Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ 62-61


Με θρίλερ ξεκίνησε η σειρά των τελικών. Θρίλερ που είχε ευτυχή κατάληξη για τον Προφήτη, ο οποίος ναι μεν δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, έβγαλε όμως πάθος και ψυχή στο φινάλε για να φτάσει στο πολύτιμο 1-0.
Το τελικό σκορ ήταν και το μοναδικό προβάδισμα του Προφήτη σε όλο το ματς (αν εξαιρέσουμε το αρχικό 2-0). Το Φάληρο παρατάχθηκε χωρίς την κορυφαία φέτος παίκτριά του, Παντελή, οι υπόλοιπες όμως την αναπλήρωσαν και με το παραπάνω, και ειδικά η Πιτσάκη που έκανε ασύλληπτη εμφάνιση. Οι φιλοξενούμενες επέβαλλαν από την αρχή το ρυθμό τους, απέναντι σε έναν Προφήτη που μπήκε υπερόπτης, ήταν νωθρός στην άμυνα και πολύ άστοχος στην επίθεση. Το Φάληρο κρατούσε το προβάδισμα συνεχώς κοντά στους δέκα πόντους, με τον Προφήτη να δείχνει φανερά έξω από τα νερά του και να μην μπορεί να πλησιάσει. Το πρώτο του καλό διάστημα τον πήγε στο 49-53 του 33', αλλά το Φάληρο απάντησε αμέσως και έφτασε ξανά στο διψήφιο, 51-61 τρία λεπτά πριν το τέλος. Το ματς εκεί έδειχνε να έχει τελειώσει, αφού εκτός του λίγου χρόνου που απέμενε, η εικόνα μας μέχρι εκείνο το σημείο δεν άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας. Όμως οι παίκτριές μας έβγαλαν την προσωπικότητα και τον μπασκετικό εγωισμό τους. Δεν ξαναδέχτηκαν πόντο, έφτασαν σε απόσταση ενός σουτ (58-61) ενάμιση λεπτό πριν το τέλος και σφράγισαν τη νίκη χάρη σε δύο παλληκαρίσια καλάθια: Ένα ντράιβ της Άννας-Μαρίας και ένα της Λουκάτου μετά από δικό της επιθετικό ριμπάουντ, με την τελευταία άμυνα να φέρνει και την ανακούφιση για τον Προφήτη, ο οποίος σε ένα βράδυ που δεν απέδωσε αγωνιστικά, κατάφερε να προστατεύσει την έδρα του και να πάρει κεφάλι στη σειρά. Πολύ καλή η διαιτητική τριάδα (Κονταράτος, Σίμα, Καψαρίδης), κράτησε ένα δύσκολο ματς. Το Φάληρο εξέφρασε πολλά παράπονα, αδικαιολόγητα κατά τη γνώμη μας, οφείλουμε όμως να τα καταγράψουμε.
Ο Προφήτης κρατάει το ότι γύρισε ένα χαμένο ματς (ουσιαστικά "αρνήθηκε να χάσει"), το Φάληρο από την πλευρά του κρατάει την εξαιρετική του εμφάνιση για 37 λεπτά και οι δύο ομάδες συναντώνται εκ νέου την Κυριακή στο "Μπεφόν" (με την Παντελή λογικά να αγωνίζεται), σε μια σειρά που δείχνει να έχει τρομερό ενδιαφέρον και μεγάλα ματς να προσφέρει.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ 62-61 (15-24, 31-38, 43-53, 62-61)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κονταράτος, Σίμα, Καψαρίδης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Θ. Σκληρός): Κίτσιου 5, Λουκάτου 33, Στεφάνου Κ. 8(2), Κρίτσαλου 5, Στεφάνου Α.-Μ. 8, Κοσκινά Α. 3(1).
ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟ (Α. Ζερβά): Κοτρώτσιου, Σταθάκη 2, Κούκη 6(1), Κοτσιάφτη 12, Καρακλή, Πιτσάκη 28(1), Σανταμούρη 3(1), Νασιάκου, Μπρέλλου 10.