Τρίτη 26 Μαΐου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΜΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

Μετά την ανακοίνωση του ανοίγματος των αθλητικών εγκαταστάσεων από τον κ. Αυγενάκη, με τα παράλληλα μέτρα λειτουργίας αυτών, τέθηκε το ζήτημα της επανέναρξης ή όχι των τμημάτων ακαδημιών μας.
Έχοντας πρωτίστως αίσθημα ευθύνης απέναντι στην υγεία των αθλητών και των οικογενειών τους και συνεκτιμώντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα πρέπει να διεξάγονται οι δραστηριότητες, αποφασίσαμε ομόφωνα (ο πρόεδρος του Δ.Σ. και οι αρμόδιοι έφοροι) την μη επανέναρξη των προπονήσεων και την αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας των τμημάτων υποδομής μας για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου 2019-20.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε για μια σειρά από λόγους, οι σημαντικότεροι από τους οποίους είναι οι εξής:
- Το περιοριστικό πλαίσιο βάσει του οποίου επιτρέπεται η διεξαγωγή προπονήσεων (απαγόρευση σωματικής επαφής, τήρηση αποστάσεων, απαγόρευση πάσας κλπ) αφαιρεί εντελώς τη "χαρά του παιχνιδιού", στοιχείο που είναι θεμελιώδες και αναπόσπαστο με τη φιλοσοφία του Ομίλου μας.
-Οι εγκαταστάσεις μας κατά τις "ελεύθερες ώρες" χρησιμοποιούνται μαζικά από ανεξάρτητους αθλουμένους, το ιατρικό ιστορικό των οποίων είναι αδύνατο να ελέγξουμε
-Η καθολική απαγόρευση προπονήσεων για αθλητές γεννημένους μετά την 1/1/2008, που εξακολουθεί να ισχύει, αποκλείει αυτομάτως από τη δυνατότητα εκγύμνασης, έστω και με περιορισμούς, την πλειονότητα των αθλητών μας
-Σε μια περίοδο κατά την οποία έχει πληγεί οικονομικά σχεδόν κάθε νοικοκυριό της χώρας, θεωρούμε άτοπο να ζητάμε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, που θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τους γονείς των αθλητών μας
-Αναφερόμαστε σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα (ουσιαστικά ενός μήνα), αφού σύμφωνα με τον αρχικό πλάνο, η λήξη της αγωνιστικής περιόδου θα πραγματοποιούνταν στις 28 Ιουνίου.

Οι υπεύθυνοι του Ομίλου έχουν ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, με την ελπίδα τον Σεπτέμβρη που θα ξαναβρεθούμε να έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας τον κορονοϊο, ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε στο ακέραιο τους δέκα μήνες αθλητισμού και κυρίως το εσωτερικό μας τουρνουά και την γιορτή μας, που τόσο θα μας λείψουν φέτος.

Η αγωνιστική περίοδος 2019-20 μπορεί να έκλεισε "άδοξα" και απότομα, ήταν όμως σχεδόν απόλυτα πετυχημένη για τα τμήματα υποδομής μας και κυρίως για τα αγωνιστικά μας τμήματα, που συμμετείχαν στα πρωταθλήματα και τα τουρνουά της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α..
- Η παιδική μας ομάδα, στην πρώτη της συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας, κέρδισε την παραμονή της στην κατηγορία, τερματίζοντας μάλιστα στην πέμπτη θέση του ομίλου της.
-Η ομάδα κορασίδων μας, αποτελούμενη κυρίως από μικρότερα σε ηλικία κορίτσια, είχε εξαιρετική παρουσία, προσέφερε σπουδαίες νίκες, διεκδίκησε μέχρι και την πρόκριση και εντέλει πήρε την πέμπτη θέση του ομίλου της στη Β' Κατηγορία.
-Οι παμπαίδες μας κατέκτησαν την τρίτη θέση στον όμιλό τους, με απολογισμό 8 νίκες σε 12 παιχνίδια.
-Τα μίνι μας επίσης κατέλαβαν την τρίτη θέση του ομίλου τους, πετυχαίνοντας 8 νίκες σε 11 αγώνες.
-Το μόνο που δεν καταφέραμε να τα πάμε καλά ήταν το εφηβικό τμήμα, το οποίο όμως θα επαναλειτουργήσει του χρόνου, σε νέες βάσεις και με νέες προοπτικές.

Και μιας και φέτος δε θα μπορέσουμε να τα πούμε από μικροφώνου:
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους αθλητές μας, από τους μεγαλύτερους μέχρι τα "Προφητάκια" για την άξια εκπροσώπηση του Ομίλου, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά
Τους εξαιρετικούς προπονητές μας (Στέφανο Διαλυνά, Μένια Δροσωτάκη, Αντρέα Ρουμάνι, Απόστολο Σωμαράκη, Παναγιώτη Σκαντζή, Θωμά Μπόρο, Φιόρη Γκέρμπη) για τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλαν και την αφοσιωσή τους
Τους γονείς των αθλητών μας, τους πολυτιμότερους αρωγούς στην προσπάθειά μας, που έχουν ενστερνιστεί πλήρως τη φιλοσοφία του Ομίλου και ήταν υποδειγματικοί όπου και αν αγωνιστήκαμε 

Γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό ο προγραμματισμός της νέας αγωνιστικής χρονιάς και να ενημερωθούν άμεσα οι ενδιαφερόμενοι για την κατανομή των τμημάτων, το ωράριο των προπονήσεων και ότι άλλο κρίνεται απαραίτητο.

Καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο πρόεδρος και οι έφοροι βρίσκονται στη διάθεσή σας, για οτιδήποτε θελήσετε.

Σας ευχαριστούμε για την στήριξη και την κατανόηση, ραντεβού τον Σεπτέμβρη!