Κυριακή 22 Απριλίου 2018

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 72-52

Το παρθενικό ταξίδι του Προφήτη στις εθνικές κατηγορίες ολοκληρώθηκε σήμερα στο Κοντόπευκο. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΝΑ στην Αργυρούπολη, και αποδείχτηκε πως είχε μεγάλες φουρτούνες, αλλά ταυτόχρονα ήταν και πολύ όμορφο. Συμμετέχοντας στην κατά τεκμήριο δυσκολότερη Α2 των τελευταίων ετών και γνωρίζοντας από την αρχή πως η παραμονή στην κατηγορία είναι ουσιαστικά αδύνατη, ο Προφήτης φρόντισε να δώσει τη μάχη του με αξιοπρέπεια και να κρατήσει ψηλά την υπόληψή του. Πιστεύουμε πως αυτό σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε, κερδίζοντας την αναγνώριση και το σεβασμό από όλους τους αντιπάλους του. Η τελευταία θέση της κατάταξης δεν απεφεύχθη, καθώς ολοκληρώσαμε τη σεζόν με δύο νίκες (θα μπορούσαμε ίσως και παραπάνω αλλά κάποια ματς χάθηκαν στις λεπτομέρειες), όμως αυτό μικρή σημασία έχει. Αυτό που κρατάμε εμείς, είναι πως ένα σωματείο γειτονιάς, με μηδενικό μπάτζετ και μοναδικό όπλο την αγάπη και το δέσιμο μεταξύ των μελών του, συμμετείχε σε ένα τόσο απαιτητικό πρωτάθλημα, απέναντι σε μεγαθήρια (για τα δικά μας δεδομένα), με προϋπολογισμούς δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων και έδωσε την μάχη του με αξιοπρέπεια και τώρα που ήρθε η ώρα της αποχώρησης, αυτό γίνεται με το κεφάλι ψηλά. Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό: Παρά τα ισχνά οικονομικά του ο Προφήτης πήγε με πλήρη αποστολή (δώδεκα αθλήτριες) και στα δύο πολύ κοστοβόρα ταξίδια του (Χανιά και Κω) έχοντας και εκεί, όπως και σε όλους τους αγώνες του, αξιοζήλευτη εξωαγωνιστική παρουσία. Η ομάδα μας επιστρέφει από του χρόνου στο τοπικό πρωτάθλημα γεμάτη εμπειρίες και όμορφες αναμνήσεις, από κάτι που πριν λίγα χρόνια έμοιαζε ακατόρθωτο, τη συμμετοχή μας σε ένα πρωτάθλημα εθνικού επιπέδου.
Στο περιθώριο του σημερινού μας αγώνα στο Κοντόπευκο, η ομάδα της Αγίας Παρασκευής διοργάνωσε μία υπέροχη εκδήλωση, ώστε να γιορτάσει τη λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων και τις πολύ καλές πορείες όλων των τμημάτων της στα οικεία πρωταθλήματα. Όλη η γιορτή (της οποίας προηγήθηκε αγώνας μεταξύ των παγκορασίδων των δύο ομάδων) ήταν άψογα σχεδιασμένη από τον ακούραστο πρόεδρο κύριο Καράμπελα και τους συνεργάτες του, με ξεχωριστή παρουσία αυτή του Παναγιώτη Γιαννάκη. Η ομάδα της Αγίας Παρασκευής τίμησε επίσης και τη δική μας ομάδα, για την παρουσία και το ήθος που επέδειξε στο φετινό πρωτάθλημα. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Η συμμετοχή σε μια τέτοια όμορφη γιορτή ήταν και για μας ο ιδανικότερος τρόπος για να κλείσουμε την παρουσία μας στο πρωτάθλημα. Σύντομα θα έχουμε και φωτογραφικό υλικό, που θα αναρτήσουμε εδώ.
Ο σύλλογος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τις αθλήτριες και τον προπονητή της ομάδας για την αφοσίωση που έδειξαν και φέτος και τις αξιέπαινες προσπάθειες που κατέβαλαν ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί όπως έπρεπε, στην πιο δύσκολη, ιδιαίτερη, αλλά και σημαντική αγωνιστική χρονιά στην ιστορία της.
AΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 72-52 (22-11, 42-26, 54-35, 72-52)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μελισσάρης, Τούσης
ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Π. Αναγνωστόπουλος): Πεσκατζίου 6, Γκανιά, Γρίσπου 7, Βαμβακά 9, Κλείτσα 11(1), Σαπαλίδου 8, Πολιτοπούλου 25(4), Κούκη 4, Πετυχάκη 2, Αμίτση, Μπεζαΐτη.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Αναστασάκου, Δροσωτάκη 9(2), Σπύρη 2, Τζάρου 2, Νεαρχάκου 23(2), Κουτσοδήμου 10, Μουτεβελή, Γουλουμή 2, Κομνηνέλλη, Τσελεπίδου 4, Γιαννοπούλου.

H πιο όμορφη και συγκινητική στιγμή του σημερινού αγώνα ήταν η επιστροφή στην αγωνιστική δράση της Μάγδας Γουλουμή, επτά μήνες μετά από τον τραυματισμό της (ρήξη χιαστού). Η Μάγδα φέτος πρόλαβε να παίξει μόνο στην αγώνα του κυπέλλου, και παρότι δεν είναι ακόμη 100% έτοιμη, μπήκε σήμερα για λίγο ώστε να "γράψει" χρόνο συμμετοχής στην Α2. Θα είναι βέβαια και του χρόνου στην ομάδα μας, απόλυτα υγιής πια και πάντα χαμογελαστή!

Ο Προφήτης κοιτάζει ήδη την επόμενη μέρα και βλέπει με χαρά τα δικά του παιδιά στη γυναικεία ομάδα. Τρεις από τις κορασίδες μας, οι Ηλέκτρα Αναστασάκου (13 χρονών), Αντωνία Κομνηνέλλη (14) και Ιωάννα Μουτεβελή (15) ήταν σήμερα στην αποστολή της ομάδας, με τις δύο πρώτες να κάνουν σήμερα το ντεμπούτο τους, και την τρίτη να μετράει ήδη αρκετές συμμετοχές.