Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 51-41

Το γεγονός των ημερών στη γυναικεία ομάδα ήταν η περιπέτεια του κόουτς μας, που την Κυριακή σε αγώνα του ανεξάρτητου έκοψε τον αχίλλειο τένοντά του. Ο Πάτροκλος έκανε χειρουργείο την Τρίτη το βράδυ, χθες το απόγευμα πήρε εξιτήριο και λίγες ώρες μετά βρέθηκε κανονικά στο "Σαλπέας", έστω και με το μισό πόδι δεμένο, καθιστός, αλλά και συνεπικουρούμενος στο κοουτσάρισμα από τον Αλέξη Μιχαλακάκο, που τον τελευταίο καιρό είναι κοντά στην ομάδα.
Ξεκίνημα λοιπόν στους μικρούς τελικούς, στους οποίους τις περισσότερες φορές πρωτεύοντα ρόλο παίζει η διάθεση. Τα κορίτσια του Φοίνικα είχαν μπόλικη κι έτσι ήταν αυτές που άνοιξαν το σκορ της σειράς. Ο Προφήτης φάνηκε από την αρχή ότι έχει πρόβλημα συγκέντρωσης, με χαμένα ριμπάουντ και πολλές λανθασμένες αλλαγές και περιστροφές στην άμυνα. Οι γηπεδούχες δε φοβήθηκαν να πάνε στις επαφές, άρχισαν να φτιάχνουν διαφορές από νωρίς και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 19-11. Το -5 του ημιχρόνου ήταν μάλλον θαύμα για τον τραγικό Προφήτη εκείνου του διαστήματος, που στο δεύτερο μέρος έβγαλε περισσότερη ενέργεια, αυτό όμως δεν έφτανε. Στο 34' μπορέσαμε να πλησιάσουμε στους 4 (43-39), αλλά δεν υπήρξε συνέχεια, καθώς δε μπήκαν τα σουτ που θα μας έφερναν πιο κοντά και ο Φοίνικας έφτασε στη νίκη με 51-41.
O κόουτς Αράπης είχε χθες ένα πολύτιμο εργαλείο στο πρόσωπο της Χρύσας Καψοκόλη, που όχι μόνο ήταν η πρώτη σκόρερ με 16 πόντους, αλλά έκανε κι ένα σωρό δουλειές σε άμυνα και επίθεση. Από κοντά της και η Αθηναίου με την Οικονομάκη (που έβαλε ένα πολύ κρίσιμο σουτ εκτός ισορροπίας όταν είχαμε πλησιάσει), ενώ για τον Προφήτη οι περισσότερες (και κυρίως η Δροσωτάκη) το πάλεψαν στην άμυνα (από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά), αλλά στην επίθεση δεν υπήρχε κάποιο σημείο αναφοράς. Χαρακτηριστικό ότι δεν είχαμε ούτε μία διψήφια. Πολύ καλή η διαιτησία της Γιακείμη και του Κοτσώνη. 
Ευχόμαστε και από εδώ ταχεία ανάρρωση στον κόουτς μας, αν και είμαστε σίγουροι ότι κάτι τέτοια δεν τον πτοούν.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 51-41 (19-11, 28-23, 43-36, 51-41)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιακείμη, Κοτσώνης
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. (Κ. Αράπης): Βάρκα, Λιβανού , Βροχίδου, Παπακωνσταντίνου 5, Καρέλα 13, Καψοκόλη 16, Μόσχου, Οικονομοπούλου 4(1), Πυροβολικού, Οικονομάκη 13(1).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Παπαδοπούλου, Δροσωτάκη 6(1), Σπύρη 4, Λαζάρου 9, Γκέρμπη, Καλοβυρνά, Γουλουμή 2, Πούλη 8, Ιωαννίδου 6(2), Γιαννοπούλου 6(2).