Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΝΕΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 0-2


Ο Προφήτης είναι εδώ. Με μια πολύ σπουδαία εμφάνιση στο γήπεδο της Χαραυγής, η ομάδα μας πήρε το "εξάποντο" ματς απέναντι στους Νέους Ευγένειας και μαζί μια πολύ βαθιά βαθμολογική ανάσα, δίνοντας τέλος στο αρνητικό σερί.
Δίκαιη η νίκη για την ομάδα του λόφου, που ήταν καλύτερη από τους αντιπάλους της, παίζοντας πιο έξυπνα και συγκεντρωμένα. Ο Προφήτης θα μπορούσε να έχει προηγηθεί από το πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο είχε δοκάρι (σε κεφαλιά του Μήλιου), ένα καταφανές πέναλτι που δεν της δόθηκε (σε ανατροπή του Χάιδου) και ένα μάλλον κακώς ακυρωθέν γκολ (σε πλασέ του Χάιδου). Τελικά το γκολ ήρθε στο 73', όταν ο Μήλιος εκτέλεσε απ' ευθείας φάουλ, ο Μουτάφης απέκρουσε χαμηλά στη γωνία του, αλλά στην εξέλιξη ο Θάνος Οξύνογλου κινήθηκε πιο γρήγορα απ' όλους και άνοιξε το σκορ από κοντά. Η Ευγένεια λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο φινάλε, με τον Τσελέπη να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση αλλά να αστοχεί, και τελικά τη νίκη κλείδωσε ο Μήλιος στις καθυστερήσεις, με το πλασέ του από αριστερά να βρίσκει στόχο.
Θαυμάσια εμφάνιση από όλα τα παιδιά του Άγγελου Σκανάτοβιτς, σε μια νίκη που ο Προφήτης μας την είχε τεράστια ανάγκη, όχι μόνο για βαθμολογικούς, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους. Μια ειδική αναφορά  αξίζει ίσως ο Στέλιος Οξύνογλου, που έκανε τρομερό παιχνίδι στο χώρο του κέντρου, πιθανότατα το καλύτερό του με τη φανέλα του Προφήτη. Σταθερότατος ο 16χρονος γκολκίπερ Κοκτσίδης, όπως και όλη η άμυνά μας, όμως αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι η "δίψα" που είχαν όλοι, κάτι που φάνηκε στον τρόπο που πανηγυρίστηκαν τα γκολ. Μπράβο σε όλους, ο δρόμος είναι ακόμα πολύ μακρύς και ανηφορικός, αλλά αγώνες σαν αυτόν μας δίνουν πίστη και μας κάνουν να αισιοδοξούμε.
ΝΕΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 0-2
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ευαγγελίδης (Κατσιδώνης, Γκολές)
ΣΚΟΡΕΡ: 73' Οξύνογλου Θ., 91' Μήλιος
ΝΕΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ (Δ. Βουτσινάς): Μουτάφης, Αράπι, Αδαμακόπουλος (53' Δέρδας), Αναστασίου Δ., Κάρλες, Αναστασίου Γ., Χάλαρης, Ασκητάς (58' Κουλουριώτης), Κούρλας, Τσελέπης, Μουρελάτος (73' Κουμρίτζα).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Α. Σκανάτοβιτς): Κοκτσίδης, Παντελάτος (72' Τσούτης), Μήλιος, Φράγκος, Οξύνογλου Σ., Λιάκος, Γραμματικός (90' Βαρβαρήγος), Οξύνογλου Θ., Αλειφέρης (64' Σκαλιτόπουλος), Χάιδος, Γκλουχ (90' Σάλπας).