Τρίτη 5 Μαΐου 2020

ΑΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Σήμερα μπήκε τυπικά η τελεία και στα μπασκετικά πρωταθλήματα για τη φετινή χρονιά. Μια εξέλιξη αναμενόμενη, αφού σωματεία και αθλητές αδυνατούν να επιστρέψουν ομαλά στην αγωνιστική δράση, μετά από τόσο μεγάλο διάστημα αποχής. Μια μέρα μετά την ανακοίνωση της Ε.Ο.Κ., ακολούθησε και η Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., της οποίας την ενημέρωση παραθέτουμε αυτούσια:

"Το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. μετά από την απόφαση της ΕΟΚ για διακοπή και λήξη των Εθνικών Πρωταθλημάτων με επικύρωση βαθμολογιών , έλαβε την απόφαση να βάλει τέλος στα πρωταθλήματα της Ένωσης ανδρών , γυναικών, νέων ανδρών παίδων εφήβων κορασίδων νεανίδων αλλά και σε όλα τα τουρνουά μικρότερων ηλικιών (παμπαίδων , μίνι αγοριών , προμίνι , παγκορασίδων και μίνι κοριτσιών) για τη σεζόν 2019-20. Επίσης επικυρώθηκαν οι βαθμολογίες όπως ακριβώς είχαν διαμορφωθεί μέχρι την ημέρα διακοπής της 11ης Μαρτίου 2020 . Δεν θα ολοκληρωθούν φέτος, λόγω του κινδύνου που ελλοχεύει για την υγεία των αθλητών.
Σε νέο Δ.Σ. στις επόμενες ημέρες θα αποφασισθεί , με γνώμονα και τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας η άνοδος και ο υποβιβασμός από τις όποιες κατηγορίες φύλων και ηλικιών , με γνώμονα πάντα τις ιδιαιτερότητες της κατάστασης".

Ο Προφήτης δεν έχει ιδιαίτερη αγωνία για κάποια απόφαση: Η ανδρική ομάδα κατά τη στιγμή της διακοπής βρισκόταν στην 8η θέση της βαθμολογίας, οπότε είναι δεδομένο πως και του χρόνου θα αγωνίζεται στη Γ' Κατηγορία. Οι γυναίκες από την πλευρά τους βρίσκονταν ισόβαθμες στην δεύτερη θέση, όμως είναι πρόδηλο πως εφόσον προβιβαστεί κάποια ομάδα, αυτή θα είναι η Τερψιθέα, που βρισκόταν στην πρώτη έχοντας απόσταση τριών βαθμών.