Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΦΑΡΟΣ ΚΕΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 58-40

Το αήττητο του Προφήτη στο πρωτάθλημα σταμάτησε σήμερα στο Κερατσίνι και μάλιστα με ηχηρό τρόπο. Η ήττα πάντως δεν είχε βαθμολογικές επιπτώσεις για την ομάδα μας, που μέσω του αποτελέσματος του αγώνα Ελευθερία-Φοίνικας εξασφάλισε την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ.
Πιθανόν στην πολύ κακή εμφάνισή μας σήμερα να έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι έχοντας ενημερωθεί για τη νίκη του Φοίνικα (το ματς εκεί έγινε νωρίτερα), ο αγώνας δεν είχε βαθμολογική σημασία και η ενδεχόμενη ήττα θα ήταν αναίμακτη. Η ουσία πάντως είναι πως ο Φάρος ήταν πολύ ανώτερος, σίγουρα πιο ορεξάτος, και η διαφορά των 18 πόντων απεικονίζει πλήρως τα όσα είδαμε στην Ιχθυόσκαλα. Οι 58 πόντοι είναι η χειρότερη φετινή αμυντική επίδοση για τον Προφήτη, που δεν μπόρεσε ποτέ να βρει λύσεις στα μαρκαρίσματα των Τσέρου και Αθανασίου, που η καθεμία με τον τρόπο που ξέρει έκαναν ότι ήθελαν την άμυνά μας. Από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά ο Φάρος έγινε το ξεκάθαρο αφεντικό της αναμέτρησης, προηγούμενος στο 17' με 25-12. Ο Προφήτης δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή να απειλήσει, με τη διαφορά να αγγίζει πολλές φορές τους είκοσι πόντους και το ματς να τελειώνει σε αυτά τα επίπεδα. Κορυφαίες για την ομάδα του Γιώργου Λειβάδη ήταν οι δύο προαναφερθείσες (Τσέρου και Αθανασίου), που σκόραραν κατά βούληση, χωρίς πάντως να υστερήσει καμία από τις υπόλοιπες. Από τον Προφήτη η μόνη που επέπλευσε κάπως ήταν η Ανυφαντάκη. Μέτρια η διαιτησία των Σέλληνα και Ελευθερίου.
Οι δύο ομάδες αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωπες στα πλέι-οφ. Παρότι μένει ακόμη μία αγωνιστική, σήμερα οριστικοποιήθηκαν τα ζευγάρια των ημιτελικών, που είναι Προφήτης-Φάρος και Φοίνικας-Ελευθερία. Λένε πως στην οικονομία ενός πρωταθλήματος τέτοιες ήττες κάνουν καλό, αρκεί να ξέρεις πως να τις διαχειριστείς. Μένει να δούμε τι θα γίνει στην περίπτωσή μας. Εμπιστοσύνη υπάρχει, τα κορίτσια είναι όλα πολύ έμπειρα και το πιο βασικό, ξέρουμε που πατάμε και που βρισκόμαστε. Αλίμονο αν πιστεύαμε ότι γίναμε ομαδάρα από τη μια στιγμή στην άλλη, ή ότι είμαστε φαβορί για το οτιδήποτε. Κακές βραδιές θα υπάρξουν, η ήττα είναι κι αυτή μέσα στο πρόγραμμα, όμως το ζητούμενο μέσα σε μια τόσο γεμάτη χρονιά, είναι να γινόμαστε κάθε μέρα λίγο καλύτεροι. Κι ότι έρθει στο τέλος, καλοδεχούμενο...
ΦΑΡΟΣ ΚΕΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 58-40 (12-10, 25-16, 44-27, 58-40)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σέλληνας, Ελευθερίου
ΦΑΡΟΣ ΚΕΡ. (Γ. Λειβάδης): Αράμπαλη 6, Μεγαλέμου, Σαλιάι 11(1), Αθανασίου 15(5), Νεαρχάκου 5, Τσέρου 19(1), Κουταλιάνου 2, Κρητικοπούλου.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Γ. Ρουμπελάκης): Βλάμη 2, Δροσωτάκη 4, Βροχίδου Σ. 4, Ευμορφοπούλου 12, Σπύρη, Ρουμπελάκη 2, Λαουλάκου 5(1), Χατζηνικολάου, Γουλουμή, Αμανατίδη, Ανυφαντάκη Ε. 11(1).