Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Α.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 83-57


Πολύ μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη για τον Προφήτη, που υπέταξε την ισόβαθμή του Α.Ε. Καλλιθέας στα Καμίνια, καταφέρνοντας έτσι να διατηρηθεί σε τροχιά πλέι-οφ.
Οι παίκτες των Γαζή-Σωμαράκη παρουσιάστηκαν όπως έπρεπε στην αναμέτρηση, και φυσικά αναφερόμαστε κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, όπου έδειξαν επιτέλους διάθεση και άφησαν χαμηλά τους φιλοξενούμενους. Μετά το ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο (37-35) ακολούθησε ένα θυελλώδες δεύτερο, στο οποίο ο Προφήτης ήταν εξαιρετικός. Ειδικά η τρίτη περίοδος ήταν μια από τις καλύτερες φετινές μας και η διαφορά άνοιξε, για να φτάσει τους είκοσι πόντους στο 30' και το ματς να ολοκληρωθεί με μια πολύ ευρεία νίκη για τον Προφήτη.
Ήταν μια νίκη που την είχαμε απόλυτη ανάγκη, όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους, αλλά κι επειδή τονώθηκε η αυτοπεποίθηση της ομάδας, που είχε κλονιστεί μετά τις δύο ήττες στα προηγούμενα ντέρμπι. Όλα τα παιδιά πήγαν εξαιρετικά σήμερα και ανταποκρίθηκαν στο ρόλο τους. Ντε φάκτο ηγέτης της ομάδας ο Μπόθος, έγραψε μία ακόμα πολύ γεμάτη εμφάνιση. Θαυμάσιος και στις δύο πλευρές του παρκέ ο Τσιπίδης, πολυβόλο ο Γρηγοράκος, που κάποια στιγμή ευστόχησε σε τέσσερα κολλητά τρίποντα. Καλύτερος της Καλλιθέας, όπως και στο ματς του πρώτου γύρου, ο Δούρος. Άριστη η διαιτησία των Σίμα και Αυγερινού.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Α.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 83-57 (17-14, 37-35, 62-42, 83-57)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σίμα, Αυγερινός
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Παπαστάμος 10, Μπόθος 23, Σμυρνιώτης 2, Γιαννάκος 2, Γρηγοράκος 21(6), Τσιπίδης 12, Χρυσάκης 4, Γαζής 7, Τσουκάτος, Λάζια 2, Πατέρας, Βαφειάδης.
Α.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Λ. Κατσαλής): Γαλιατσάτος 5, Σμυρνής 3(1), Τσαμπικάκης 1, Χατζηνικήτας 3, Κιρκασιάδης 6(1), Λαμπρίδης 9, Τζιαμτζής 3(1), Μπιστιτζάνος 4, Δούρος 16(2), Κουκουλομάτης 3, Λιάκας 2.