Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΦΟΙΝΙΚΑΣ Π.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 50-63

Φέτος η ανδρική ομάδα δεν είχε βγάλει το DNA της μέσα στο γήπεδο, εκτός από λίγες περιπτώσεις. Το πάθος και η ψυχή που χαρακτηρίζει αυτήν την ομάδα, εμφανίστηκαν τελικά στο "Σαλπέας", όπου ο Προφήτης μετά από συγκλονιστική εμφάνιση πήρε ένα μαγκιόρικο διπλό απέναντι στο Φοίνικα.
Ο Προφήτης παρουσιάστηκε στο κλειστό χωρίς δύο βασικά ατού του, τον τραυματία Μόμτσο αλλά και το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, τον Κουκουβάκη, που τράκαρε καθ' οδόν προς το γήπεδο, και ήρθε στο τελευταίο δεκάλεπτο (ευτυχώς ο Κώστας δεν έπαθε κάτι). Κάτω από αυτές τις συνθήκες, λίγοι θα περίμεναν πως ο Προφήτης θα μπορούσε να κοντράρει τον ισχυρό Φοίνικα μέσα στο σπίτι του, το αποτέλεσμα όμως δικαίωσε τα παιδιά και τον προπονητή τους για τη μεγάλη μάχη που έδωσαν σήμερα.
Το πλάνο του Κάσση έλεγε για κλειστό παιχνίδι με χαμηλό σκορ, αλλά στο πρώτο δεκάλεπτο ο Προφήτης είχε τα μεγαλύτερα κέρδη του από την επίθεση, μπαίνοντας ζεστός και βρίσκοντας καλά μακρινά σουτ, που του έδωσαν ένα προβάδισμα, μικρό στην αρχή, που ήταν όμως καλή καβάντζα για τη συνέχεια. Σιγά-σιγά και η άμυνα άρχισε να βαδίζει σύμφωνα με το σχέδιο, με κλειδί της αμυντικής λειτουργίας τον περιορισμό του Ρέππα, που απόντος του Μόμτσου δεν είχε αντίπαλο στα κυβικά του, αντιμετωπίστηκε όμως έξυπνα, μέσα από ντουμπλαρίσματα και καλές περιστροφές, τελειώνοντας το ματς με μόλις 8 πόντους. Με την επίθεση να είναι σε καλό επίπεδο, ο Προφήτης πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 11 πόντων. Στο δεύτερο μέρος, το ματς έγινε αρκετά σκληρό και ο Φοίνικας άρχιζε να πιέζει για να γυρίσει την κατάσταση. Έφτασε μέχρι το 39-42, τη στιγμή που ο Προφήτης είχε κολλήσει επιθετικά. Την επίθεση μας τελικά αναζωογόνησε ο Κεραμειδάς, που πέτυχε κρίσιμα καλάθια και κράτησε τον Προφήτη μπροστά. Ο Φοίνικας συνέχισε να είναι κοντά μέχρι το 33' (44-49), όμως με τέτοια άμυνα δε χάναμε και η νίκη επιβεβαιώθηκε από το μεγάλο τρίποντο του Φωστέρη, που έκανε το 48-60 δυόμιση πριν το τέλος.
Οι Προφητηλιώτες σήμερα ατσαλώθηκαν από τα προβλήματα και έκαναν κατάθεση ψυχής, αφήνοντας καρδιές και πνευμόνια στο παρκέ του "Σαλπέας" και δείχνοντας πως ένα ματς μπορεί να κερδηθεί αν το θέλεις πάρα πολύ. Σε κάθε άμυνά μας, οι παίκτες μας έπεφταν με λύσσα πάνω στη μπάλα, αρκεί να σας πούμε πως κάναμε συνολικά 19 κλεψίματα. Δηλαδή σε κάθε τέσσερις-πέντε κατοχές του Φοίνικα, η μία ήταν κλέψιμο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κερδίσαμε και τη μάχη των ριμπάουντ απέναντι σε μια κατά πολύ ψηλότερη ομάδα. Πρώτος μεταξύ ίσων ο Πιστιόλης, που έκανε φοβερή εμφάνιση, ήταν η αρχή και το τέλος της άμυνάς μας (6 κλ.), αλλά και σπουδαίος επιθετικά (17 π.). Ο Φωστέρης από τον άσο κατηύθηνε έξοχα την ομάδα, παίζοντας και στα σαράντα λεπτά, ο Κεραμειδάς ήταν εκεί όποτε τον χρειαστήκαμε, ο Χαραλαμπίδης και πάλι υπερπολύτιμος, αλλά και οι τρεις ψηλοί (Βουρνάς, Κάτσικας, Ντάσκας), που αξίζουν πολλά μπράβο για τις μάχες που έδωσαν. Από τον Φοίνικα, καλύτερος ήταν ο Συριανός, ένα παιδί που αγωνίστηκε στο λόφο για τρία χρόνια. Η διαιτησία των Καρακωνσταντόπουλου και Λαμπίρη κάποιες φορές έμοιαζε ανεκτική στο σκληρό παιχνίδι, ήταν όμως δίκαιη και δεν αδίκησε κάποιον.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ Π.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 50-63 (18-20, 25-36, 39-44, 50-63)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρακωνσταντόπουλος, Λαμπίρης
ΦΟΙΝΙΚΑΣ Π. (Α. Γιαννικάκης): Ιμπραημάκης 2, Σαββίδης 2, Συριανός 19(2), Αγγελόπουλος, Δεβεζόγλου 6(1), Ρέππας 8, Αργυρόπουλος 3(1), Σοφιανόπουλος 2, Κορούνης 8(1).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Χαραλαμπίδης 8(2), Φωστέρης 17(2), Ευσταθίου, Πιστιόλης 17(1), Κεραμειδάς 10(1), Βουρνάς 2, Μουστάκας, Κάτσικας 9, Ντάσκας.