Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 47-49

Πράξη τρίτη στους φετινούς αγώνες μας με την Ελευθερία, με διαφορετική πλοκή, αλλά ίδιο φινάλε. Στον πρώτο γύρο στο Μοσχάτο κερδίζαμε μέχρι το 30' αλλά δεν αντέξαμε, στο κύπελλο χάσαμε εύκολα, χθες όμως αυτοκτονήσαμε. Το Μοσχάτο δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και μας νίκησε για τρίτη φορά μέσα  στη χρονιά, κάνοντας παράλληλα πολύ μεγάλο βήμα προς τα ημιτελικά.
Το καλό ξεκίνημα του Προφήτη (8-4) άφηνε υποσχέσεις, όμως η Ελευθερία αντέδρασε με ένα πολύ μεγάλο σερί 1-19 που την έφερε μπροστά με 9-23, με τον Προφήτη να έχει τεράστιο επιθετικό πρόβλημα. Αυτή τη φορά όμως οι παίκτριές μας βρήκαν τις λύσεις, έκαναν τη δική τους αντεπίθεση και στο ημίχρονο το ματς ήταν και πάλι στο σουτ (22-25). Στο δεύτερο ημίχρονο η μάχη έγινε πια συγκλονιστική και οι Προφητηλιώτισσες μπήκαν με ακόμη μεγαλύτερο πάθος. Για πολύ ώρα το ματς πήγαινε καλάθι-καλάθι, μέχρι που οι δικές μας πέρασαν με 42-36 στο 33', δείχνοντας να βαδίζουν προς τη νίκη, που φάνηκε να αγγίζουν 53 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, όταν με γκολ-φάουλ της Τηλεμάχου το σκορ έγινε 47-43. Κι όμως με λιγότερο από ένα λεπτό, τέσσερις πόντους διαφορά και δικαίωμα για μία βολή, έγιναν τα πάντα για να χάσουμε.  Πνιγήκαμε στο πρες, χάναμε συνεχώς τις μπάλες, ενώ πίσω κάναμε διαδοχικά άσκοπα φάουλ. Η Ελευθερία σκόραρε 6/6 βολές (δύο η Κακλέα και τέσσερις η Κωνσταντίνου), περνώντας με 47-49. Ο Προφήτης στο τέλος κλώτσησε ακόμα και τις δύο ευκαιρίες που είχε για να στείλει το ματς στην παράταση, ολοκληρώνοντας την αυτοχειρία του. Πρώτα η Σπύρη αστόχησε εξ' επαφής, και στη συνέχεια η Βλάμη, που πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και το φάουλ, έχασε και τις δύο βολές, ένα δευτερόλεπτο πριν την κόρνα, που βρήκε τις Μοσχατιώτισσες να πανηγυρίζουν έξαλλα την πολύ σπουδαία νίκη τους.
Για την Ελευθερία ηγετική φυσιογνωμία ήταν και πάλι η Γωγώ Κωνσταντίνου. Πραγματικό κομπιούτερ, έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο, σκοράροντας ακόμα και από τα δέκα μέτρα. Οι δικές μας έπαιξαν με πολύ πάθος, ειδικά στο β' μέρος, έκαναν θετική εμφάνιση αλλά αυτά έχει το μπάσκετ. Μορφή η Τηλεμάχου του δευτέρου ημιχρόνου, καλές και οι Βλάμη, Δροσωτάκη, Μουσούλη, κανένα παράπονο από τις υπόλοιπες, ιδίως στην άμυνα.
Οι διαιτητές Μαυρέλης και Γερουλάνος κατάφεραν να κρατήσουν ένα πολύ δυνατό και σκληρό ντέρμπι, γι' αυτό και παίρνουν καλό βαθμό. Τα όποια λάθη έγιναν είναι μέσα στο πρόγραμμα.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Μ. 47-49 (9-13, 22-25, 37-36, 47-49)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαυρέλης, Γερουλάνος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Βλάμη 8, Δροσωτάκη  12(1), Καψοκόλη 3, Τηλεμάχου 12(2), Σπύρη 3, Ζαχαρία, Μελιγκοτσίδου 1, Μουσούλη 8(2), Μαυρίδου, Γουλουμή.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Μ. (Σ. Τσαραπατσάνης): Κακλέα 11(2), Πατέλη, Κοκκίνη 6,  Γιαπαλάκη, Γαλαχουσίδη, Τρύφωνα 6, Κωνσταντίνου 20(2), Εξουζίδου 4, Καλάγια 2, Θωμοπούλου, Μάνου.