Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Πολλές φορές στο παρελθόν τα έχουμε βάλει με την Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. για τους χειρισμούς της σε διάφορα θέματα, όμως οφείλουμε να αναγνωρίζουμε και τα θετικά. Η Ένωση γνωστοποίησε σήμερα και επίσημα στα σωματεία πως αναλαμβάνει τον ορισμό των γιατρών αγώνων για την αγωνιστική περίοδο 2016-17. Ένα μεγάλο μπράβο στο Δ.Σ., την Υγειονομική Επιτροπή αλλά κυρίως στον Πρόεδρο κ. Λυμπεράτο, που είχε δεσμευτεί από την πρώτη μέρα πως το συγκεκριμένο ζήτημα ήταν η πρώτη του προτεραιότητα και έδειξε πως όπου υπάρχει θέληση και αποφασιστικότητα όλα τα εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν. Τα σωματεία γλυτώνουν λοιπόν επιτέλους από τον μεγάλο αυτό βραχνά, τον φόβο του μηδενισμού που υπήρχε για τον γηπεδούχο σε κάθε παιχνίδι. Αυτό που οφείλουν τώρα να κάνουν οι ομάδες, είναι να ακολουθούν το αγωνιστικό πρόγραμμα όπως ανακοινώνεται και να μην ζητάνε αναβολές και αλλαγές για ήσσονος σημασίας λόγους. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τη δυσκολία του εγχειρήματος, είμαστε όμως σίγουροι πως με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, τα πάντα θα λειτουργήσουν όπως πρέπει.
Και κάτι ακόμα που δεν έχουμε γράψει: Άλλη μια πολύ σπουδαία κίνηση από την διοργανώτρια αρχή ήταν η εισαγωγή των πλέι-οφ και πλέι-άουτ στις ανδρικές κατηγορίες. Μια καινοτομία που αναμένεται να κάνει πολύ πιο ενδιαφέροντα τα πρωταθλήματα. 
Η αίσθηση που μας μένει από αυτές τις κινήσεις, είναι πως η Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. πλέον λειτουργεί σε νέα δεδομένα, αφυπνίζεται και με όπλο τη διάθεση και τις σωστές ιδέες προσπαθεί -και σιγά-σιγά πετυχαίνει- την αναβάθμισή της. Και όσο βλέπουμε να υπάρχει αυτή η διάθεση, εμείς θα είμαστε δίπλα της και θα στηρίζουμε.