Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΕΡΜΗΣ ΑΡΓ. 107-100 (γ' παρ.)

Φοβερό ματς κυπέλλου στα Καμίνια, με τον Προφήτη να παίρνει την πρόκριση απέναντι στον Ερμή Αργ., ύστερα από τρεις παρατάσεις και 55 λεπτά σκληρής μάχης.
Επειδή είμαστε από τη φύση μας γκρινιάρηδες, θα ξεκινήσουμε με αυτά που δε μας άρεσαν: Ο Προφήτης (όπως και στον προηγούμενο αγώνα με τον Σαρξ) έκανε και πάλι άθλιο ξεκίνημα και έφερε τον εαυτό του στη δύσκολη θέση να κυνηγάει στο σκορ από νωρίς: 0-6, 10-20, 17-32 είναι κάποια χαρακτηριστικά σκορ (το τελευταίο στο 13'), με τον Προφήτη σε όλο αυτό το διάστημα να πουλάει συνεχώς τις μπάλες και να μην παίζει άμυνα ούτε με τα μάτια. Από τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου και μετά άρχισαν να λειτουργούν τα αντανακλαστικά της ομάδας μας, που χάρη κυρίως στις βολές έκλεισε το ημίχρονο σε ένα αξιοπρεπές για τα δεδομένα της μέχρι τότε εικόνας της -9 (30-39). Στην αρχή της επανάληψης ξεχαστήκαμε πάλι στα αποδυτήρια (30-45), αλλά το ματς είχε ήδη γυρίσει με τη λήξη του τρίτου (53-52) και ο Προφήτης στο 62-55 του 36' είχε μετατραπεί σε φαβορί. Τελικά παραλίγο να χάσει, αλλά ευτυχώς ισοφάρισε (67-67) στην τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας με καλάθι του Παλαιγεωργίου στα δύο δευτερόλεπτα. Μετά νομίζαμε ότι ο αγώνας δε θα τέλειωνε ποτέ. Κανείς δεν ήθελε να χάσει, αν και ο Ερμής στις δύο πρώτες παρατάσεις είχε την ευκαιρία να πάρει το ματς, στη δεύτερη μάλιστα γυρίζοντας από το 77-72 που έχανε 30" πριν το τέλος, αλλά η τελευταία του επίθεση ήταν εις διπλούν άστοχη. Η τρίτη παράταση ήταν και η φαρμακερή, με τον Προφήτη να έχει σωστές επιλογές και να ξεφεύγει στο σκορ, για να κλείσει ο αγώνας στο "NBAικό" 107-100, μετά από 55 λεπτά "λιθουανικού" μπάσκετ, κάτι που θα εξηγήσουμε ευθύς αμέσως:
Έχοντας πια μια σχετικά ξεκάθαρη εικόνα της ομάδας, μετά τα δύο (η μάλλον... δυόμιση) ματς κυπέλλου, είναι φανερό ότι ο Προφήτης προσπαθεί να επιβάλλει στα παιχνίδια του έναν γρήγορο ρυθμό, παρασέρνοντας και τον αντίπαλό του. Αυτό όταν το καταφέρνει του δίνει μεγάλο πλεονέκτημα (όπως στην ανατροπή του, ή την τρίτη παράταση, όταν μετά από δυόμιση ώρες σε φουλ ένταση έβγαζε ακόμα πρώτους αιφνιδιασμούς), αλλά όταν το παρακάνει γυρίζει μπούμερανγκ, οδηγώντας το παιχνίδι του στην απόλυτη αναρχία (όπως στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά και στο 62-55 που έγινε 62-61 μέσα σε είκοσι δευτερόλεπτα). Τα όσα έχουμε δει πάντως μέχρι τώρα δικαιώνουν τον κόουτς Αναστασόπουλο, που περνάει μια φιλοσοφία που εκτός των άλλων αρέσει στους αθλητές και τους φίλους της ομάδας, ενώ είναι δεδομένο πως σε ένα τέτοιο εγχείρημα ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας.
Ο Προφήτης είχε ξανά για πρώτο σκόρερ και ηγέτη τον Σαμοΐλη, αλλά μορφή της ομάδας χθες ήταν ο Παλαιγεωργίου, που έκανε ηρωική εμφάνιση με 22 πόντους και... άπειρα ριμπάουντ. Κατά διαστήματα έδωσαν μεγάλες βοήθειες και όλοι οι υπόλοιποι, όπως οι τρεις μικροί, ο Γκιουλιστάνης που σκόραρε καθοριστικούς πόντους στην τρίτη παράταση, αλλά και ο Πασαγιάννης, που αν και βρίσκεται στο φθινόπωρο της καριέρας του, έπαιξε χθες πάνω από πενήντα αγωνιστικά λεπτά. Ο Ερμής, στο ξεκίνημα μιας δικής του νέας εποχής, με τον Τζανή Αδάμ στον πάγκο του, έδειξε πως είναι ομάδα με δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει στη Γ'. Κορυφαίος του ήταν ο έμπειρος Μακρυγιάννης και τον ακολούθησε ο σουτέρ Ρόζος.
Μέτρια η διαιτησία των Φραγκιαδάκη και Σταγιανού, αλλά τουλάχιστον τα όποια λάθη ήταν μοιρασμένα.
Ο Προφήτης στην τρίτη φάση θα δώσει ένα ακόμα πολύ γερό τεστ, από το οποίο μόνο να κερδίσει έχει. Θα υποδεχθούμε στα Καμίνια τον Α.Ο.Ν.Α.. Προσοχή στους φίλους της ομάδας, ο αγώνας δε θα γίνει Δευτέρα, όπως οι προηγούμενοι, αλλά την Κυριακή στις 21:00, αμέσως μετά δηλαδή τον αγώνα του γυναικείου.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΕΡΜΗΣ ΑΡΓ. 107-100 (17-25, 30-39, 53-52, 67-67, 77-77, 88-88, 107-100)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Φραγκιαδάκης, Σταγιάνος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Θ. Αναστασόπουλος): Παλαιγεωργίου 22, Μυσιρλής 12(1), Καλατζής 2, Σαμοΐλης 33(3), Καμπύλης 4, Γκιουλιστάνης 11, Πασαγιάννης 11(1), Μπούζας 9(1), Μπανάι 3(1).
ΕΡΜΗΣ ΑΡΓ. (Γ. Αδάμ): Καρατζάς 3, Λόης 11, Βλάχος 2, Τσεπαπαδάκης 2, Μαστορέλος, Λιάκος 5(1), Μακρυγιάννης 32(4), Παππάς 6, Σιούτης 17(1), Μενιουδάκης 4, Κάκαλης, Ρόζος 18(5).
Για τους λάτρεις των στατιστικών και επειδή ο Κίμων μας ζήτησε να το γράψουμε: Ο Προφήτης πέτυχε "κατοστάρα" μετά από 12 χρόνια, και συγκεκριμένα το 111-65 επί του Γ.Α.Σ.Ε. για την Α' ΕΣΚΑΝΑ στις 12/5/03. Τότε βέβαια ήταν σε 40 λεπτά, και όχι 55 όπως χθες..
Όλος ο σύλλογος στέλνει τις ευχές του για γρήγορη ανάρρωση στον αθλητή του Ερμή που είχε χθες έναν πολύ άσχημο τραυματισμό (έσπασε το χέρι του πέφτοντας στον τοίχο πίσω από τη μπασκέτα)...