Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΒΑΡΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 61-67

Η τονωτική ένεση που έψαχνε η ανδρική ομάδα ήρθε στη Βάρη, όπου ο Προφήτης νίκησε την τοπική ομάδα με 61-67, στο πρώτο ροζ φύλλο του Μάκη Παπαευθυμίου στον πάγκο μας.
Οι "κυανέρυθροι", με το απουσιολόγιο να είναι γεμάτο από τραυματίες και ασθενείς, πήγαν στη Βάρη με μόλις εννιά παίκτες στην αποστολή, εκ των οποίων οι τρεις με προβλήματα τραυματισμών και απροπόνητοι. Παρ' όλα αυτά η νίκη ήρθε, και μάλιστα θα λέγαμε δίκαια, καθώς ο Προφήτης αντιμετώπισε την αναμέτρηση με ωριμότητα και ήταν μπροστά σχεδόν σε όλη τη διάρκεια. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόνο σε μία περίπτωση, το 45-43 του 31', όμως κι εκεί αντιδράσαμε σωστά, πηγαίνοντας αμέσως στο 45-49. Σε όλο το υπόλοιπο σαραντάλεπτο ο Προφήτης είχε μικρές διαφορές, που έφτασαν μέχρι το +8 (13-21, 21-29), με τη Βάρη να μένει κοντά χάρη στην πίεση που της χάρισε μπάλες και αιφνιδιασμούς. Η ροή του αγώνα μάλιστα θα μπορούσε να είναι και διαφορετική, αν οι γηπεδούχοι δεν έχαναν μερικά εύκολα καλάθια (αλλά και πολλές ελεύθερες βολές), τη στιγμή που εμείς "τα σπάσαμε" από την περιφέρεια και ότι βάζαμε ήταν από μέσα. Προς το τέλος μόνο βρήκαμε δύο μακρινά σουτ, τα οποία όμως έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, σε στιγμές που η Βάρη προσπαθούσε να επιστρέψει: Το τρίποντο του Σαμοΐλη για το 49-56 και το δίποντο του Σαραντάκου για το 54-61. Κατά τ' άλλα ο Προφήτης απέδειξε και πάλι την αλλαγή στην προσέγγιση των αγώνων του, ξεκινώντας από την άμυνα, όπου και πάλι λειτουργήσαμε σωστά, ενώ ήταν πολύ σημαντικό ότι πήραμε και τα αμυντικά ριμπάουντ.
Κοντοσώρος και Σαραντάκος ήταν λαβωμένοι (διάστρεμμα και προσαγωγός αντίστοιχα) και αμφίβολοι ακόμα και μέχρι το μεσημέρι. Τελικά όχι μόνο έπαιξαν, αλλά ήταν και οι κορυφαίοι μας, με ανυπολόγιστη προσφορά και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Μαζί με τον Σαμοΐλη ήταν αυτοί που τράβηξαν το σκορ της ομάδας, ενώ αμυντικά ήταν καλοί και οι εννιά, εκτός μόνο από λίγες στιγμές αδράνειας. Για το νεανικό συγκρότημα του Σταμάτη Βρεττού, ξεχώρισαν οι Κατσιούλης και Μπαλντούκας. Πολύ καλή η διαιτησία των Δελαγραμμάτικα και Οικονομίδη.
ΒΑΡΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 61-67 (13-14, 24-29, 43-43, 61-67)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Δελαγραμμάτικας, Οικονομίδης
ΒΑΡΗ (Σ. Βρεττός): Σταχίκας 4, Παπαζιάν, Γύφτος, Αγαλιώτης 5, Μαλλιάρας, Παπαθέος 9, Κατσιούλης 12(2), Γκιοβάσο 6, Δρίτσας 8(1), Μπαλντούκας 14, Βατίστας 3.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Παπαευθυμίου): Ξενικάκης 5, Σαμοΐλης 18(1), Παλαιγεωργίου 6, Καλατζής, Σαραντάκος 12, Μπούζας 2, Μυσιρλής 1, Κοντοσώρος 22, Μουστάκας 1.