ήταν μια βραδιά που απέδειξε τη δυναμική που έχει ο Όμιλος, μας γέμισε χαρά, αισιοδοξία αλλά και κουράγιο για την επόμενη αγωνιστική χρονιά, για την οποία ήδη μετράμε αντίστροφα!