Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. 34-44

Ξεκίνημα στα ημιτελικά πλέι-οφ και ο Προφήτης απώλεσε το πλεονέκτημα της έδρας, με τον Φοίνικα να παίρνει μια απόλυτα δίκαιη νίκη στα Καμίνια με 34-44 και να χρειάζεται μια ακόμη για να περάσει εκείνος στους τελικούς.
Χειρότερη εμφάνιση δεν μπορούσαμε να φανταστούμε για την ομάδα μας, και ειδικά σε ένα τόσο μεγάλης σημασίας παιχνίδι. Ο Προφήτης ήταν για σαράντα λεπτά δέσμιος των λαθών, της αστοχίας και της νευρικότητας του. Αντίθετα ο Φοίνικας φάνηκε πιο έτοιμος και με όπλο τη ζώνη αλλά και την εξαιρετική κυκλοφορία έφτασε στη νίκη, μάλλον πιο εύκολα απ' ότι θα περίμενε κι ο ίδιος. Μετά το ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο (12-14) και το 18-17 του 15', ο Προφήτης έπαθε ένα απίστευτο επιθετικό μπλακ-αουτ, για να κλείσει το ημίχρονο με 0-13 σερί του Φοίνικα και σκορ 18-30. Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε κάτι, καθώς απέναντι στην ζώνη ο Προφήτης ήταν στατικός και κατέφυγε στην εύκολη λύση των μακρινών σουτ, που χθες όμως ήταν καταδικαστικά (1/16 τρ.), δεν έψαξε τις επαφές, δεν περιόρισε τα λάθη του και εντέλει δεν μπόρεσε πότε ξανά να μπει στη διεκδίκηση, με τον Φοίνικα πέρα από την σπουδαία του αμυντική λειτουργεία να βρίσκει και τα μακρινά σουτ που του επέτρεψαν να φτάσει με ασφάλεια μέχρι το τελικό 34-44.
Ο Αράπης έβγαλε όλο το ματς με μόλις έξι παίκτριες, που ήταν όμως όλες εξαιρετικές, με ενέργεια και εκπληκτικές αλληλοκαλύψεις στην άμυνα. Κορυφαία η Καψοκόλη που κάνει τρομερή δουλειά και στις δύο πλευρές του γηπέδου, όπως μεγάλη εμφάνιση έκανε και η Οικονομοπούλου. Από τον Προφήτη δεν υπήρχε καμία, δεν θα πούμε καλή, αλλά τουλάχιστον υποφερτή. Άριστη η διαιτητική τριάδα (Γαρίνη, Τζίμης, Μπιτέρνας).
Η σειρά τώρα πηγαίνει στο Σαλπέας (Κυριακή, 17:00) και στις τρεις μέρες που μεσολαβούν μέχρι τότε, ο Προφήτης ψάχνει κατ' αρχήν την ψυχολογική ανάταση. Σίγουρα η ομάδα μας δεν είναι αυτή που είδαμε χθες στα Καμίνια και η εικόνα αυτή αδίκησε πρώτα απ' όλα τους εαυτούς μας. Το "καλό" είναι ότι την Κυριακή ο Προφήτης είναι αδύνατο να είναι τόσο κακός όσο χθες και με δεδομένο ότι κάθε ματς είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία, αν έχουμε πίστη, όλα μπορούν να συμβούν, παρότι ο Φοίνικας είναι πλέον το φαβορί της σειράς.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. 34-44 (12-14, 18-30, 22-35, 34-44)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γαρίνη, Τζίμης, Μπιτέρνας
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Κουτσοδήμου, Σπύρη 2, Λαζάρου 9, Ζεβαχιργιάν, Τσελεπίδου 2, Δροσωτάκη 8(1), Γουλουμή 6, Πούλη 7, Ιωαννίδου.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. (Κ. Αράπης): Λιβανού 5(1), Βροχίδου 9(1), Μάλαμα 6(2), Καψοκόλη 9, Κουταλιανού 7, Οικονομοπούλου 8(2).