Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΖ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ "MΕΣΟΓΕΙOΣ SOS"

Aναδημοσιεύουμε το mail που μας έστειλαν οι φίλοι από το "Μεσόγειος SOS":

"Επικοινωνώ μαζί σας εκ μέρους της περιβαλλοντικής οργάνωσης Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, θέλοντας να σας ενημερώσω για μια δράση αυξημένης περιβαλλοντικής σημασίας, στην οποία θα χαιρόμασταν ιδιαίτερα να σας βρούμε συμπαραστάτες και συμμέτοχους.
Όπως ενδεχομένως γνωρίζετε, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS υλοποιεί εδώ και 21 χρόνια την πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών θάλασσας, ακτών και φυσικών περιοχών ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, που αποτελεί μια από τις μαζικότερες εκστρατείες καθαρισμών σε ευρωμεσογειακό επίπεδο. Μέσα από την κινητοποίηση των πολιτών να διοργανώσουν έναν εθελοντικό καθαρισμό, η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών, στην ενημέρωσή της για τις πολυποίκιλες πιέσεις που υφίσταται το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον και τελικά στην ενεργό συμμετοχή της, ώστε από μέρος του προβλήματος να γίνει μέρος της λύσης. Κάθε χρόνο χιλιάδες πολίτες συμμετέχουν στην εκστρατεία μας, με τα σχολεία και τους «μικρούς πολίτες» να κατέχουν σταθερά τη «μερίδα του λέοντος» σε συμμετοχές, ενώ παράλληλα μεγάλος αριθμός δήμων, συλλόγων, ξενοδοχειακών και άλλων επιχειρήσεων, μεμονωμένων πολιτών κ.λ. δίνει κάθε χρόνο δυναμικό «παρών». Αν και μόνο οι αριθμοί δεν μπορούν να αποδώσουν την ποιότητα και το ζήλο της προσπάθειας, τα πέντε τελευταία χρόνια η εκστρατεία μας συγκέντρωσε τη συμμετοχή συνολικά πάνω από 86.700 πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ ο μέσος όρος ετήσιας συμμετοχής υπερβαίνει τους 17.300 πολίτες.
Η τυπική διάρκεια της εκστρατείας θα διαρκέσει φέτος από 1/5 -30/6/2016. Στο πλαίσιο αυτό, πέρα από τους εκατοντάδες καθαρισμούς που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την επικράτεια, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS θα υλοποιήσει κεντρικό καθαρισμό το πρωί της Κυριακής 15 Μαΐου στην παραλία Βοτσαλάκια στον Πειραιά. Επιδίωξή μας είναι να αποτελέσει ο καθαρισμός αυτός μια περιβαλλοντική γιορτή για την πόλη και υπό το πρίσμα αυτό θα ήταν μεγάλη χαρά και τιμή μας να συμμετάσχει και ο φορέας σας.
Εκτιμούμε ότι η ευκταία συνέργειά μας θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συνυφανθούν αρμονικά δύο βασικοί πυλώνες υγιούς κοινωνικής δράσης, η προστασία του περιβάλλοντος και ο αθλητισμός, ενώ παράλληλα θα αναδείξει για μια ακόμη φορά την υπεύθυνη κοινωνικά και περιβαλλοντικά στάση του φορέα σας.
Ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση, προκειμένου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με σκοπό τη διαφύλαξη του φυσικού μας κεφαλαίου."

Όσοι έχουν το χρόνο και τη διάθεση, θα είναι πολύ σημαντικό να περάσουν μια βόλτα από τα Βοτσαλάκια και να βοηθήσουν τη σπουδαία αυτή δράση. Το ραντεβού είναι στις 10:00. Περισσότερα για την οργάνωση "Μεσόγειος SOS" μπορείτε να βρείτε στο medsos.gr.