Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 43-34

Η Ελευθερία θα είναι εκείνη που θα βρίσκεται στους τελικούς της ΕΣΚΑΝΑ. Το 43-34 του τρίτου αγώνα έδωσε τέλος σε μια σπουδαία σειρά ημιτελικών, όχι τόσο από άποψη ποιότητας και θεάματος, σίγουρα όμως πολύ ενδιαφέρουσα και συναρπαστική. Οι παίκτριες του Προφήτη έκαναν ξανά μεγάλη προσπάθεια, δεν κατάφεραν όμως να πετύχουν την υπέρβαση, απέναντι σε μια πολύ ισχυρή ομάδα.
Ο αγώνας δεν χωράει και μεγάλη ανάλυση, από τη στιγμή που και μόνο η ανάγνωση του τελικού σκορ τα λέει σχεδόν όλα. Η ισχνή επιθετική συγκομιδή ήταν (και πάλι) η βασική, ου μην και η μοναδική, αιτία της ήττας. Αμυντικά ήμασταν και πάλι στο ύψος μας, αφήνοντας μάλιστα το Μοσχάτο πιο χαμηλά από όλα τα ματς που έχουμε παίξει φέτος. Η Ελευθερία έκανε καλό ξεκίνημα, πέρασε 9-2 στο 7', όμως ο Προφήτης το μάζεψε γρήγορα, προηγήθηκε κιόλας (12-13) και πήγαμε στο ημίχρονο ισόπαλοι 17-17, μετά από ένα εικοσάλεπτο γεμάτο εκατέρωθεν αστοχία. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Ελευθερία ξεκόλλησε κάπως, βρίσκοντας αρχικά πόντους από την Ξεπαπαδέα, και αργότερα από την Κακλέα, που με δύσκολο τρίποντο έκανε το 34-24, δίνοντας αέρα νίκης στην ομάδα της, τη στιγμή που ο Προφήτης πελαγοδρομούσε, έχοντας σκοράρει σε δώδεκα λεπτά μόλις επτά πόντους. Το ματς όμως δεν τέλειωσε εκεί, καθώς ο Προφήτης είχε μια επιθετική αναλαμπή, που του επέτρεψε να ανακάμψει και να φτάσει μέχρι το -4 (38-34) δύο λεπτά πριν το τέλος, κάνοντας ξανά το παιχνίδι ντέρμπι. Εκεί όμως οι ευκαιρίες σπαταλήθηκαν, οι επιλογές ήταν κακές και η ευστοχία των γηπεδούχων στις βολές έφερε το τελικό 43-34. Αυτό πάντως που μένει, πίσω και έξω από την πίκρα του αποκλεισμού, είναι πως τα κορίτσια έκαναν τεράστια προσπάθεια και σίγουρα αξίζουν πολλά μπράβο σε όλες. Εξ' άλλου υπάρχει και συνέχεια στη χρονιά, καθώς ακολουθούν οι μικροί τελικοί με τον Φοίνικα, και φυσικά η μάχη για την τρίτη θέση, που είναι ασφαλώς σημαντικός στόχος. Άριστη και αψεγάδιαστη σήμερα η διαιτησία των Σπυρόπουλου και Τσολάκου.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 43-34 (12-9, 17-17, 31-22, 43-34)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σπυρόπουλος, Τσολάκος
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (Σ. Τσαραπατσάνης): Κακλέα15(1), Μούλτση 7(1), Θωμοπούλου, Ζαχαροπούλου, Τζέμη 2, Μάνου, Κωνσταντίνου 9, Χαλιβίδου 2, Ξεπαπαδέα 8.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Βλάμη 9, Δροσωτάκη 4, Βροχίδου Β. 5(1), Τηλεμάχου 4, Βροχίδου Σ. 5(1), Καψοκόλη 2, Λαουλάκου, Γουλουμή 5, Σταθάκη, Ανυφαντάκη Ε..