Κυριακή 17 Απριλίου 2016

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 57-45

Το αποτέλεσμα του "Σαλπέας" κλείδωσε τα ζευγάρια των πλέι-οφ, μία αγωνιστική πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ο Προφήτης θα είναι οριστικά τέταρτος και έτσι πέφτει πάνω στην Ελευθερία, ενώ η άλλη μονομαχία θα είναι Κυρίαρχοι-Φοίνικας.
Δίκαιη η νίκη για τον Φοίνικα, που παρουσιάστηκε καλύτερος, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Προφήτης μπήκε πολύ δυνατά, προηγήθηκε 0-7, αλλά σιγά-σιγά ο Φοίνικας επέβαλλε τον ρυθμό του. Οι γηπεδούχες έγραψαν το πρώτο τους προβάδισμα στο 15-14 του δωδέκατου λεπτού, ο Προφήτης χάρη σε κάποια μακρινά σουτ έκλεισε το ημίχρονο μπροστά (22-24) ήταν όμως ήδη φανερό ότι είχαμε κολλήσει απέναντι στη ζώνη, όπου ήμασταν στατικοί, δεν περάσαμε μπάλες στα ποστ και συνήθως κάναμε βεβιασμένες επιθέσεις στη λήξη του χρόνου. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Φοίνικας άρχισε πια να χτίζει διαφορές. Στο 28' το σκορ έγινε 38-28, ο Προφήτης αντέδρασε και το μάζεψε (38-36 στο 31'), όμως η ομάδα της Καλλίπολης βρήκε τα μεγάλα σουτ που χρειαζόταν: Πρώτα ένα τρίποντο της Οικονομάκη για το 41-36 και λίγο αργότερα ένα της Παπακωνσταντίνου για το 48-41, που ήταν ουσιαστικά και ο επίλογος της υπόθεσης "νίκη". Αν πάντως ένας αριθμός μας χτυπάει άσχημα, αυτός είναι οι 35 πόντοι παθητικό του δευτέρου μέρους: Είναι οι περισσότεροι που έχουμε δεχτεί σε ένα ημίχρονο στο φετινό πρωτάθλημα, συνδυασμός της έλλειψης συγκέντρωσης που είχαμε, με την πολύ καλή κυκλοφορία και το καθαρό μυαλό που έδειξαν τα κορίτσια του Φοίνικα.
Για την ομάδα του Κυριάκου Αράπη μεγάλη εμφάνιση έκανε η Οικονομάκη, με άξιες συμπαραστάτριες τις Παπακωνσταντίνου, Καψοκόλη, Καρέλα, ενώ για τον Προφήτη πάλεψαν περισσότερο οι Δροσωτάκη και Πούλη. Με λάθη η διαιτησία των Ιασωνίδη και Σαράντου.
Ο Προφήτης στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος έχει ρεπό, οπότε ήδη το μυαλό μας είναι στους ημιτελικούς. Πέμπτη του Πάσχα είναι το πρώτο ματς στο Μοσχάτο, σε ένα από τα κλασσικά ζευγάρια των τελευταίων χρόνων, που φέτος όμως έχει ξεκάθαρο φαβορί. Ο Προφήτης μπαίνει στη σειρά χωρίς καθόλου άγχος (εξ' άλλου η χρονιά ήδη θεωρείται επιτυχημένη) και με στόχο να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 57-45 (11-14, 22-24, 38-34, 57-45)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιασωνίδης, Σαράντου
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. (Κ. Αράπης): Λιβανού 2, Βροχίδου 6, Βάρκα, Παπακωνσταντίνου 10(1), Καρέλα 11, Καψοκόλη 10, Οικονομοπούλου 4, Οικονομάκη 14(2).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Δροσωτάκη 11, Σπύρη, Λαζάρου 7, Αρχοντάκη 5, Καλοβυρνά, Γουλουμή 4, Πούλη 12(1), Ιωαννίδου 6(1), Γιαννοπούλου.