Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΟΣΧ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 67-55

Πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο επέδειξε ο Προφήτης στο κλειστό της Παραλίας, με τον εξαιρετικό Απόλλωνα να παίρνει δίκαια τη νίκη με 67-55.
Το πράγμα έδειξε από την αρχή που θα πήγαινε, με τους γηπεδούχους να προηγούνται από πολύ νωρίς ακόμα και με +14 (21-7 στο 8'), έχοντας απέναντι τους έναν πολύ νωθρό Προφήτη. Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν και η μοναδική αναλαμπή για την ομάδα μας μέσα στο ματς. Με πιο δυνατή άμυνα και μερικά μακρινά σουτ, ο Προφήτης ισορρόπησε και έφτασε μάλιστα να προηγηθεί. Ακόμα και τότε όμως κατάφερε να γκρεμίσει ότι έχτιζε: Στα τελευταία δεκαπέντε δευτερόλεπτα του πρώτου ημίχρονου ο Απόλλων έκανε σερί 7-0, και το 29-33 έγινε εν ριπή οφθαλμού 36-33.  Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε εξ ολοκλήρου στην ομάδα του κόουτς Λαμπαδάριου, με τους παίκτες του να δείχνουν μεγαλύτερη μαχητικότητα, να βγάζουν σπουδαίες προσωπικές άμυνες και να κυνηγούν κάθε μπάλα. Ο Προφήτης από την άλλη είχε έλλειμα διάθεσης, ήταν άστοχος, έχασε και τον Ρουμάνι λόγω τραυματισμού (διάστρεμμα) οπότε η άνετη νίκη του Απόλλωνα ήρθε μάλλον ως φυσιολογικό επακόλουθο όλων των παραπάνω.
Πολύ σκληρή ομάδα ο Απόλλων, έχει το μεγάλο πλεονέκτημα να διαθέτει παίκτες που δε φοβούνται να "τσαλακωθούν". Πολλούς εκ των οποίων φυσικά τους ξέρουμε καλά (τέσσερα παιδιά από το ρόστερ του έχουν φορέσει στο παρελθόν τα "κυανέρυθρα"). Ένας εξ αυτών, ο Σονίδης, ήταν ο κορυφαίος του αγώνα. Πολύ καλοί όμως και όλοι οι υπόλοιποι, ειδικά στην άμυνα. Από τον Προφήτη πάλεψε περισσότερο ο Μαυροδάκος. Άριστη η διαιτησία της Γαρίνη, μέτριος ο Ιερωνυμάκης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΟΣΧ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 67-55 (21-12, 36-33, 57-46, 67-55)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γαρίνη, Ιερωνυμάκης
ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΟΣΧ. (Σ. Λαμπαδάριος): Ασπράς 2, Ευσταθίου 7, Ντάσκας 4, Σονίδης 17(1), Πιστιόλης 7, Ρεπάνης 7(1), Σχορτσιανίτης 9(1), Φελλάς 6(2), Μπαλλής, Κουταλιάς 8.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Μαυροδάκος 12, Ρουσουνέλος 6(2), Μπουράνης, Ρουμάνι, Γαζής 2, Βουρνάς 2, Μακρινός 18(2), Αντωνίου 5(1), Παπαστάμος 10(1), Σκαντζής.