Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΕΣΠΕΡΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 72-68

Ίσως να είναι η πρώτη φορά που ξεκινάμε το σχολιασμό ενός αγώνα με αναφορά στη διαιτησία. Όμως ο ρέφερι Ρήγας Ουσταμπασίδης φρόντισε με τον τρόπο του να γίνει εκείνος ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης και να στερήσει από τον Προφήτη τη δυνατότητα να φύγει με τη νίκη από το "Έσπερος". 56 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, με το σκορ ισόπαλο 67-67, ο πάγκος μας διαμαρτυρήθηκε σε μια απόφαση του άλλου διαιτητή (Σιώκας) και ο Ουσταμπασίδης χρέωσε αμέσως με τεχνική ποινή τον Κάσση, "καθαρίζοντας" τον αγώνα για λογαριασμό του Εσπέρου. Η διαμαρτυρία του κόουτς σε καμία περίπτωση δεν "σήκωνε" τεχνική ποινή και δεν είχε προηγηθεί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα καμία παρατήρηση στον πάγκο μας για τη συμπεριφορά του, που εξάλλου δεν είχε δώσει δικαιώματα. Ο Ουσταμπασίδης έδωσε ένα σφύριγμα που φυσικά δεν είναι κάποια φάση που μπορούμε να πούμε πως του ξέφυγε, ήταν ακριβώς μπροστά μας και εύκολα γίνεται αντιληπτό πως υπήρξε δόλος. Με τον συγκεκριμένο ρέφερι το ανδρικό του Προφήτη έχει τα τελευταία δύο χρόνια έξι ήττες σε ισάριθμα ματς. Κύριε Ουσταμπασίδη, είστε πλέον ανεπιθύμητος στα παιχνίδια μας.
Πριν η αναμέτρηση "χαλάσει" με αυτόν τον τρόπο, είχε προηγηθεί ένα πολύ ωραίο ντέρμπι, που όποια ομάδα και να το κέρδιζε θα ήταν αδικία για τον άλλο. Ο Έσπερος είχε σε φοβερή μέρα τον Καραγιαννίδη και προηγείτο την περισσότερη ώρα με μικρές διαφορές. Ο Προφήτης έκανε απογοητευτικό ξεκίνημα για μία ακόμη φορά, βρέθηκε να χάνει 16-4 και έτρεχε μετά πάλι να μαζέψει τη διαφορά. Ισοφάρισε για πρώτη φορά στο 24' (42-42), όταν ξαναβρέθηκε πίσω επέστρεψε στο 53-53, και προηγήθηκε για πρώτη φορά με 65-67 ενάμιση λεπτό πριν το φινάλε, έχοντας πάλι καλύψει διαφορά (61-53 στο 35'). Ο Έσπερος τότε βρήκε λύσεις στο πρόσωπο του νεαρού Χαρούνι (καλάθι και μετά ένα εκπληκτικό κόψιμο στον Κουκουβάκη), για να αναλάβει μετά δράση ο Ουσταμπασίδης και το ματς να τελειώνει ουσιαστικά στις 4/4 βολές του Καραγιαννίδη. Πρωταγωνιστές του ματς θα έπρεπε να ήταν τα δύο πλέι-μέικερ (Καραγιαννίδης και Φωστέρης) που ηγήθηκαν των ομάδων τους, όμως τη δόξα πρόλαβε και την έκλεψε κάποιος άλλος. Πάντως δεν σβήνει πως για τριανταεννιά λεπτά είδαμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, με εξαιρετικό ρυθμό και όμορφες φάσεις. Πέρα από τους δύο κοντούς, από τον Έσπερο ξεχώρισαν και οι Καμπούρης, Καρελάς, ενώ από τον Προφήτη καλοί ήταν και οι Μόμτσος, Χαραλαμπίδης, Κουκουβάκης.
ΕΣΠΕΡΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 72-68 (19-11, 38-31, 53-50, 72-68)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σιώκας, Ουσταμπσίδης
ΕΣΠΕΡΟΣ (Μ. Κωνσταντινίδης): Καραγιαννίδης 27(4), Καμπούρης 17(4), Ντόσκορης 2, Κουφόγιαννης 5(1), Χατζηκίδης 3, Μπίκουλης 2, Χαρούνι 4, Καρέλας 7, Μαλαματίνας 5.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Χαραλαμπίδης 11(1), Φωστέρης 17(1), Ευσταθίου 1, Πιστιόλης 3, Κεραμειδάς 2, Βουρνάς, Κουκουβάκης 13(1), Μόμτσος 15(1), Κάτσικας 6, Ντάσκας.