Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΦΑΡΟΣ ΚΕΡ. - ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 67-70

Eπίσημος αγώνας μετά από σχεδόν ένα χρόνο για το σωματείο μας και η επιστροφή συνδυάστηκε με ένα ωραίο ματς για την πρώτη φάση του κυπέλλου της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., απέναντι στον Φάρο. Η ομάδα μας κατάφερε να πάρει τελικά την πρόκριση χάρη στο τελικό 67-70 και έσπασε την πολύ κακή παράδοση των τελευταίων ετών στον θεσμό, όπου είχε να περάσει φάση από το 2015.
Το τελικό αποτέλεσμα βέβαια περνάει σε δεύτερη μοίρα, καθώς παραδοσιακά τα ματς του κυπέλλου είναι ευκαιρία για να βρουν οι ομάδες αγωνιστικό ρυθμό. Σε κάθε περίπτωση όμως ο αγώνας θύμιζε ντέρμπι πρωταθλήματος, καθώς και ο Φάρος (πολύ ενισχυμένος στις μεταγραφές) αγωνίζεται κι αυτός στην Γ' Κατηγορία, αλλά στον άλλο όμιλο.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο γήπεδο με ενθουσιασμό, τη στιγμή που ο Προφήτης "ψαχνόταν", ειδικά στην επίθεση. Στο δεκάλεπτο το σκορ ήταν 17-8 (λίγο μετά έγινε και 19-8), αλλά οι "κυανέρυθροι", με τον Μπακάλη να κάνει "άρρωστο" δεύτερο δεκάλεπτο, ισορρόπησαν και πέρασαν μπροστά στην ανάπαυλα με 31-34. Συνέχισαν να είναι καλύτεροι και μετά το ημίχρονο, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Φάρος επέστρεψε δυναμικά και ενάμιση λεπτό πριν το τέλος, με συνεχόμενους πόντους του Ραζή έφτασε στο 67-67. Ο Λάζια απάντησε για το 67-69 και στο τέλος η ομάδα μας έβγαλε σπουδαίες άμυνες (ανάμεσά τους και δύο εντυπωσιακά κοψίματα από Μπακάλη και Τόμπρο) για να πάρει έτσι τη νίκη-πρόκριση, που την ανταμείβει με την ευκαιρία ενός πολύ δυνατού τεστ κόντρα στο Πέραμα (από τις δυνατές ομάδες της Α') σε μια εβδομάδα στα Καμίνια.
Καλύτερος παίκτης του γηπέδου σήμερα ήταν ο Βαγγέλης Μπακάλης, που ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν ασταμάτητος. Στο β' οι γηπεδούχοι προσάρμοσαν την άμυνά τους πάνω του, αλλά ο Προφήτης είχε και άλλες λύσεις, όπως τον Μπόθο (στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας μας), ή τον Τόμπρο που κυριάρχησε στα ριμπάουντ και έπαιξε εξαιρετική άμυνα. Από τον Φάρο καλύτεροι οι Παρηγόρης και Β. Ραζής και θετικός ο Καρασούλας. Αρκετά καλή η διαιτησία από Κηπώση και Αλιμπέρτη.
Την ομάδα μας σήμερα κοουτσάρισε -και τα πήγε περίφημα- ο Απόστολος Σωμαράκης, βοηθός του Σάκη Γαζή, που βρίσκεται σε υποχρεώσεις με την Εθνική Κωφών.
ΦΑΡΟΣ ΚΕΡ. - ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 67-70 (17-8, 31-34, 46-56, 67-70)
ΔΙΑΤΗΤΕΣ: Κηπώσης, Αλιμπέρτης
ΦΑΡΟΣ ΚΕΡ. (Μ. Πετρουγάκης): Ραζής Β. 17(2), Παρηγόρης 17(3), Ραζής Ι. 2, Λάσκαρης, Καρασούλας 14, Μυσιρλής, Αποστολόπουλος, Παπαγεωργίου 3(1), Γαβαλάς, Τζορτζοριάν 9(1), Ραδαίος, Χεργκελετζής 5.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Α. Σωμαράκης): Παπαστάμος 4, Μπόθος 12, Μπουράνης 6(2), Τόμπρος 6, Μπακάλης 28(5), Χρυσάκης, Ξενικάκης 4, Λάζια 7, Σαραντίδης 3.