Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 71-68

Το "Ιφιγενείας" ήταν και φέτος κατηφορικό για τον Προφήτη, που δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη, μπαίνοντας έτσι με το αριστερό στον β' γύρο του πρωταθλήματος.
Η εξέλιξη της αναμέτρησης πάντως ήταν διαφορετική από όσα είδαμε πέρυσι, τουλάχιστον κατά το ήμισυ. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μία από τα ίδια: Μετά το 2-6 του τρίτου λεπτού, ο Αετός άπλωσε την πίεσή του, έκλεψε μπάλες και μας παρέσυρε σε βιαστικές επιλογές και λάθη. Τα έξι αγωνιστικά λεπτά χωρίς καλάθι αποτυπώθηκαν στο σερί 14-0 των γηπεδούχων και το 16-6 του 9', που τους έβαλε από νωρίς σε θέση οδηγού. Ο Προφήτης είχε να αντιμετωπίσει πολλά θέματα: Έβγαλε νεύρα, έχασε τον Γαζή με τραυματισμό (πιθανό να είναι σοβαρός) και το κυριότερο ήταν τραγικός στην άμυνα. Οι "μαυροκίτρινοι" σκόραραν με όποιο τρόπο ήθελαν, έφτιαξαν ψυχολογία και πήγαν στο ημίχρονο με το "αεράτο" 44-31. Ο Προφήτης στην επανάληψη προσπάθησε να μαζέψει την κατάσταση, ήταν σαφώς βελτιωμένος στην άμυνα και σιγά-σιγά άρχισε να κλείνει τη διαφορά. Έφτασε στο 53-50, τα μακρινά σουτ έδωσαν και πάλι ανάσα στον Αετό (61-52), αλλά η αναμέτρηση φαινόταν να έχει γίνει ντέρμπι και παρά την κόντρα διαιτησία (θα διαβάσετε παρακάτω) ο Προφήτης το πάλευε. Το προβάδισμα άλλαξε χέρια στο 37' (65-66), όμως στο φινάλε οι παίκτες του Τζανή είχαν πιο σωστές επιλογές. Πέρασαν με 69-66 και 27" πριν το τέλος ο Βασδέκης σημείωσε το μοναδικό του καλάθι στον αγώνα, αλλά ταυτόχρονα και το πιο κρίσιμο, γράφοντας το 71-68. Ο Προφήτης είχε την ευκαιρία έστω να ισοφαρίσει, αλλά στην τελευταία κατοχή έκανε λάθος, με τους παίκτες του Αετού να πανηγυρίζουν την πολύ σημαντική νίκη, στον (κοινό τους με εμάς) στόχο για παραμονή στην κατηγορία.
Ο υιός Σταυρακόπουλος αντιμετωπίστηκε καλά από την άμυνά μας, όμως έστω κι έτσι ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, φτάνοντας αθόρυβα στους 18 πόντους. Μεγάλη συνεισφορά των Κριθαρούλα και Ρούση. Ο Προφήτης είχε για κορυφαίο τον Παπαστάμο, ενώ και οι άλλοι τρεις διψήφιοι είχαν καλές στιγμές, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.
Η ομάδα μας έχει φρικτά παράπονα από τη διαιτησία. Όσο υπήρχε η διαφορά όλα ήταν "μέλι-γάλα" αλλά στο φινάλε είδαμε απίθανα πράγματα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Αντωνέλλου σε πρωταγωνιστικό και ο Μακρής σε δεύτερο ρόλο έκαναν ότι μπορούσαν για να μας ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες για νίκη. Κάποια σφυρίγματα ήταν πραγματικά προκλητικά, οι καλές μας άμυνες μεταμορφώνονταν σε φάουλ ενώ στην άλλη μεριά του γηπέδου δεν παίρναμε σφύριγμα για κανένα λόγο. Η Αντωνέλλου (φετινή "μεταγραφή" από τη Θεσσαλονίκη) έδωσε αδιανόητα πράγματα και μας έκανε να εκραγούμε. Ειδικά ένα αμυντικό που χρέωσε τον Παπαστάμο, στο τέλος του χρόνου επίθεσης (και μάλιστα το πέμπτο ομαδικό) ήταν σφύριγμα που φώναζε "πρόθεση" και όχι "ανθρώπινο λάθος". Τα ίδια και από τον Μακρή, που έχει το ελαφρυντικό πως έπαιξε για πρώτη φορά σε αγώνα Γ' Κατηγορίας, ήταν από την αρχή αγχωμένος και εκτός κλίματος και απλώς στο φινάλε ακολούθησε τη γραμμή της "έμπειρης".
ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 71-68 (16-9, 44-31, 61-52, 71-68)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αντωνέλλου, Μακρής
ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ. (Τ. Σταυρακόπουλος): Τάγκας 6(2), Προμπονάς 8, Βαρδάκας, Μηνάς 9(3), Βασδέκης 2, Ρούσης 11, Δημητρακόπουλος 3(1), Σταυρακόπουλος 18, Κριθαρούλας 14, Χατζής.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Μαυροδάκος, Ρουμάνι 17(3), Ξενικάκης 2, Γαζής, Βουρνάς 10(1), Μακρινός 18(2), Αντωνίου 7(1), Παπαστάμος 14, Χρυσάκης.