Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ 0-1

Από τον Απρίλιο είχε να αγωνιστεί στο Σ.Ε.Φ. ο Προφήτης λόγω της περσινής τιμωρίας. Η παλιννόστηση έγινε χθες στο ματς με τον Πολυκράτη, δεν ήταν όμως όπως τη φανταζόμασταν.
Δεν ξέρουμε αν είναι σύμπτωση, σημειολογία ή κάτι άλλο, όμως παράλληλα με την επιστροφή στη φυσική μας έδρα, επέστρεψαν και οι πολύ εχθρικές διαιτησίες που ήταν η αφορμή της ταλαιπωρίας μας για εννιά ολόκληρους μήνες. Διαιτητής χθες ήταν ο Στεριώτης και η φάση που σημάδεψε τον αγώνα έγινε στο 9'. Ο Αργίτης βρέθηκε μπροστά από τον τερματοφύλακα μας Λαγοπάτη, προσπάθησε να τον περάσει, ο γκολκίπερ έπεσε με τα πόδια και έδιωξε τη μπάλα, όμως ο ρέφερι ξεγελάστηκε από την "λουγκανική" βουτιά του φορ του Πολυκράτη και έδειξε την άσπρη βούλα. Για αυτά που γράφω είμαι 100% σίγουρος, γιατί η φάση έγινε ακριβώς μπροστά μου. Ο Στεριώτης μάλιστα έκανε κι άλλο λάθος πάνω στο λάθος, καθώς ενώ αρχικά δεν είχε δείξει καθόλου κάρτα, εντέλει υπέκυψε στις επικλήσεις των αντιπάλων και απέβαλε τον Λαγοπάτη, θεωρώντας τον Αργίτη σε προφανή θέση, κάτι που πάλι δεν ίσχυε. Εκτός των άλλων, πίσω από τον Λαγοπάτη, (στη γραμμή του τέρματος) υπήρχαν και αμυντικοί μας. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο "παθών", αλλά ο νεοεισελθών Παπασπυρόπουλος απέκρουσε με διπλή προσπάθεια και προσωρινά κράτησε το "μηδέν". Ο Προφήτης όμως αδυνατούσε να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση (10 εναντίον 11) και ο Πολυκράτης συνέχισε να πιέζει και να είναι αυτός που ψάχνει το γκολ. Μετά το δοκάρι του Αργίτη (27'), το γκολ του Σάσαρη στο 31' ήρθε ως φυσιολογική εξέλιξη στην αναμέτρηση. Ο Προφήτης σε όλο το ενενηντάλεπτο δεν έδειξε απολύτως τίποτα και η διαιτησία δεν στέκει σε καμία περίπτωση ως δικαιολογία για την εικόνα μας: Παίζαμε με έναν αντίπαλο που ως χθες δεν είχε κάνει νίκη στο πρωτάθλημα, στον πίνακα εμφάνιζε αρνητική βαθμολογία και σε κανένα ματς δεν είχε κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Έπρεπε λοιπόν να είχαμε κερδίσει ακόμα και με παίκτη λιγότερο, ειδικά από τη στιγμή που το πέναλτι δεν μπήκε. Μοναδική φάση που έχουμε να θυμόμαστε είναι το χαμένο τετ-α-τετ του Τσάκωνα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ προς το τέλος ο Πολυκράτης έφτασε κοντά και σε άλλο γκολ, όμως το σουτ του Σούτογλου βρήκε στο δοκάρι.
Το 2016 λοιπόν δεν μπήκε όπως θα θέλαμε, αλλά με μια πολύ κακή διαιτησία και μια ακόμα χειρότερη εμφάνιση της ομάδας μας. Ο γύρος κλείνει με τον Προφήτη να βρίσκεται στην 10η θέση της κατάταξης, έχοντας μαζέψει 11 βαθμούς. Η αλήθεια είναι ότι το χθεσινό ματς μας έφερε πίσω, όμως η προσπάθεια συνεχίζεται...
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ 0-1
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Στεριώτης (Μαστρογιάννης, Κουρή)
ΣΚΟΡΕΡ: 31' Σάσαρης
ΑΠΟΒΟΛΗ: 9' Λαγοπάτης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Τασιούλας): Λαγοπάτης, Λάζαρης (10' Παπασπυρόπουλος), Αλλαϊμπέι Φ., Φεϊζάι, Τσάδαρης Α., Σελίμης (60' Σαλπάς), Σκαλιτόπουλος (55' Στεφανίδης), Κλάδης, Τσάκωνας, Μασρί, Κλάπης.
ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ: Παπακωστόπουλος, Γκινάι (85΄ Αρβανιτάκης), Κουρουβακάλης (51' Λιάτσης), Ρούσσος, Καρδιοπούλης, Λούζης, Σάσαρης, Αραμπής (74' Σούτογλου), Αργίτης, Νικολάου, Σινιάρης.