Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ.ΣΟΦ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 75-88

Τοπικό ντέρμπι σήμερα στα Καμίνια και ο Προφήτης έκανε το χρέος του, νικώντας 75-88 τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας. Έτσι η ομάδα μας επανήλθε στο θετικό πρόσημο (6 νίκες-5 ήττες) και ταυτόχρονα παρέμεινε στην "ουδέτερη ζώνη" της βαθμολογίας, για την ώρα μακριά από κινδύνους.
Η νίκη δεν ήρθε εύκολα, κάθε άλλο. Στο πρώτο ημίχρονο οι Αγιασοφιώτες ήταν σα να παίζουν σε διαγωνισμό τριπόντων: Έβαζαν τα πάντα και προηγήθηκαν 49-40, με τους δικούς μας να είναι τραγικοί στην άμυνα, έχοντας μπει στο ματς ασόβαροι και υπερόπτες. Μόνο μετά τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, κυρίως λόγω της κούρασης των παικτών του Φοίνικα, πήρε ο Προφήτης τα ηνία του ματς. Οι τυπικά γηπεδούχοι άντεξαν μέχρι ενός σημείου (τελευταίο τους προβάδισμα το 62-59 του 29'), όμως στο φινάλε ήταν εμφανώς καταβεβλημένοι και οι δικοί μας, παίζοντας πιο ορθολογικά και έχοντας βρει ρυθμό, έφτασαν στο τελικό 75-88.
Καλύτερος σήμερα για την ομάδα μας ο Σωτήρης Αντωνίου, ήταν εκείνος που "γύρισε τον διακόπτη" με τα μακρινά σουτ και την ενέργεια που έβγαλε, παρασύροντας και τους υπόλοιπους. Όπως τον Μακρινό, που μετά από ένα άγονο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο σημείωσε τους 23 από τους 27 συνολικά πόντους του, οι οποίοι τον έχρισαν πρώτο σκόρερ της αναμέτρησης. Για την ομάδα του Σωκράτη Ακτσόγλου, που παρά τις δυσκολίες (μόλις 8 αθλητές στην αποστολή) κάνει σπουδαία προσπάθεια, οι Σπανός και Αδράμης, όσο είχαν δυνάμεις ήταν ασταμάτητοι. Άριστη η διαιτησία των Καψαρίδη και Ερμίδη.
Οι παίκτες μας (αφού πρώτα κόντεψαν να του προκαλέσουν εγκεφαλικό) στο φινάλε αφιέρωσαν τη νίκη στον κόουτς Σάκη Γαζή, που είχε τα γενέθλιά του (μπήκε στα δεύτερα -ήντα). Του ευχόμαστε και από εδώ τα χρόνια πολλά, με υγεία και κάθε ευτυχία!
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ.ΣΟΦ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 75-88 (30-20, 49-40, 62-65, 75-88)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καψαρίδης, Ερμίδης
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ.ΣΟΦ. (Σ. Ακτσόγλου): Παπαδημητρίου 2, Στιβακτάκης 9(2), Σιδέρης, Παπακωνσταντίνου 4, Σπανός 23(5), Αδράμης 24(4), Διβριώτης 6, Στρατούλης 7(1).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Μαυροδάκος 6, Ρουσουνέλος, Ρουμάνι 13(2), Γαζής 5, Βουρνάς 10(2), Μακρινός 27(2), Αντωνίου 16(4), Λίτσο, Παπαστάμος 11.