Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 83-82

Η ανδρική ομάδα αποχαιρέτησε το 2019 με ένα ακόμα θρίλερ, από το οποίο μάλιστα κατάφερε (και πάλι) να βγει ζωντανή. Το 83-82 ήταν η πέμπτη νίκη για την ομάδα μας στα τελευταία έξι παιχνίδια, κάτι που βελτίωσε ακόμα περισσότερο τη βαθμολογική μας θέση, με τον Προφήτη να κάνει ρεβεγιόν στην ασφάλεια της έκτης θέσης.
Χορταστικό ματς σήμερα στα Καμίνια με υψηλό σκορ και χιτσκοκικό φινάλε. 5μιση δευτερόλεπτα πριν το τέλος η Βουλιαγμένη "άγγιξε" το ροζ φύλλο, με το καλάθι του Λειβαδά (81-82), αλλά την τελευταία λέξη την είπε ο Ρουμάνι, που κέρδισε φάουλ πάνω στην προσπάθεια και με κρύο αίμα και 2/2 βολές (στο 1") υπέγραψε την αγωνιώδη νίκη για τον Προφήτη. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν σούπερ παραγωγικό (28-29) και το ημίχρονο έληξε 45-45, με τις δύο ομάδες να μη δίνουν και ιδιαίτερη βάση στα αμυντικά τους καθήκοντα. Στη συνέχεια ο Προφήτης κατάφερε να ξεφύγει δύο φορές (66-58, 71-64), αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν τις απαντήσεις. Ένα λεπτό πριν το τέλος προηγήθηκαν 78-80, για να δώσει και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του λόφου ο Μακρινός με ένα πολύ δύσκολο τρίποντο (81-80) και μετά τις εκατέρωθεν άστοχες επιθέσεις να φτάσουμε στο φινάλε που σας περιγράψαμε, με το καλάθι του Λειβαδά και τις βολές του Ρουμάνι. Η Βουλιαγμένη διαμαρτύρεται για την τελευταία φάση, πως δεν υπήρξε φάουλ. Δική μας γνώμη είναι πως η παράβαση σωστά καταλογίστηκε.
Όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν σήμερα έδωσαν πράγματα στον κόουτς Γαζή. Ηγέτες οι Μακρινός και Ρουμάνι, αλλά με μεγάλη συμπαράσταση από όλη την ομάδα, όπως τον Γαζή που έβαλε δύο πολύ κρίσιμα τρίποντα στα τελευταία λεπτά, ή τον Ξενικάκη, που σήμερα επανήλθε μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια και βοήθησε σε πολλούς τομείς με την ενέργεια που έβγαλε. Από την πλευρά της Βουλιαγμένης, ο Καλούδης κόντεψε να μας τρελάνει (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν ασταμάτητος) και εξαιρετικοί οι Γ. Λειβαδάς και Σπανάκης. Καλή η διαιτησία των Ιωάννου και Στραγαλινού, υπό το βλέμμα πολλών συναδέλφων τους, κάτι που πλέον συναντάμε πολύ συχνά στα Καμίνια, που τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει "meeting point" των διαιτητών.
Η σημερινή νίκη είναι αφιερωμένη στον Γιώργο Μαυροδάκο, που λόγω ενός προβλήματος υγείας συγγενικού του προσώπου δεν μπόρεσε να είναι μαζί μας σήμερα. Ο Γιώργος και η οικογένειά του έχουν την αγάπη όλων μας και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και η περιπέτεια να τελειώσει σύντομα.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 83-82 (28-29, 45-45, 64-57, 83-82)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιωάννου, Στραγαλινός
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Ρουμάνι 19(1), Ρουσουνέλος, Ξενικάκης 7, Γαζής 8(2), Βουρνάς 8, Μακρινός 25(2), Αντωνίου 6, Παπαστάμος 8, Χρυσάκης 2.
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Γ. Κολοτούρος): Λειβαδάς Γ. 11(1), Παπαδάτος 4, Παπαμιχαήλ 11, Καλούδης 26(8), Σουργιάς 8(2), Φατούρος, Μήλιος 3(1), Κουρμουσάς, Σπανάκης 14, Λειβαδάς Α. 5.