Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ: Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΕΠΑΝΑΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ ΤΟΥ

Για τους πολύ παλιούς του Προφήτη, το τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης σημαίνει πάρα πολλά. Είναι το τμήμα που δόξασε τη συνοικία μας, φέρνοντας στο λόφο σωρεία πανελληνίων τίτλων και πολλές συμμετοχές σε πανευρωπαϊκές διοργανώσεις. 
Το σωματείο μας υπήρξε από τους σκαπανείς του αθλήματος στη χώρα: Ιδρυτικό μέλος της Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α., το 1956, και για πολλά χρόνια μια από τις κορυφαίες δυνάμεις του αθλήματος. Με τεράστιο παραγωγικό έργο, αλλά και αδιανόητες -για συνοικιακό σωματείο- επιτυχίες: Συνολικά 18 ομαδικοί πανελλήνιοι τίτλοι σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες, ενώ 25 φορές αθλητές του αναδείχθηκαν πανελληνιονίκες στα ατομικά. Κάτι που κατάφεραν η Μαρία Λουκά, η Ματίνα Λουκά, ο Γιώργος Χαντζής, η Μαρία Μοίρου και η Χρυσούλα Ντουλάκη. Και φυσικά αμέτρητες ήταν οι θέσεις στο βάθρο των νικητών, όπως και οι επιτυχίες στα διπλά. Το τμήμα γνώρισε, σε διαφορετικές περιόδους, δύο "χρυσές" δεκαετίες (1960-1970 και 1985-1995), όταν και κατάφερε τις λαμπρότερες επιτυχίες του, σταδιακά όμως αδρανοποιήθηκε και η τελευταία φορά που είχε επίσημη παρουσία ήταν σχεδόν είκοσι χρόνια πριν, το 2001. Τότε έκλεισε, αφού το πρόβλημα εύρεσης στέγης, αλλά και η έλλειψη παραγόντων ήταν αξεπέραστα εμπόδια. Το σαράκι όμως δε σταμάτησε να μας τρώει, η νοσταλγία ήταν πάντοτε μέσα μας, όπως και η επιθυμία μας να "αναστήσουμε" το τμήμα, ως χρέος απέναντι σε εκείνους που έφεραν το σύλλογό μας τόσο ψηλά.
Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν ανακοινώνουμε την επανασύσταση του τμήματος πινγκ-πονγκ του συλλόγου μας. Αρωγός με σε αυτήν την προσπάθεια θα είναι ένα εξίσου ιστορικό σωματείο, ο Φοίνικας Αγ. Σοφίας και οι εξαιρετικοί άνθρωποι που το απαρτίζουν. Ο Φοίνικας είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα ισχυρότερα (οι ομάδες ανδρών και γυναικών του αγωνίζονται στην Α1) και καλύτερα οργανωμένα σωματεία του χώρου. Ο Προφήτης θα στελεχωθεί με αθλητές και αθλήτριες του, κυρίως νεαρής ηλικίας, οι οποίοι θα αγωνίζονται στα πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών (Γ' και Α' τοπικό αντίστοιχα) ώστε να αποκτούν εμπειρίες και να έχουν συνεχή αγωνιστική δράση, κάτι που θα βοηθήσει την εξέλιξή τους και κατ' επέκταση θα αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο το άθλημα στην πόλη μας.
Συνδετικός κρίκος του παρελθόντος με το παρόν για το σωματείο μας, ένας άνθρωπος γέννημα-θρέμμα Προφητηλιώτης, ο Γιώργος Πετρόχειλος. Ο Γιώργος (τρίτος πανελληνιονίκης στην κατηγορία των Νέων το 1988) ήταν αυτός που συνέλαβε την αρχική ιδέα, και από τη στιγμή που όλα πήγαν καλά, επέστρεψε σαν ενεργός αθλητής στην ομάδα του και θα ενισχύσει την προσπάθεια με την εμπειρία του και την αγάπη του για το άθλημα.
Ευχαριστούμε θερμά το σωματείο του Φοίνικα και κυρίως την "ψυχή" του τμήματος τον Γιώργο Παναγόπουλο, έναν άνθρωπο φοβερά συνεργάσιμο, με σπάνιο ήθος και ανιδιοτελή αγάπη για το άθλημα, η παρουσία του οποίου είναι εγγύηση για την ευπρόσωπη επάνοδο του συλλόγου μας στον χάρτη του αθλήματος.
Σύντομα θα ανακοινωθούν όλες οι υπόλοιπες λεπτομέρειες, όπως τα ρόστερ των ομάδων. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Παναγόπουλο στο τηλ. 6936194419.

Και λίγη ιστορία...

Α.Ο. ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ - ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ

● 5 πανελλήνια πρωταθλήματα γυναικών (1963, 1970, 1971, 1985, 1986)
● 1 πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων (1993)
● 7 πανελλήνια πρωταθλήματα νεανίδων (1960, 1963, 1967, 1968, 1969, 1970, 1993)
● 1 πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων (1990)
● 2 πανελλήνια πρωταθλήματα κορασίδων (1967, 1990)
● 1 πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων (1988)
● 1 πανελλήνιο πρωτάθλημα παγκορασίδων (1988)

Στη λέσχη της οδού Θεάτρου, το 1987

H Mαρία Μοίρου, μια από τις θρυλικές μορφές του ελληνικού πινγκ-πονγκ, που αναδείχθηκε στον Προφήτη Ηλία, με δεκάδες πανελλήνιους τίτλους και συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες