Σάββατο 4 Μαΐου 2019

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ 2-5

Το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι το παλαιότερο του Προφήτη Ηλία, έχοντας αδιάκοπη συμμετοχή στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Πειραιά εδώ και 65 χρόνια. Στα 65 αυτά χρόνια, η σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε ήταν πέρα από κάθε αμφιβολία η πιο δύσκολη για τον σύλλογο μας. Χωρίς γήπεδο και πιεζόμενος ασφυκτικά από πάσης φύσεως προβλήματα (με βασικότερο το οικονομικό), ίσως και μόνο το ότι βγήκε η χρονιά, να αποτελεί από μόνο του επιτυχία.
Γνωρίζαμε βέβαια από την αρχή πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα, πως η ομάδα μας εκ των πραγμάτων είχε περιορισμένες δυνατότητες και πως θα πηγαίναμε με στόχο να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία του συλλόγου (με ότι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα) στο φετινό πρωτάθλημα της Γ' Κατηγορίας. Ο Προφήτης μπορεί να μην απέφυγε την τελευταία θέση της κατάταξης, προσπάθησε όμως για το καλύτερο δυνατό, εν μέσω περιστάσεων υπό τις οποίες άλλες ομάδες ίσως να μην είχαν αντέξει.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους ποδοσφαιριστές μας, τα 14-15 παιδιά που έμειναν στην ομάδα μέχρι το τέλος και την στήριξαν, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Όπως φυσικά και τον προπονητή μας, Γιάννη Κουκοβίνη, που έδειξε τεράστια αφοσίωση.
Η επόμενη μέρα αποτελεί ερωτηματικό για το ποδοσφαιρικό μας τμήμα. Ναι μεν το γηπεδικό πρόβλημα λύνεται, αφού τα έργα στο ΣΕΦ έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται πολύ σύντομα να μπουν οι ομάδες, αλλά το το τοπίο είναι θολό σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που απασχολούν το τμήμα, με πρώτο και κύριο το διοικητικό.
Στο σημερινό τελευταίο ματς της αγωνιστικής περιόδου, ο Προφήτης δεν απέφυγε τη βαριά ήττα από τον Μιθριδάτη, που "καιγόταν" για το τρίποντο προκειμένου να μπει στα μπαράζ, κάτι που εντέλει κατάφερε. Η αναμέτρηση βέβαια κύλησε σε μάλλον φιλικούς ρυθμούς, και ο Προφήτης έχει τουλάχιστον να θυμάται πως αποχαιρέτησε τη χρονιά με δύο πολύ όμορφα σε εκτέλεση τέρματα: Ένα απ' ευθείας φάουλ του Φώσκολου στο "Γ" και ένα μακρινό σουτ του Κούρτι στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ 2-5
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λυτρίβης (Λεκαράκος, Φουρναράκης)
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Γ. Κουκοβίνης): Κουρεμπάνας, Παλούτσα, Αναστασίου, Αλλαϊμπέι, Κάσο, Δραγάτσης (46' Σάλπας), Κούρτι, Κλάδης, Ντύλη, Φώσκολος, Ζεππάτος.