Κυριακή 21 Απριλίου 2024

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΑΝΦΑΛΗΡΙΚΟΣ 4-0


Από όταν άρχισε να διαφαίνεται πως δύσκολα θα αποφεύγαμε τα πλέι-άουτ, ήταν δεδομένο πως ο αγώνας με τον Πανφαληρικό θα ήταν κομβικός για την εξέλιξη της διαδικασίας. Οι παίκτες μας μπήκαν απόλυτα συνειδητοποιημένοι στο γήπεδο της Δραπετσώνας και με το εμφατικό 4-0 ο Προφήτης απέκτησε πλεονέκτημα στην υπόθεση παραμονή στην κατηγορία.
Οι ποδοσφαιριστές του Άγγελου Σκανάτοβιτς έπαιξαν ωραία μπάλα, αλλά κυρίως είχαν ουσία στο παιχνίδι τους. Έχουμε πει πολλές φορές πως όταν ο Προφήτης εμφανίζεται πλήρης είναι πραγματικά άλλη ομάδα, κι αυτό συνέβη και τώρα. Ο Πανφαληρικός από την άλλη πλευρά (ουσιαστικά πρόκειται για την ακαδημία "Diamonds" που τύποις μόνο μετέχει στο πρωτάθλημα σαν Πανφαληρικός), είναι ένα συγκρότημα με εξαιρετική επιθετική λειτουργία, που μάλλον αδικείται από την έκταση που πήρε το σκορ. Είναι όλα τους νεαρά παιδιά, που γνωρίζουν πολύ καλά τα βασικά, έχουν άπλετο ταλέντο και δυνατότητες, τους λείπει όμως ακόμη η εμπειρία, απαραίτητη σε τέτοιες ειδικές καταστάσεις όπως είναι τα πλέι-άουτ.
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Πανφαληρικός ήταν καλύτερος, είχε την κατοχή της μπάλας, είχε δοκάρι, όμως μια στημένη μπάλα έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του λόφου, με τον Στέλιο Οξύνογλου να βρίσκεται στην κατάλληλη θέση και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ αυτό απελευθέρωσε τους παίκτες μας και το δεύτερο ημίχρονο ήταν χορταστικό. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ξεδιπλώθηκε υποδειγματικά η αντεπίθεση, με τη μπάλα να ξεκινάει από δεξιά και να καταλήγει αριστερά στον Μήλιο, που με ψύχραιμο πλασέ πέρασε τη μπάλα κάτω από το σώμα του τερματοφύλακα για το 2-0. Λίγο αργότερα ο Χάιδος εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του και με ωραίο τελείωμα "κλείδωσε" ουσιαστικά τη νίκη για τον Προφήτη, με το κερασάκι στην τούρτα να έρχεται στην εκπνοή, με τον Μήλιο να σκοράρει (με το δεξί παρακαλώ), μετά από έναν ακόμα ωραίο συνδυασμό των παικτών μας. Μέσα σε όλα αυτά είχαμε και μια απόκρουση πέναλτι, με τον Τρικαμηνά να καταθέτει ξανά τα διαπιστευτήριά του, με υπέροχη εκτίναξη στη δεξιά του γωνία. Μπράβο και στα δεκαέξι παιδιά που αγωνίστηκαν, έπαιξαν με ψυχή αλλά και με μυαλό και ήταν όλοι τους θαυμάσιοι, αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα του αγώνα.
Η νίκη αυτή ασφαλώς δεν εξασφαλίζει τίποτα, δίνει όμως στον Προφήτη τη δυνατότητα να αναπνέει καθαρό αέρα, ευρισκόμενος στη δεύτερη θέση της ειδικής βαθμολογίας. Μετά και τη νίκη του Χατζηκυριακείου επί του Αστέρα, η βαθμολογία είναι: Χατζηκυριάκειο 6, Προφήτης 4, Αστέρας Νικ. 2 και Πανφαληρικός 0.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΑΝΦΑΛΗΡΙΚΟΣ 4-0
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαθύρης (Καρακελλές, Καραγιώργος)
ΣΚΟΡΕΡ: 25' Οξύνογλου Σ., 60', 90' Μήλιος, 65' Χάιδος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Α. Σκανάτοβιτς): Τρικαμηνάς (86' Κοκτσίδης), Σταμπόλης (69' Παντελάτος), Μήλιος, Οξύνογλου Θ., Οξύνογλου Σ., Λιάκος (86' Μασρί), Γραμματικός, Μελαχροινός (69' Εξακοΐδης), Γκλουχ Αλ., Χάιδος, Φραγκούλης (43' Γκλουχ Αγγ.).
ΠΑΝΦΑΛΗΡΙΚΟΣ: Τσόμαρης, Τζοάννης, Κονδυλάκης, Βουζουνάρης, Ρουμελιώτης (82' Σερβέτας), Κάγιο, Κλεισιάρης, Διαμαντάκος, Πουλιανάκης, Ξέστερνος, Ζυμάρης.