Κυριακή 7 Μαΐου 2017

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 52-63

Φοβερός αγώνας στο "Σαλπέας" και ισοφάριση για τον Προφήτη, που έδειξε μεγάλα ψυχικά αποθέματα και οδήγησε τη σειρά σε τρίτο και τελευταίο ματς.
Πολλές φορές το μπάσκετ είναι απλά μαθηματικά. Η ομάδα μας σχεδόν διπλασίασε τους πόντους της σε σχέση με την αναμέτρηση των Καμινίων (63 έναντι 34) και γι' αυτό κατάφερε να επικρατήσει. Ήταν φανερό πάντως από την αρχή πως τα κορίτσια μας είχαν πολύ λιγότερο άγχος (παρότι παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο), επέβαλαν σε μεγάλο βαθμό ρυθμό τους και στο δεύτερο δεκάλεπτο "λύθηκαν" στην επίθεση για να κλείσουν το ημίχρονο στο 20-33. Ο Φοίνικας είχε επιπρόσθετο πρόβλημα τα τέσσερα φάουλ της Καψοκόλη από το 16' (που πάντως έμεινε στο ματς μέχρι το τέλος), μπήκε όμως δυνατά στην επανάληψη (28-34), αλλά ο Προφήτης κράτησε και στο 30' ο πίνακας έδειχνε ακριβώς το σκορ του πρώτου αγώνα (34-44). Η αναμέτρηση όμως είχε ακόμα πολύ δρόμο και στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Φοίνικας ξεκίνησε την αντεπίθεσή του, καταφέρνοντας να πλησιάσει πάρα πολύ κοντά. Τρία λεπτά πριν το τέλος το σκορ έγινε 47-49 και εκεί άρχισε ο χορός των τριπόντων. Η Ιωαννίδου από τη γωνία έκανε το 47-52, η Μάλαμα απάντησε αμέσως (50-52), αλλά εντέλει το πιο καθοριστικό ήταν αυτό της Πούλη, που έγραψε το 51-57 και ουσιαστικά καθόρισε και τη νίκη, με τον Προφήτη να βάζει τις βολές και να παίρνει το ροζ φύλλο.
Σπουδαία εμφάνιση από τα κορίτσια μας, εκ διαμέτρου αντίθετη από αυτήν της Τετάρτης. Από εκεί που δεν είχαμε ούτε μια διακριθείσα, χθες βρήκαμε τουλάχιστον τέσσερις (Λαζάρου, Σπύρη, Πούλη, Ιωαννίδου) σε φοβερή μέρα. Ο Φοίνικας είχε ξανά καταπληκτική την Οικονομοπούλου, ενώ καλή ήταν και η Κουταλιανού. Μέτρια η διαιτησία των Δελαγραμμάτικα, Μπιτέρνα, Ανδρεόπουλου.
Πράξη τρίτη και τελευταία λοιπόν την Τετάρτη στις 22:00 στα Καμίνια, που αναμένονται κατάμεστα, στην κορύφωση των φετινών (έξι συνολικά) αναμετρήσεων των δύο ομάδων. Από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, κι επειδή οι αθλήτριες και των δύο ομάδων έχουν κάνει τεράστια προσπάθεια, είναι πραγματικά κρίμα που ένας από τους δύο θα πρέπει να μείνει εκτός τελικού. Εκεί που βρίσκεται ήδη ο Α.Ο.Ν.Α. που πέρασε χθες από τα Καμίνια στην παράταση και με 2-0 νίκες απέκλεισε τον Ατρόμητο.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 52-63 (6-10, 20-33, 34-44, 52-63)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Δελαγραμμάτικας, Μπιτέρνας, Ανδρεόπουλος
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. (Κ. Αράπης): Λιβανού, Βροχίδου 5(1), Μάλαμα 3(1), Καρέλα 2, Καψοκόλη 10, Κουταλιανού 15, Φακίρη, Οικονομοπούλου 17(4).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Δροσωτάκη 7, Σπύρη 11, Λαζάρου 17, Ζεβαχιργιάν, Κουτσοδήμου, Καλοβυρνά, Γουλουμή 4, Πούλη 12(1), Ιωαννίδου 10(3), Τσελεπίδου 2.