Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ ΚΟΡ. 4-3

Όταν, σε δύο μήνες από τώρα, η ποδοσφαιρική όμάδα, πρώτα ο Θεός, θα έχει σωθεί, και θα κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς που μας πέρασε, σημείο αναφοράς ασφαλώς και θα αποτελεί ο σημερινός αγώνας με την Κύπρο Κορυδαλλού. Με μόλις δώδεκα ποδοσφαιριστές παρουσιάστηκε ο σύλλογος σήμερα στο γήπεδο του ΣΕΦ, για να δώσει έναν αγώνα, που εκ προοιμίου θεωρούνταν "ζωής και θανάτου". Κι όμως αυτοί οι δώδεκα, έκαναν μια πραγματική κατάθεση ψυχής, που επισφραγίστικε από τη νίκη με 4-3, μετά από μια συγκλονιστική αναμέτρηση, με πολλές εναλλαγές στο σκορ και τα συναισθήματα.
Μορφή του σημερινού αγώνα, ήταν ο Γιάννης Καλλινικίδης (φωτό). Ο 21χρονος μπακ, γέννημα-θρέμμα του Ομίλου, σκόραρε δις, πέτυχε το νικητήριο τέρμα, και ήταν, δίχως υπερβολή, συγκινητικός. Μαέστρος ο Γιώργος Ζαφειρίου, που έβαλε ένα γκολ και έφτιαξε άλλα τρία. Από κοντά και όλα τα υπόλοιπα παιδιά, που για 90 λεπτά πάλεψαν με όλες τις δυνάμεις τους, και εντέλλει δικαιώθηκαν.
Η ομάδα μας μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό της, και τα κατάφερε, αφού μόλις στο 3', ο Ζαφειρίου έκανε κούρσα από αριστερά, σέντραρε, και ο επερχόμενος Λάππας, με πολύ όμορφο πλασέ στην κίνηση, άνοιξε το σκορ. Το γρήγορο γκολ, όμως, μάλλον "υπνώτισε" τους ποδοσφαιριστές του Δ. Λουκαρέα, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Κορυδαλλιώτες, που γύρισαν το παιχνίδι χάρη στο αυτογκόλ του Σανδραβέλη (14') και το πλασέ του Τερζόγλου (31'). Ευτυχώς, καταφέραμε να ισοφαρίσουμε λίγο πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο, με τον Ζαφειρίου να εκτελεί το φάουλ, την μπάλα να περνά από πολλά σώματα, να ξεγελά τον Φωτάκη, και να καταλήγει στα δίχτυα του. Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα σταδιακά έπεφτε, και το παιχνίδι γινόταν όλο και περισσότερο δυνατό, χωρίς πολλές φάσεις. Αυτά μέχρι το 69', που ο Ζαφειρίου εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Καλλινικίδης με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 3-2. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Λαζάκης είχε την ευκαιρία να "καθαρίσει" το ματς, όμως το δυνατό του σουτ σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Φωτάκη. Στην εξέλιξη της φάσης η Κύπρος έβγαλε αντεπίθεση, ο Λάππας ανέτρεψε τον Μίαρη εντός περιοχής, και ο Μάρκου εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για να ισοφαρίσει εκ νέου. Κι ενώ όλα έδειχναν πως η μοίρα της αναμέτρησης δεν θα ξέφευγε από την ισοπαλία, αφού ο (εξαιρετικός) διαιτητής Μιχαηλίδης είχε αρχίσει να μετράει καθυστερήσεις, σε νέα εκτέλεση φάουλ του Ζαφειρίου, ο Καλλινικίδης πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της Κύπρου και με προβολή μας χάρισε την πανάκριβη νίκη. Μια νίκη με πολλαπλά οφέλη, αφού η Κύπρος, βαθμολογικά δείχνει να είναι ο βασικός μας αντίπαλος στη μάχη της παραμονής, αλλά και ψυχολογικά, μιας και ψάχναμε εδώ και καιρό ένα καλό αποτέλεσμα. Όμως το πιο σημαντικό από τον σημερινό αγώνα είναι πως αποδείχτηκε περίτρανα, πως όσα χρόνια και να περάσουν, όσες γενιές ποδοσφαιριστών και να αλλάξουν, το πάθος που μεταλαμπαδεύει η κυανέρυθρη φανέλλα σε αυτούς που τη φοράνε παραμένει δεδομένο...
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ ΚΟΡ. 4-3
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μιχαηλίδης, (Ανδρώνης, Κοτζαμανίδης)
ΣΚΟΡΕΡ: 3' Λάππας, 42' Ζαφειρίου, 69', 90' Καλλινικίδης - 14' Σανδραβέλης (αυτ.), 31' Τερζόγλου, 75' Μάρκου
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Δ. Λουκαρέας): Λαρεντζάκης, Γκούρας, Σιλιβίστρας (71' Μάκος), Καλλινικίδης, Σανδραβέλης, Σελίμης, Λάππας, Λαζάκης, Μητσάκος, Ζαφειρίου, Νικολάου.
ΚΥΠΡΟΣ ΚΟΡ (Λ. Βασιλειάδης): Φωτάκης, Κρέστας, Σέκα (46' Βότσης), Βελαλόπουλος, Δώρης (86' Καναβάς), Κουκουβίνος, Τερζόγλου, Χατζηγεωργίου, Παπαδημητρίου, Μάρκου, Μίαρης.