Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ/ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ 0-1

Άδικη ήττα για την ποδοσφαιρική ομάδα από την Ένωση Ρέντη στο ΣΕΦ. Το παιχνίδι ήταν εκ προοιμίου πολύ κρίσιμο και για τις δύο ομάδες που καίγονταν για βαθμούς στην προσπάθεια για εκπλήρωση των στόχων τους. Μέχρι το 83ο λεπτό όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν, αφού οι Ρεντιώτες ναι μεν είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως χάρη στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία, η εστία του ούτως ή άλλως σταθερού Λαρεντζάκη έμενε μακριά από κινδύνους. Αντίθετα ήμασταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές, στο 83’, ο Λάππας βγήκε τετ-α-τετ με τον Συρίγο και ο Θεοχαράκης τον ανέτρεψε πεντακάθαρα από πίσω, μέσα στην περιοχή. Πέναλτι και αποβολή, όμως ο διαιτητής Αγαδάκος έκλεισε τα μάτια και έδειξε «παίζετε». Στην εξέλιξη της φάσης ο Μπουρδήμο βρέθηκε σε θέση βολής και έδωσε τη νίκη στην Ένωση Ρέντη. Στις διαμαρτυρίες αποβλήθηκε ο Σανδραβέλης και ο αγώνας έληξε σε τεταμένη ατμόσφαιρα. Μετά το τέλος του αγώνα ο Αγαδάκος είπε και την ατάκα της χρονιάς: Όταν τον ρωτήσαμε γιατί δεν έδωσε το πέναλτι μας είπε «Άφησα πλεονέκτημα γιατί ο επιθετικός δεν έπεσε κάτω και προσπάθησε να σουτάρει». Κρίμα, πρώτα απ’ όλα για τον ίδιο να εκτίθεται έτσι μετά από τόσα χρόνια στα γήπεδα. Κρίμα όμως και για τους ποδοσφαιριστές μας, που έκαναν πραγματικά μεγάλη προσπάθεια σήμερα, αλλά και για τους φίλους του συλλόγου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και στήριξαν την ομάδα.
Η ουσία είναι όμως ότι καθαρίσαμε αναφορικά με την παραμονή μας στην κατηγορία, μιας και η Κύπρος έχασε από τα Αστέρια (την καλυτερη ομάδα της κατηγορίας μας) και η διαφορά παρέμεινε στους τέσσερις βαθμούς, με έναν αγώνα να υπολείπεται. Την Τετάρτη εκδικάζεται η έφεση της Κύπρου (για τον αγώνα με τον Πολυκράτη) από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ και η αναμενόμενη απόρριψή της θα σημάνει και το τυπικό (ευτυχές) τέλος στην υπόθεση παραμονή.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ/ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ 0-1
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αγαδάκος (Σταμάτης, Αργύρης)
ΣΚΟΡΕΡ: 84’ Μπουρδήμο
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Δ. Λουκαρέας): Λαρεντζάκης, Κίκης, Τσάδαρης Χ., Σανδραβέλης, Καλλινικίδης, Σελίμης, Μπόσμος (86’ Μηλόπουλος), Λαζάκης, Λάππας, Μητσάκος (46’ Ζαφειρίου), Νικολάου.
ΑΠΟΛΛΩΝ/ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ (Κ. Χαλιασός): Συρίγος Ε., Αλούσι (74’ Κυριάι), Βισβάρδης (50’ Ευγενείας), Θεοχαράκης, Πετρόχειλος, Συρίγος Μ., Κουτούζος, Τσάκαλης (87’ Χαλιασός), Πίτσιος, Αθανασόπουλος, Μπουρδήμο.