Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΡΜΕΝΙΚΗ 48-49

Σε καλό δρόμο έδειξε πως βρίσκεται ο Προφήτης μετά τον σημερινό αγώνα κυπέλλου με την Αρμενική στα Καμίνια. Ναι μεν οι φιλοξενούμενοι (που αγωνίζονται μια κατηγορία πάνω) πήραν την πρόκριση, όμως αυτό που μένει για την ομάδα μας είναι η καλή εικόνα στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης.
Ο Προφήτης άλλαξε σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ του, οι αρχές του όμως παρέμειναν οι ίδιες: Η άμυνα θα είναι και φέτος το βαρύ όπλο της ομάδας, που σήμερα είχε καλή αλληλοκάλυψη, γρήγορες επιστροφές, αλλά κι ένα μεγάλο αγκάθι, τα αμυντικά ριμπάουντ που επέτρεψαν στην Αρμενική να ανανεώσει δεκαέξι φορές την επίθεσή της, αριθμός που σίγουρα προβληματίζει. Στο κομμάτι της επίθεσης, μπορεί να μην ξεφύγαμε από τα χαμηλά ποσοστά, όμως είναι πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο τα λίγα λάθη (εννέα), που δείχνουν ίσως και μια διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο παιχνιδιού. Ο Προφήτης στο πρώτο μέρος "ψαχνόταν", αλλά έκανε πολύ καλό τρίτο δεκάλεπτο, φτάνοντας 1'20" πριν το τέλος να κερδίζει 47-42. Η Αρμενική όμως στο τελευταίο λεπτό γύρισε την κατάσταση και τελικά πήρε την πρόκριση χάρη στον Αμπατζή, που τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος έβαλε καλάθι και φάουλ. Ήταν πάντως μια ιδιότυπη αναμέτρηση η σημερινή: Ούτως ή άλλως κανείς από τους δύο δεν "καιγόταν" για να περάσει στην επόμενη φάση, όπου περιμένει ο Ερμής Πειραιά, ενώ και οι προπονητές εξαναγκάστηκαν να παίξουν "κρυφτό", μπροστά στα πολλά μάτια των πρωταθληματικών αντιπάλων τους που βρέθηκαν στα Καμίνια. Σε κάθε περίπτωση πάντως ήταν ένα πολύ χρήσιμο τεστ, που έδειξε με μια σχετική σαφήνεια που πατάμε και που βρισκόμαστε, αν και φυσικά μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος είναι πολλά αυτά που έχουν να δουλευτούν ακόμα. Η Αρμενική έδειξε στοιχεία δυνατής ομάδας, έχοντας έμπειρα παιδιά, καλό προπονητή, και εκτιμούμε πως στη Β' ΕΣΚΑΝΑ θα παλέψει με αξιώσεις για τη γρήγορη παραμονή της και μια καλή θέση στην κατάταξη. Χωρίς προβλήματα η διαιτησία των Σέλληνα και Κοτσώνη.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΡΜΕΝΙΚΗ 48-49 (15-15, 23-27, 40-38, 48-49)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σέλληνας, Κοτσώνης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Κεραμειδάς): Μουστάκας 6(2), Μαρής, Λεοντιάδης, Τριανταφύλλου 9(2), Μεντής 2, Μαυράκης 6, Βουρνάς 8(1), Μπαμπάκος 6, Ντάσκας Φ. 11.
ΑΡΜΕΝΙΚΗ (Σ. Νικολαΐδης): Αμπατζής 10, Γιετιμιάν 4, Μουλάς 2, Σταματόπουλος, Νικολόης 10(2), Μακρινός 4, Ασημακόπουλος 6, Εμμανουήλ 2, Τσιμπιράκης 8, Μπακούρος 3(1).