Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚ. 5-0

Με βάση τα όσα είχαμε δει στην περίοδο της προετοιμασίας, περιμέναμε πως φέτος η ποδοσφαιρική μας ομάδα θα παρουσιάσει βελτιωμένο πρόσωπο. Και ο πρώτος επίσημος αγώνας της σεζόν (για το κύπελλο) μας επιβεβαίωσε με τον ιδανικότερο τρόπο, με τον έξοχο Προφήτη να νικά με το ευρύ 5-0 τον Αστέρα Νικαίας, ομάδα που αγωνίζεται μια κατηγορία παραπάνω.
Πολύ ωραία μπάλα  από το σύνολο του κόουτς Ιωακειμίδη, που είχε σε τρομερή μέρα τον "κανονιέρη" μας, Γιώργο Χάιδο, που σημείωσε τέσσερα γκολ, το ένα πιο όμορφο από το άλλο. Ο Προφήτης δεν επηρεάστηκε ούτε από το γεγονός ότι για ένα ολόκληρο ημίχρονο έπαιζε με παίκτη λιγότερο (αποβολή του Ντύλη που σε μια μίνι σύρραξη κλώτσησε τη μπάλα πάνω σε έναν αντίπαλο), έπαιξε υπέροχα στις αντεπιθέσεις και έφτασε σε μια νίκη, την έκταση της οποίας ουδείς φανταζόταν πριν την έναρξη του αγώνα. Όλα τα παιδιά όμως έπιασαν πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης και άφησαν υποσχέσεις για μια όμορφη ποδοσφαιρική χρονιά.
Η ομάδα της Νίκαιας διαμαρτύρεται -οφείλουμε να το καταγράψουμε- για μια κεφαλιά του Χάλκου ακριβώς πριν το δεύτερο γκολ μας, την οποία ο Λάζαρης απομάκρυνε πάνω στη γραμμή, σε μια φάση όντως πολύ οριακή, ενώ είχε κι ένα δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Ιωάννου. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε και άλλες καλές φάσεις, ίσως να δικαιούταν έστω ένα γκολ, αλλά ο τερματοφύλακας μας Καπουκίνης ήταν κι αυτός, όπως κι όλη η ομάδα, σε σπουδαία μέρα.
Η σημερινή μεγάλη νίκη είναι φυσικά αφιερωμένη στον Γιώργο Κατσαμά, του οποίου η απουσία σήμερα, όπως και κάθε μέρα που περνάει από την ημέρα που "έφυγε", ήταν πολύ αισθητή. Ο Γιώργος όμως είναι βέβαιο πως από ψηλά μας παρακολουθούσε, τα παιδιά σήμερα αποφάσισαν να παίξουν για εκείνον και αυτό ήταν σίγουρα ένα μεγάλο κίνητρο για να έρθει το  αποτέλεσμα. Πριν τον αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ οι ποδοσφαιριστές μας αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια.
Τέλος, να σημειώσουμε, με αφορμή το "καρέ" του Χάιδου, πως είδαμε παίκτη της ομάδας μας να σημειώνει τέσσερα γκολ σε έναν αγώνα μετά από δεκαοχτώ ολόκληρα χρόνια. Προηγούμενος που το είχε πετύχει, ήταν ο Βασίλης Θωμάκος, καλή του ώρα, σε έναν αγώνα με τον Κένταυρο (6-0), στις 15/11/2003.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚ. 5-0
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αντωνόπουλος (Βογιατζιδάκη, Καρανικολάου)
ΣΚΟΡΕΡ: 19', 40', 51', 88' Χάιδος, 32' Μπρέγκου
ΑΠΟΒΟΛΗ: 45' Ντύλη
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Ιωακειμίδης): Καπουκίνης, Ρεπανίδης (78' Δραγάτσης), Λεμπέσης, Λάζαρης Λ., Τρικαμηνάς, Λιάκος, Μπρέγκου (55' Καλουστιάν), Λάζαρης Ε., Ντύλη, Χάιδος, Παντελάτος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚ. (Κ. Καπίνο): Μπαρλαγιάννης, Κατσούλας, Τάφα, Συρίγος (35' Σάμαρης), Καρβούνης, Κόκκαλης, Αζής (46' Αθανασιάδης), Σπυρόπουλος (35' Ηλιαδάκης), Χάλκος, Τάσσης, Ιωάννου.