Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΟΣΧ. 90-93 (παρ.)

Χορταστικό ματς στα Καμίνια, με δραματική εξέλιξη, όχι όμως και happy end για τον Προφήτη, που υπέστη την τρίτη σερί ήττα του και δεν κατάφερε να πάρει βαθμολογική ανάσα.
Ο πρωτοπόρος Απόλλων ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και έδειχνε πως εύκολα ή δύσκολα θα έπαιρνε τη νίκη. Έφτιαξε από νωρίς καλές διαφορές (13-22 δεκάλεπτο), τις οποίες κατάφερνε να συντηρεί, έστω και αυξομειούμενες, μέχρι τα τελευταία λεπτά. Στο 35' το σκορ ήταν 61-73, όμως ο Προφήτης (που μέχρι τότε το μοναδικό του προβάδισμα ήταν ένα αρχικό 3-1), δεν κατέθεσε τα όπλα. Σε συνδυασμό με τον εφησυχασμό των φιλοξενουμένων βρήκε κάποια μεγάλα σουτ (με τελευταίο το τρίποντο του Βουρνά για το 80-80 στα 5") που έστειλαν -μάλλον απρόσμενα- το ματς στην παράταση. Εκεί ο Προφήτης είχε την ψυχολογία, δεν κατάφερε όμως να την μετουσιώσει σε καθαρό μυαλό. Παρότι προηγήθηκε και έδειχνε να έχει το πάνω χέρι, στο φινάλε δεν έκανε σωστή διαχείριση και είχε λάθος επιλογές στην επίθεσή του. Αντίθετα ο Απόλλων, παρά το σοκ της ανατροπής, ήταν πιο συγκεντρωμένος και μετέφερε τη μπάλα κοντά στο καλάθι, φθείροντας τον Προφήτη και βρίσκοντας εύκολους πόντους από τις βολές. Ο Προφήτης είχε την τελευταία κατοχή και την ευκαιρία να επαναλάβει ότι έκανε στην κανονική διάρκεια αλλά εντέλει δεν εκδήλωσε καν επίθεση, με τον Σονίδη να κλέβει την τελευταία πάσα και να αφήνει την ομάδα μας με το παράπονο μιας μεγάλης χαμένης ευκαιρίας.
Τα 5/10 όσων αγωνίστηκαν σήμερα από τους φιλοξενούμενους έχουν φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα του Προφήτη (Σονίδης, Ευσταθίου, Πιστιόλης και οι δύο Ντάσκες). Οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν σημαντική συνεισφορά στη νίκη του Απόλλωνα, όμως ο παράγοντας Χ που έκρινε την αναμέτρηση δεν ήταν άλλος από τον πληθωρικό Σχορτσανίτη, που κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια, ειδικά στην παράταση, όταν και πήρε όλες τις μπάλες. Για τον Προφήτη πήγε στράφι η μεγάλη εμφάνιση του Μακρινού (30 π.), ενώ πολύ θετικός ήταν ο Αντωνίου, όπως και ο Παπαστάμος. Μέτρια η διαιτησία των Γερουλάνου και Αρφαρά.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΟΣΧ. 90-93 (13-22, 36-40, 55-61, 80-80 (κ.α.), 90-93 (παρ.))
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γερουλάνος, Αρφαρά
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Μαυροδάκος 4, Ρουσουνέλος 3(1), Ξενικάκης 5, Βουρνάς 10(1), Μακρινός 30(3), Αντωνίου 12(4), Παπαστάμος 14(1), Σκαντζής, Ρουμάνι 12.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΟΣΧ. (Σ. Λαμπαδάριος): Ευσταθίου 19(2), Ντάσκας Τ., Σονίδης 18(4), Πιστιόλης 10, Ρεπάνης 8(1), Ντάσκας Φ. 6, Φελλάς 3(1), Κουτάλιας 8, Τριανταφύλλου 5, Σχορτσιανίτης 16.