Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ

Πολλές οι μεταγραφικές κινήσεις για την ομάδα μας φέτος, κάτι ασφαλώς επιβεβλημένο, αφού όπως έχουμε γράψει από το περυσινό ρόστερ παρέμειναν μόλις τρεις παίκτριες (Κρίτσαλου, Κίτσιου, Θεοδώρου). Έτσι ανακοινώνουμε σήμερα επτά συνολικά προσθήκες. Όλες αφορούν αθλήτριες εγνωσμένης αξίας, ερχόμενες με στόχο να κρατήσουν τον Προφήτη σε πρωταγωνιστικό ρόλο και στο νέο πρωτάθλημα. Σας τις παρουσιάζουμε με αλφαβητική σειρά:

Η Κωνσταντίνα Γραμματικού, μετά από πολλά χρόνια στις εθνικές κατηγορίες, έρχεται να αγωνιστεί στο τοπικό. Χρώματα πάντως δε θα αλλάξει, καθώς πέρυσι φορούσε τη φανέλα του Πανιωνίου, με τον οποίο σε 20 αγώνες είχε 5,4 π. μ.ο.. Είναι 26 ετών, γκαρντ, και διακρίνεται για το μακρινό της σουτ, στοιχείο που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια από την ομάδα μας.

Από τον Πανιώνιο έρχεται και η Κέλλυ Μαχλά, που είναι 24 ετών και αγωνίζεται ως φόργουορντ. Πέρυσι έχασε μεγάλο μέρος της χρονιάς (7 αγ. - 3,7 π. μ.ο.), αλλά πλέον επανέρχεται με πολλή όρεξη και στόχο να αποτελέσει ένα σημαντικό γρανάζι στη μηχανή του Προφήτη.


Η Εύα Μαύρακη (γνωστή και ως Eva Blacky), εκτός από διάσημη instagrammer είναι και μια εξαιρετική σέντερ. Το πιστοποίησε πέρυσι με τη φανέλα των Κυριάρχων, γράφοντας 13,3 πόντους μ.ο. σε 24 αγώνες που συμμετείχε. Είναι 28 ετών και σίγουρα θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ισχύ στη φροντ-λάιν του Προφήτη.

Ένας ακόμα "πονοκέφαλος" από τα παιχνίδια μας με τους Κυρίαρχους ήταν η Χρυσάνθη Νικολαΐδου. Πλέον προβάρει κι εκείνη τα "κυανέρυθρα", και το πολύ καλό της τρίποντο θα είναι ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα του κόουτς Φέξη. Σε 24 παιχνίδια είχε μ.ο. 9,4 πόντους, αν και προς το τέλος της σεζόν τραυματίστηκε σοβαρά (ρήξη χιαστού). Η αποθεραπεία της όμως πηγαίνει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και δε θα αργήσει η στιγμή που η 22χρονη γκαρντ θα πατήσει ξανά γήπεδο. 

H Μαριάννα Παπαμαρκάκη είναι η μικρότερη ηλικιακά από τις μεταγραφές μας (19 ετών), όμως την περασμένη σεζόν με τη Μάνδρα (18 αγ. - 6,8 πόντοι μ.ο.) έδειξε πως είναι έτοιμη για το βήμα παραπάνω. Αγωνίζεται κυρίως στο "4" και είναι βέβαιο πως μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

To καλό από τους Κυρίαρχους τριτώνει με τη Σπυριδούλα Σερέτη. Μπορεί το λουκ της να είναι εκκεντρικό, αλλά η αγωνιστική της παρουσία είναι συνεπέστατη και στις δύο πλευρές του παρκέ. Προέρχεται από μια πολύ γεμάτη σεζόν (24 αγ. - 6,6 π. μ.ο.), είναι 28 ετών και αγωνίζεται ως φόργουορντ.

Από τη Μάνδρα μας έρχεται και η γκαρντ Αναστασία Τζινλή. Στα 24 της, την έχουμε αντιμετωπίσει πάμπολλες φορές και είναι εμφανές πως χρόνο με το χρόνο βελτιώνεται. Ειδικά πέρυσι, υπό τις οδηγίες του Αντρέα Ρουμάνι, έκανε σπουδαία σεζόν, γράφοντας μ.ο. 13 π. σε 19 αγώνες.

Ευχαριστούμε και τα επτά κορίτσια για την εμπιστοσύνη τους και τους ευχόμαστε να έχουν υγεία και να συνδυάσουν την επίτευξη των προσωπικών τους στόχων με αυτούς της ομάδας.