Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΓΛΥΦΑΔΑ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 41-45

Μεγάλη νίκη και βαθιά βαθμολογική ανάσα για την ομάδα μπάσκετ, μέσα στην Γλυφάδα, επί της τοπικής ΓΕΣ με 41-45. Όπως φαίνεται και από το σκορ, ο αγώνας δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Για την ακρίβεια, ήταν μια σκληρή δοκιμασία για τους έντεκα θεατές που άντεξαν και έκατσαν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης στο ΕΑΚ. Η ομάδα μας μπήκε στον αγώνα με την γνωστή κακή νοοτροπία που έχει όταν αντιμετωπίζει θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους. Η Γλυφάδα, που συνήθως κάνει καλό πρώτο δεκάλεπτο, παρ’ ότι βρέθηκε να χάνει 0-4, έκανε σερί 12-0, και τελικά προηγήθηκε στο δεκάλεπτο με 16-8. Οι δύο ομάδες σκόραραν με μεγάλη δυσκολία, σε ένα παιχνίδι που ήταν πολύ δυνατό, παρότι απουσίαζαν οι βασικοί ψηλοί εκατέρωθεν (Α. Γουλανδρής και Κριτσηδήμας). Ο Προφήτης προσπαθούσε να «γυρίσει» το παιχνίδι όμως η επιθετική δυστοκία και το απαράδεκτο ποσοστό στις βολές έκανε δύσκολη την κατάσταση. Τουλάχιστον παίζαμε άμυνα και πήγαμε στα αποδυτήρια με -7 (25-18). Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε κάπως καλύτερα. Αφού γκολ δε βάζαμε, παίξαμε άμυνα μέχρι εκεί που δεν παίρνει, και βάζοντας δυο-τρία καλάθια και στο ανοιχτό γήπεδο προηγηθήκαμε 31-32 στο 32’. Τα πράγματα δυσκόλεψαν εκ νέου δύο λεπτά πριν το τέλος. Μετά από μια τεχνική ποινή στον πάγκο μας, οι Γλυφαδιώτες προηγήθηκαν 39-36. Η καθοριστική όμως φάση έγινε 1:10 πριν το τέλος, όταν ο Βουρνάς πήρε παλικαρίσιο επιθετικό ριμπάουντ, μετά από άστοχη βολή του Κουκουβάκη και έκανε το 39-40, με τις καλές άμυνες να μας δίνουν τελικά τη νίκη. Ο 25χρονος φόργουρντ ήταν μακράν ο κορυφαίος του Προφήτη. Όχι μόνο για το καλάθι που έβαλε, αλλά για την γενικότερη παρουσία του, αφού η είσοδος του στο τρίτο δεκάλεπτο άλλαξε όλη την εικόνα της ομάδας. Ειδικά σε μια βραδιά που τα τρία «Κ» (Κεραμειδάς, Κουκουβάκης, Κάτσικας) ήταν ο ένας χειρότερος από τον άλλον. Όσο για την ΓΕΣ, του πολύ καλού προπονητή Στράτου Καψιμάλη, βρίσκεται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση, με μόλις μία νίκη σε δέκα αγώνες. Θυμίζουμε ότι η ομάδα αυτή γεννήθηκε πριν κάποια χρόνια, με τη συγχώνευση του ΑΝΟΓ και του Αιγαίου. Στην αρχή το εγχείρημα είχε ξεκινήσει καλά, όμως πέρσι υποβιβάστηκε από τη Β’, και μάλλον το ίδιο θα συμβεί και φέτος. Τους ευχόμαστε ολόψυχα να βρουν το δρόμο τους...
ΓΛΥΦΑΔΑ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 41-45 (16-8, 25-18, 31-28, 41-45)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κιουλάφας, Λαμπίρης
ΓΛΥΦΑΔΑ (Σ. Καψιμάλης): Μαυροειδάκος, Μαθιουδάκης 2, Καλαβρίας 7, Κονιδάρης, Ψημάδης 5(1), Γουλανδρής Θ. 12, Χατζηπανάγος 7, Παριανός 1, Ψάλλης 7(1), Νικητόπουλος.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Συριανός 4, Ευσταθίου 4, Νικόλτσος, Τσιστράκης 3, Κεραμειδάς 3, Βουρνάς 10, Κουκουβάκης 10, Μιχαλακάκος 4, Πιστιόλης 6, Κάτσικας, Παναγιωτόπουλος 1.