Τρίτη 14 Μαΐου 2024

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ, ΜΑΝΩΛΗ!

H κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων στο μπάσκετ από τον Ολυμπιακό, είχε έναν λόγο να κάνει κι εμάς πολύ χαρούμενους: Η παρουσία του Μανώλη Πασαγιάννη στην ομάδα των "ερυθρολεύκων", στην οποία μάλιστα είχε πολύ σημαντικό ρόλο, κάνοντας σπουδαίες εμφανίσεις στην τελική φάση που διεξήχθη στην Άρτα.
Ο Μανώλης αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό, αλλά το αίμα του είναι 100% προφητηλιώτικο. Όχι μόνο επειδή εδώ έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα, αλλά κι επειδή όλη η οικογένειά του έχει γράψει ιστορία στον Προφήτη: Ο μπαμπάς Γιάννης, η μαμά Ειρήνη, ο θείος Φίλιππος, η θεία Ελένη και η θεία Βάσω, όλοι τους έχουν φορέσει για πολλά χρόνια και με μεγάλη επιτυχία τη φανέλα του συλλόγου. Και φυσικά  πάνω από όλους ο παππούς Κώστας Βλάμης, επί σειρά ετών διοικητικός ηγέτης του σωματείου.
Τα συγχαρητήρια από όλον τον σύλλογο στον Μανώλη, η πρόοδος του οποίου έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία, γιατί τα προηγούμενα χρόνια ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς αλλά δεν το έβαλε κάτω. Του ευχόμαστε να είναι υγιής, να φτάσει ακόμα ψηλότερα και να πραγματοποιήσει όλα τα όνειρά του.
Προπονητής στον Ολυμπιακό είναι άλλη μια πολύ γνωστή μας φυσιογνωμία, ο Γιώργος Παντελάκης, επίσης γέννημα-θρέμμα του λόφου, που έχει διαγράψει κι εκείνος θαυμάσια πορεία, με πολλές επιτυχίες στο κομμάτι της προπονητικής. Και δεν σταματάμε εδώ: Συνεργάτης του είναι ο Αχιλλέας Δεμέναγας, που έχει κοουτσάρει την ανδρική μας ομάδα στην Α' Κατηγορία (το 2002-03). Παρότι έμεινε στον πάγκο της ομάδας μας μόλις έναν χρόνο, τον μνημονεύουμε συχνά, ως έναν σπουδαίο μπασκετάνθρωπο, που χάρη στον εκπληκτικό χαρακτήρα του άφησε μόνο φίλους.

Ο Μανώλης, σε αγώνα στο γήπεδο του λόφου με τη φανέλα του Προφήτη