Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΟΡΦΥΡΑΣ 48-63


"Αέρας" πέρασε από τα Καμίνια ο Πορφύρας, επικρατώντας του Προφήτη με 48-63 στο ντέρμπι της αγωνιστικής.
Η ομάδα τις Φρεαττύδας έδειξε από πολύ νωρίς τις διαθέσεις της, προηγούμενη με 2-10, με τον Προφήτη να είναι φανερά νευρικός και να κάνει πολλά λάθη. Η ομάδα μας έβγαλε μια κάποια αντίδραση και ισοφάρισε σε 21-21, στη μοναδική όπως αποδείχτηκε στιγμή μέσα στο ματς που οι φιλοξενούμενες δεν είχαν το προβάδισμα. Ακόμα και τότε όμως φαινόταν πως έπαιζαν καλύτερα, πιο δυνατά και πιο απελευθερωμένα, με τις δικές μας να χάνονται στην άμυνα και να δίνουν στις αντιπάλους τους διαρκώς δεύτερες και τρίτες επιθέσεις, που κατά κανόνα κατέληγαν σε καλάθι. Στο τρίτο δεκάλεπτο η ανωτερότητα της ομάδας του Οικονομόπουλου έγινε ακόμα πιο εμφανής: Το 29-31 έγινε πολύ γρήγορα 33-52 και ουσιαστικά το ματς κάπου εκεί τελείωσε, αφού ακόμα κι όταν ο Προφήτης με ένα δικό του μικρό σερί μείωσε σε 40-52, ο Πορφύρας δεν δυσκολεύτηκε να κάνει σωστή διαχείριση και να φτάσει στη μεγάλη νίκη χωρίς να πιεστεί περαιτέρω.
Ηγέτιδα και στις δύο πλευρές του παρκέ για τις νικήτριες η Άννα Ρουμπελάκη και εξαιρετικές η Πετρή και η Κοντραφούρη. Όσο για τον Προφήτη; Μια κακή βραδιά και μια συνεπακόλουθη ήττα είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα, όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλες τις ομάδες του κόσμου. Αυτό όμως που δεν μπορούμε να δεχθούμε είναι η έλλειψη μπασκετικού εγωισμού, που πιστοποιήθηκε όχι μόνο από την πολύ κακή αμυντική παρουσία, τις προσωπικές μονομαχίες ή τα άπειρα χαμένα ριμπάουντ, αλλά κυρίως από τα μόλις 10 (!) φάουλ που κάναμε σε ολόκληρο το σαραντάλεπτο, σε έναν αγώνα που ξέραμε από πριν ότι αν θέλαμε να τον διεκδικήσουμε, θα έπρεπε να παίξουμε δυνατά. Συγκριτικά καλύτερη για την ομάδα μας η Άννα-Μαρία Στεφάνου. Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Γεωργόπουλο και την Αυγουστόγλου.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΟΡΦΥΡΑΣ 48-63 (14-18, 27-31, 40-54, 48-63)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γεωργόπουλος, Αυγουστόγλου
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Θ. Μπούτας): Κολοβού 2, Δροσωτάκη, Μηνά 2, Τσελεπίδου 4, Στεφάνου Α.-Μ. 15, Μούλτση 3(1), Κρίτσαλου 8, Μανουρά 2, Ζεβαχιργιάν 2, Κοτσιπετσίδου, Στεφάνου Κ. 10(1), Τσουμπρή.
ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Τ. Οικονομόπουλος): Βόπη 6, Μπαλαμπάνη 4, Κοκκίνη 1, Πετρή 14, Μπουκουβάλα 1, Ρουμπελάκη 16(1), Μπάτσκα 8, Δαρμή, Μαργαρίτη, Κοντραφούρη 13, Καλογερία.