Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: Α.Ο.Ν.Α.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 56-50

Η πρώτη φετινή ήττα για τις γυναίκες μας ήρθε σήμερα στην Αργυρούπολη, όπου ο καλύτερος Α.Ο.Ν.Α. υποχρέωσε σε ήττα τον Προφήτη με 56-50.
Το πρώτο δεκάλεπτο αποδείχτηκε αυτό που εντέλει ήταν το πιο σημαντικό στην οικονομία της αναμέτρησης. Ο Α.Ο.Ν.Α. μπήκε δυνατά και συγκεντρωμένα, με την ευάλωτη στο σημείο εκείνο άμυνα του Προφήτη να δέχεται 20 πόντους και την ομάδα του λόφου να πηγαίνει στην πρώτη διακοπή αναγκασμένη να κυνηγήσει από το -10. Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο: Ο Προφήτης βελτιώθηκε (εκμεταλλευόμενος και το πρόβλημα της Τσουκαλά με φάουλ από πολύ νωρίς), δεν άφησε τη διαφορά να φύγει περισσότερο και έμενε μέσα στο ματς. Μέχρι εκεί όμως, καθώς παρότι έφτασε αρκετές φορές μέχρι τους 4-5 πόντους δεν μπόρεσε ποτέ όχι μόνο να περάσει μπροστά, αλλά ούτε και να φτάσει τη διαφορά σε απόσταση ενός σουτ. Οι γηπεδούχες πάντα έβρισκαν τον τρόπο να κάνουν σωστή διαχείριση της κατάστασης, βρίσκοντας λύσεις από πολλές παίκτριες και βάζοντας τα σουτ που έπρεπε. Όπως στο 32', που το σκορ πήγε στο 46-41, με τον Προφήτη να έχει βάλει πίεση στις αντιπάλους του, που όμως ανταπεξήλθαν άμέσως: 'Ενα τρίποντο της Γεβοντιάν και ένας αιφνιδιασμός της Τσουκαλά έστειλαν ξανά τη διαφορά στο +10 και ουσιαστικά έκοψαν τις ελπίδες μας για το διπλό.
Δίκαιη η νίκη του Α.Ο.Ν.Α., που ναι μεν είχε τη Τσουκαλά σε ρηχά -για το επίπεδό της- νερά, βρήκε όμως πολυφωνία και πήρε πολλά πράγματα από όλες τις υπόλοιπες, όπως τη Χατζόγλου, τη Ζεβαχιργιάν και τη Γεβοντιάν. Δεν υπήρχε κάποια που να ξεχώρισε, όλες όμως έκαναν τη δουλειά τους και με το παραπάνω. Ο Προφήτης μετά το 10' βελτίωσε την άμυνά του, βασανίστηκε όμως πολύ από την αστοχία του, τόσο σε φαινομενικά εύκολα σουτ από κάτω, όσο και στις δεκατρείς χαμένες βολές, και στο τέλος της ημέρας αυτοί ήταν και οι λόγοι που δεν του επέτρεψαν να πάρει κάτι περισσότερο από το παιχνίδι αυτό. Η Πούλη ήταν η πρώτη σκόρερ, προσπάθησε και η Αρχοντάκη. Όσο για τη διαιτησία, ο Δαγκλής (άρτι μεταγραφείς από την Αθήνα) κόντεψε να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα. Ένα παιδί χωρίς γνώση των κανονισμών, που έδειξε πως δεν έχει την παραμικρή επαφή με το άθλημα και επί μιάμιση ώρα δοκίμαζε τις ψυχικές αντοχές όλων όσων βρέθηκαν στο κλειστό. Δεν εξετάζουμε αν και ποιον αδίκησε, ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος για το μπάσκετ και για την υγεία μας και καλά θα κάνει η ΚΕΔ να του πάρει τη σφυρίχτρα χτες κιόλας, ή έστω να τον στείλει πίσω από εκεί που ήρθε. Το ότι ο αγώνας τελείωσε ομαλά οφείλεται στον πρώτο διαιτητή, τον Τζιμινίδη, που κράτησε τα προσχήματα, όσο και όπως μπορούσε.
Α.Ο.Ν.Α.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 56-50 (20-10, 31-25, 44-37, 56-50)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τζιμινίδης, Δαγκλής
Α.Ο.Ν.Α. (Α. Πέρρος): Ευαγγελινού 5(1), Τσουκαλά 6, Ναβάρο, Γεβοντιάν 9(1), Ζεβαχιργιάν 11, Χατζόγλου 9, Παπακωνσταντίνου Δ. 5, Αντωνιουδάκη 3, Κατσαρέα 8.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Αρχοντάκη 8, Δροσωτάκη 3, Τηλεμάχου 6, Πούλη 12, Ζαφείρη, Παπαδοπούλου 3(1), Γουλουμή 5(1), Δαρζέντα, Τσελεπίδου 5, Γιαννοπούλου 8(2).