Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ 1-1

Μεγάλο ματς έγινε σήμερα στο ΣΕΦ, με τον Προφήτη να παίρνει με ηρωικό τρόπο τον βαθμό κόντρα στον Μιθριδάτη, θυμίζοντας παλιές καλές εποχές και αναβιώνοντας το DNA του, έτσι όπως το μάθαμε όσοι παρακολουθούμε την ομάδα από τα "σκληρά" 90s.
Ο Μιθριδάτης ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα, προηγήθηκε στο 33' με τον Ανδρεάδη (τον καλύτερο παίκτη του στο ματς), που βγήκε στην πλάτη της άμυνάς μας και πλάσαρε εύστοχα. Ως το 39' όλα κυλούσαν ήρεμα (ο Προφήτης μέχρι τότε είχε δύο ευκαιρίες με τον Μασρί), όμως στο λεπτό αυτό ξεκίνησε το ροντέο. Ο Τσιριγώτης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, ο Σακκάς έδειξε "παίζετε" και ακολούθησαν οι θυελλώδεις διαμαρτυρίες παικτών και πάγκου μας, οι οποίες είχαν σαν συνέπεια την απ' ευθείας κόκκινη στον Κίσσα για εξύβριση, όπως και την αποβολή του προπονητή μας. Η ανάπαυλα του ημιχρόνου λειτούργησε ευεργετικά για τον Προφήτη, όχι μόνο επειδή ηρεμήσαμε, αλλά και επειδή οι Πόντιοι μπήκαν στην επανάληψη έχοντας "καθίσει" πάνω στους δύο αριθμητικούς συσχετισμούς: Το "0-1" του σκορ, και το "10 εναντίον 11" του γηπέδου. Ο Προφήτης λοιπόν μπήκε αποφασισμένος να παλέψει, και μην έχοντας πια τίποτα να χάσει, ανέβηκε ψηλά και άρχισε να πιέζει τους φιλοξενούμενους, που προτίμησαν να αφοσιωθούν στην άμυνα. Κύριοι εκφραστές των επιθέσεών μας ήταν οι Άγγος και Μασρί, γκολ όμως δεν ερχόταν, ενώ ο Σακκάς μας αρνήθηκε και δεύτερο πέναλτι (και αυτό καταφανές) σε χέρι αμυντικού μέσα στην περιοχή. Τελικά η τρίτη ήταν και η φαρμακερή, ο ρέφερι έδειξε επιτέλους τη βούλα (πάλι σε χέρι), και ο ψύχραιμος Τσιριγώτης έκανε το 1-1, σε μια περίπτωση που (ας μας επιτραπεί το αδόκιμο της έκφρασης) ήταν σίγουρα "λιγότερο" πέναλτι από τις άλλες δύο. Πάντως, σα να είχε μια αόρατη ζυγαριά, ο Σακκάς προσπάθησε να εξισσοροπήσει τις "πεναλτικές" αδικίες όντας πολύ ελαστικός στον πειθαρχικό έλεγχο απέναντι μας. Ο Προφήτης θα έπρεπε να είχε τελειώσει τον αγώνα με εννιά, ου μην και με οκτώ, αλλά πήρε άφεση τόσο για τις πολλές διαμαρτυρίες, κυρίως στο πρώτο πέναλτι, όσο και για κάποιες κλωτσιές, όπως μια μαρς κίτρινη κάρτα που χαρίστηκε στον Βισβίκη μετά το 1-1 (και θα ήταν η δεύτερη). Τουλάχιστον ο ρέφερι πιστώνεται το γεγονός ότι, ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες, κατάφερε να "κρατήσει" το ματς και να το τελειώσει ομαλά. Για να γυρίσουμε όμως στα αγωνιστικά, ακόμα και μετά την ισοφάριση ο Προφήτης συνέχισε να ψάχνει το γκολ, και στο 81' ο Αλλαϊμπέι (που έπαιζε τραυματίας) έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ σε τετ-α-τετ. Προς το τέλος ο Μιθριδάτης είχε δύο καλές εκτελέσεις φάουλ από τον Κουιμτσίδη, τις μοναδικές του φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο. Όλοι όσοι έπαιξαν σήμερα για τον Προφήτη ήταν παλικάρια, και παράδειγμα αυταπάρνησης ο Σπαχίου, που σε όλο το ματς αγωνιζόταν με ένα πόδι και στο 88' σε μια διεκδίκηση της μπάλας έπεσε με το κεφάλι στο έδαφος και τραυματίστηκε πάνω από το αριστερό μάτι. Ο Φώτης μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο, όπου του έγιναν ράμματα και τώρα είναι καλά, αν και αμφίβολος για την άλλη βδομάδα λόγω του προβλήματος στο δεξί πόδι του.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ 1-1
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σακκάς (Γαλάνη, Κιούσης)
ΣΚΟΡΕΡ: 71' Τσιριγώτης (πεν.) - 33' Ανδρεάδης
ΑΠΟΒΟΛΗ: 40' Κίσσας
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Χ. Ασημομύτης): Σπαχίου (88' Βοστάνης), Περπερίδης, Αλλαϊμπέι, Τσάδαρης, Βισβίκης, Τρίχας (28' Χότζα), Άγγος, Μασρί (90' Χουσαλάς), Τσάκωνας, Τσιριγώτης, Κίσσας.
ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ (Γ.Κυπριτίδης): Θωμαΐδης, Χαλκίδης (74' Παπαευσταθίου), Κρανίδης, Κουιμτσίδης Λ., Κουιμτσίδης Κ., Σαμλίδης, Αξιονίδης (46' Μοσόνικ), Ντελής, Σιδηρόπουλος (90' Σκαρποθέος), Ανδρεάδης, Τσάλε.