Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 1-0

Δύσκολη αναμένεται η φετινή χρονιά για την ποδοσφαιρική μας ομάδα. Τα έργα που γίνονται στο γήπεδο ΣΕΦ (και δε θα ολοκληρωθούν πριν την άνοιξη) έχουν αφήσει "άστεγο" τον Προφήτη, που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με το θέμα των προπονήσεών του και αρκείται σε προσωρινές λύσεις και ημίμετρα.
Μέσα λοιπόν μια δίνη προβλημάτων, ο Προφήτης ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Γ' Κατηγορίας καλούμενος να παρουσιάσει ένα όσο το δυνατόν πιο αξιόμαχο σύνολο. Απέναντι στην ισχυρή ομάδα του Πυθαγόρα κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός, έστω κι αν δεν μπόρεσε να αποκομίσει κάποιο βαθμολογικό όφελος, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 45' με εκτέλεση πέναλτι ο Δαμαλίδης. Το πέναλτι προήλθε από μια πολύ περίεργη φάση, όταν μετά από το σουτ του Χατζησταύρου που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, η μπάλα (κάθως απομακρυνόταν από την εστία) βρήκε (;) το χέρι του Λάζαρη. Ο Βάλβης δεν έχασε την ευκαιρία να δείξει την άσπρη βούλα και να ξεκινήσει έτσι από νωρίς τα χειρουργεία, στα οποία βέβαια είμαστε συνηθισμένοι εδώ και πολλά χρόνια και θα πρέπει για άλλα τόσα να τα υπομείνουμε στωικά. Είναι χαρακτηριστικό πάντως της φάσης πως ούτε οι ίδιοι οι παίκτες του Πυθαγόρα κατάλαβαν την υπόδειξη του Βάλβη και αρχικά πήγαν να εκτελέσουν κόρνερ. Νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν ένα ακόμη δοκάρι (επίσης οριζόντιο) σε εξ επαφής κεφαλιά του Καλουτά. Ο Προφήτης από την πλευρά του προσπάθησε να γίνει απειλητικός, όμως οι σποραδικές ευκαιρίες που δημιούργησε (με κύριο εκφραστή τον Φώσκολο) δεν έφεραν αποτέλεσμα. Στο 75' ο Κοσυφάκης σημείωσε τέρμα που ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ, φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν οι Περαματιώτες, οι οποίοι πάντως δημιούργησαν αρκετές φάσεις ακόμα και έδειξαν ότι θα είναι μια από τις καλές ομάδες της κατηγορίας. Γενικότερα ο Πυθαγόρας ήταν αυτός που όντως άξιζε τη νίκη, όχι όμως με τον τρόπο που αυτή ήρθε.
Για τον Προφήτη (που έβγαλε το ενενηντάλεπτο χωρίς αλλαγές) μόλις ξεκίνησε η πιο ιδιαίτερη και δύσκολη χρονιά της ιστορίας του. Αυτό που θέλουμε, πιστεύουμε και ελπίζουμε είναι τα συσσωρευμένα προβλήματα να μη λυγίσουν τον κόουτς Κουκοβίνη (κάνει τεράστια προσπάθεια) και τους ποδοσφαιριστές του και ο σύλλογος να παρουσιάσει φέτος στα πειραϊκά γήπεδα μια ομάδα αντάξια της φανέλας και της ιστορίας του.
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 1-0
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Βάλβης (Γεωργόπουλος, Φωτιάδης)
ΣΚΟΡΕΡ: 45' (πεν.) Δαμαλίδης
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ: Λιοκουκουδάκης, Σαραντόπουλος, Κορνελάτος Κ., Κοσυφάκης, Μαρτσόπουλος, Τριάντος (62' Κωνσταντίνου), Ιωσηφίδης (42' Χατζησταύρου), Μηλιώνης, Καλουτάς, (88' Κορνελάτος Η.), Πλακίδης (68' Αναστάσης).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ: Παλούτσα, Σκαλιτόπουλος, Βυρόπουλος, Δραγάτσης, Λάζαρης, Ραμάι, Ντύλη, Κλάδης, Κάσο, Φώσκολος, Σελίμης.