Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 55-64


Τελείωσε και η δεύτερη φάση, με τον Προφήτη και τον Ατρόμητο, μετά το σημερινό αποτέλεσμα, να ανανεώνουν ήδη το ραντεβού τους για τα ημιτελικά, όπου θα διασταυρώσουν εκ νέου τα ξίφη τους. 
Ο Προφήτης είχε ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά και το μόνο που έμενε να μάθει ήταν ο αντίπαλός του. Η ομάδα μας, βάζοντας όπως αρέσκεται πίεση στη μπάλα έκανε και πάλι δυνατό ξεκίνημα (2-10), αλλά ο μαχητικός Ατρόμητος δεν άφησε το ματς να ξεφύγει περισσότερο και γρήγορα μάζεψε τη διαφορά. Το σκορ του ημιχρόνου (26-30) "έδειχνε" ντέρμπι και πράγματι έτσι ήταν, αφού όσες φορές ο Προφήτης προσπάθησε να ξεφύγει, ο Ατρόμητος είχε τις απαντήσεις. Με αυτό το επαναλαμβανόμενο μοτίβο φτάσαμε στο κάθε άλλο παρά εύκολο τελικό 55-64, που έγραψε και τον επίλογο του ματς.
Φοβερή, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, η αρχηγός μας Μαρία Θεοδώρου, σταθερά καλές η Γραμματικού και η Μαυράκη, εξαιρετική η Κοσκινά. Από τον Ατρόμητο καλύτερες η Μάλαμα και η Μπαρμπαλιά. Άριστη η διαιτησία των Σκάρα και Ερμίδη.
Ώρα play-off λοιπόν και ασφαλώς αναμένονται πολύ μεγάλες μάχες στο κλειστό των Καμινίων. Οι δύο νίκες του Προφήτη στο πρωτάθλημα προφανώς και δεν λένε τίποτα, αφού οι αγώνες των ημιτελικών είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός πως Προφήτης και Ατρόμητος, παρότι αμφότεροι είναι δύο παραδοσιακά δυνατές ομάδες στα γυναικεία της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., συναντώνται σε σειρά play-off για πρώτη φορά μετά από δώδεκα χρόνια! Τελευταία τους διαστάυρωση ήταν το 2012, με τον Ατρόμητο τότε να επικρατεί με 2-0.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 55-64 (10-16, 26-30, 40-49, 55-64)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σκάρας, Ερμίδης
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Π. Καραγάνης): Καρρά 2, Μαχλά, Καραπατάκη 2, Σανταμούρη 4, Μάλαμα 16(3), Γεωργουσοπούλου, Οικονομάκη 6, Σδρένια 3(1), Μπαρμπαλιά 10, Γατσούλη, Προέδρου 7, Γιαννικάκη 5(1).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Φέξης): Γραμματικού 13(2), Κοσκινά 8(1), Φούκου, Θεοδώρου 21(1), Μαχλά 2, Παπαμαρκάκη 2, Σερέτη 2, Μαυράκη 9, Τζινλή, Πλώτα 7.