Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΒΑΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 60-66


Στο τελευταίο εκτός έδρας ματς για φέτος, ωραία νίκη για την ανδρική μας ομάδα, που επικράτησε στη Βάρη του τοπικού Κεραυνού -που κυνηγάει την άνοδο- με 60-66.
Μάλιστα, όπως και στον αγώνα του πρώτου γύρου, έτσι και τώρα ο Προφήτης έφτασε στο ροζ φύλλο μετά από ανατροπή. Στο ημίχρονο οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 32-22 και έδειχναν ότι εύκολα ή δύσκολα θα έφταναν στη νίκη, όμως στο β' ο Προφήτης παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος, ξεκινώντας ένα επιμέρους 3-16 που έφερε το σκορ στο 35-38. Η αναμέτρηση έγινε ντέρμπι και εντέλει κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με την ομάδα μας να δείχνει ψυχραιμία στο φινάλε και βγάζοντας καλές άμυνες να κατακτά τη νίκη.
Ο Προφήτης φέτος είναι ίσως η πιο αλλοπρόσαλλη ομάδα της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., κερδίζοντας πολλά ματς, και ειδικά εκτός έδρας, από ομάδες που παλεύουν για να είναι στα πλέι-οφ, ενώ έχει υποστεί "κουφές" ήττες από άλλες που βρίσκονται πολύ χαμηλά στην κατάταξη. Εμφανίσεις όπως αυτές στην Βάρη, δείχνουν πόσο πολύ η ομάδα μας φέτος αδίκησε τον εαυτό της και πως η πορεία της στο πρωτάθλημα θα μπορούσε (και θα έπρεπε) να είναι ασφαλώς καλύτερη.
Κορυφαίος για τον Προφήτη ο Ρουμάνι, που σκόραρε και δημιούργησε, παρότι πρέπει, εκτός από τον αντίπαλο πλέι-μέικερ, να "μαρκάρει"  συνεχώς και τον γιο του, που δεν κάθεται φρόνιμος ούτε δευτερόλεπτο. Πολύ καλή εμφάνιση όμως από όλα τα παιδιά (ο Προφήτης είχε αποστολή μόλις εννιά παίκτες, πάντα πηγαίνουμε λίγοι στην Βάρη), ενώ από τον Κεραυνό μεγάλη δύναμη κάτω από τα καλάθια ο έμπειρος Καρκούλιας. Άριστη η διαιτησία των Πηλοΐδη και Στραγαλινού.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΒΑΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 60-66 (14-9, 32-22, 46-41, 60-66)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πηλοΐδης, Στραγαλινός
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΒΑΡ. (Γ. Θεοφανίδης): Θεοδώρου 5, Κοτταρινός, Μαρκοζάνης 7, Κοιλάκος, Δημητρόπουλος 5, Κουτσιαύτης 11(2), Καρκούλιας 18, Τσουμάνης 2, Μακρυνιώτης 6(2), Θεοφανίδης 6.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Παπαστάμος 10, Μπόθος 22(2), Γαζής 1, Ρουμάνι 12(2), Χρυσάκης 5, Ξενικάκης 12, Λάζια 2, Αθανίτης, Πατέρας 2.